Komplett salgsoppgave

Odins vei 14 B

Totalt utvendig rehabilitert solfylt rekkehus - Barnevennlig - Bilfri skolevei - Garasje og ladeplass - Ingen gjenboere

 • Totalpris 6 611 592
 • Prisantydning 5 990 000
 • Omkostninger 167 592
 • BRA 135m2
 • P-Rom 126m2
 • Tomteareal 47 075m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1970
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 4 176,-

Om boligen

Odins vei 14 B - pent rekkehus, utvendig totalrehabilitering i mars 2023 med svært god internbeliggenhet på feltet. 2 minutters gange til Tårnåsen barneskole gjennom skogen. I tilknytning til barneskolen er inngangen til marka med flotte turmuligheter sommer og vinter. Videre er det kort avstand til bussholdeplass med hyppige avganger mot Oslo inkl. nattbuss, Coop Extra butikk, barnehage og ungdomsskole.

Innvendig fremstår boligen velholdt og fortløpende påkostet. Blant annet nevnes bad i 2. etasje i 2020 samt ny kledning, etterisolering, vinduer og terrassedører i 2023. Videre er det kjøkken, 3 soverom, 2 stuer, bad/vaskerom, wc og godt med oppbevaring både innvendig og utvendig. Utgang til vestvendte uteplasser fra både stue i 1. etasje og kjellerstue med svært gode solforhold/utsikt.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Rekkehuset ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Tårnåsen. Området er bilfritt og det er bilfri gangvei både til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Særpreget samhold, fellesskap og bomiljø i rekka. Trygg og meget kort avstand til Tårnåsen barneskole. Også kort vei til Hellerasten ungdomsskole og flere barnehager. Roald Amundsen VGS ligger på Sofiemyr - en kort busstur unna.

  Det er få minutters gange til marka med rekreasjonsområder, turstier, skiløyper og flere småvann. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til skiløyper (starter ved Tårnåsen skole) og ca. 10 min til turområdet på Grønliåsen. Sistnevnte er kjempehyggelig med historiske Kongeveien, utsiktsplasser og bålplasser.

  Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. I tilknytning til Tårnåsen skole er det fint skogsterreng som innbyr til aktivitet. Her er det blant annet ballbinge, ski/trimløype, sykkelløype og flere lekeapparater. På Greverud er det 18-hulls golfbane. Populære badesteder langs Bunnefjorden, som blant annet Ingierstrand med stupetårn og restaurant og Hvervenbukta. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud, nå også med hotell. På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra i Valhallaveien og Rema 1000 på Landerudsenteret. Det er kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og Kulturhus. Kolbotn Torg har 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde med offentlig kommunikasjon.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Tårnlia som ligger i umiddelbar nærhet. Herfra bruker bussen omlag 28 min til Oslo. Nattbussen i helgene stopper ca. 250 meter fra eiendommen. Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget ca. 15-20 min. Med bil tar det ca. 11 min til Ingierstrand, 15 min til Vinterbro senter, 16 min til Ski Storsenter, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.
  Adresse
  Odins vei 14 B 1413 Tårnåsen
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 506 snr. 82 orgnr. 975488233 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjeller: Gang, bad/vaskerom, kjellerstue og to boder. Kjellerstue er i godkjente bygningstegning definert som hobbyrom.

  1. etasje: Entré, gang, stue og kjøkken.

  2. etasje: Gang, bad, toalettrom og tre soverom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke.

  Primærrom 126 kvm. Bruksareal 135 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 17.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles frittstående garasje. Boligen disponerer en halvpart av en frittstående bod ved inngangsparti på ca 5 m².
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 1996. Overflatebehandlet i 2005. Kjøkkeninnredning i eik med profilerte fronter og heltre benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap med overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn med keramisk platetopp og kjøleskap med frysedel. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal tilknyttet ventilasjonsanlegg på loftet. Gulvflater belagt med parkett. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i trepanel med downlights.

  Bad 2. etasje:
  Baderom rehabilitert i 2020. Veggmontert innredning med dobbel heldekkende servant og ett-greps armaturer. Speil over servant med belysning og stikkontakt på vegg. Dusjnisje med glassvegg og ett-greps armatur. Håndkletørker på vegg. Avtrekksventil med naturlig avtrekk plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malt trepanel med downlights.

  Bad/vaskerom kjeller:
  Bad/vaskerom fra 1996. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med belysning og stikkontakt. Dusjnisje med buede glassdører og ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på ca 300 L fra 2020. Avtrekksventil med naturlig avtrekk plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger i våtsone, øvrige veggoverflater utført i malt tapet. Himlingsflater utført i malte glatte flater.

  Toalettrom:
  Toalettrom fra 2005. Veggmontert benkeplate med nedfelt servant i rustfritt stål med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Avtrekksventil med naturlig avtrekk plassert i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagt vegg over servant, øvrige veggflater utført i malte glatte flater. Himlingsflate utført i malt glatt flate.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra stue i 1. etasje til terrasse på ca 13 m². Terrassen ligger rett vest og har gode solforhold. Hyggelig utsikt over fellesarealene og nærområdet. Bærende konstruksjoner av trevirke belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Terrasse utenfor kjellerstue:
  Utgang fra kjellerstue til vestvendt markterrasse belagt med terrassebord på ca 20 m².

  Overflater øvrige rom i kjeller:
  Kjelleren ligger delvis under terreng mot øst. Gulvflater belagt med klikkvinyl i kjellerstue og gang samt gulvbelegg og betong i boder. Veggoverflater utført i malt trepanel samt tapet og malt mur/betong i boder. Himlingsflater utført i malte glatte flater samt ubehandlet gips i boder.

  Overflater øvrige rom i 1. og 2. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett samt fliser med varmekabler i entré. Veggoverflater utført i malte glatte flater, panelplater samt brystningpanel. Himlingsflater utført i malte glatte flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Sammendrag av tilstandsgrader:
  TG0 eller TG1: 71%. TG2: 21%. TGIU (ikke undersøkt) 8%. TG3 er ikke aktuelt for denne boligen.

  Brann- og utvidet elsjekk er nylig foretatt og her foreligger dokumentasjon på at avvik er rettet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Sort skap i gangen nede (ved trappen) samt prosjektor med høyttalere nede medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1970.
  Grunnmur vurdert til å være av betong. Drenering fra 2011. Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater. Yttertaktekking fra 2019. Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt og kodelås. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og aluminium med tre-lags glass fra 2023.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet. Det er skorstein, men ikke tilkoblet ildsted. Varmekabler i begge bad, toalettrom og kjellerstue/kjelleretasje.

  Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og yttervegger samt mekanisk avtrekk på kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i kjellerbod. Boligen har åpent/skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarslere tilknyttet felles varslingssystem samt håndholdt brannslukkingsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 47075 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning. Dette er den eneste rekka på som har heldekkende belegningsstein og blomsterbed foran. Det er felles huske, lekeapparat og sandkasse.
  Parkering
  Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles frittstående garasje.

  Det er etablert et kollektivt anlegg for el-bil lading. Anlegget består av 20 utvendige rotasjonsplasser fordelt på begge parkeringsplassene. Det er kun mulig for beboere med eget abonnement å bruke anlegget. Beboere kan bestille lade-abonnement hos CircleK.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 4 176,- pr. måned.
  Herav:
  - Felleskostnader kr. 3 756,-
  - Kabel-TV / Fiber fra Telenor kr. 420,-

  Kommunale avgifter utgjør ca kr 4 980,- pr kvartal (abonnement for vann og avløp, vann/avløpsforbruk bolig uten måler samt fellesrenovasjon). Det er mulig å installere vannmåler.
  Strømforbruk er oppgitt til 13 500 kWh pr. år. Dette forventes å synke på grunn av nye vinduer og ny isolasjon.

  Felleskostnader inkluderer blant annet nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke internett/tv fra Telenor (fiber), forretningsførsel, felles bygningsforsikring, diverse drift og vedlikehold samt brøyting.

  Endring av lånevilkår, herunder renteendringer vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, felles garasjeanlegg, gangvei, felles lekeareal, annen vei grunn, felles parkeringsplass og offentlig friområde.

  Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 576. Tinglyst: 30.01.1971. Best. om vann/kloakkledn.
  Bestemmelse og gjerde, veg, benyttelse og garasje/parkering. Forbud mot næringsvirksomhet.

  Doknr: 1147. Tinglyst 18.02.1974. Best om vann/kloakkledn.
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

  Doknr: 1682. Tinglyst 03.02.1988. Erklæring/avtale.
  Pliktig medlemskap i huseierforening m.v.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 09.02.1976) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 990 000,- / Fellesutgifter: 4 176,- pr. mnd
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 434 949,- Sekundær formuesverdi : 5 165 817,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Sameiets bygningsmasse er forsikret i:
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79982278
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg