Komplett salgsoppgave

Eyvind Alnæs vei 7 A

Nyoppusset enebolig over 2 plan rett ved Gjersjøen - Solrikt i blindvei - 4 soverom - 2 bad - 2 stuer

 • Totalpris 9 853 992
 • Prisantydning 9 600 000
 • Omkostninger 253 992
 • BRA 206m2
 • P-Rom 193m2
 • Tomteareal 985m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1973
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier

Om boligen

Eyvind Alnæs vei 7 A er en innholdsrik enebolig over 2 plan. Sentralt og barnevennlig på Ingierodden, rett utenfor Kolbotn sentrum. Kort gangavstand til fine turområder og badeplasser langs Gjersjøen. 2-3 minutters gange til Ingierodden bussholdeplass med hyppige avganger mot Oslo. Videre er Kolbotn sentrum med omlag 60 butikker, resturanter, kulturhus og togstasjon godt innen rekkevidde.

Innvendig ble boligen påkostet i 2022/2023 med blant annet nytt bad i 1. etasje, flislagt hall og gang, malt kjøkkeninnredning/ny benkeplate, slipt gulv og diverse overflatebehandlinger. Fin planløsning med 4 soverom, 2 stuer, 2 bad og praktisk vaskerom. Peis i både kjellerstue og stue i 1. etasje. Godt med bodplass.

Det vil bli bygget en ny carport på denne tomten. Kostnadene dekkes av selger.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Ingierodden, like utenfor Kolbotn sentrum. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon.

  Her har du også kort vei til både idrettsanlegg og flott natur. Gjersjøen ligger i gangavstand, og det er i tillegg kort vei til Kolbotnvannet med tursti, sittebenker og brygge. Badeturen kan du legge til Ingierstrand ved Bunnefjorden. Der finner du en vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger som er egnet for krabbefiske. Det er også en kort kjøretur til Tusenfryd, og til golfanlegg på Greverud og ved Gjersjøen.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor mange idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion og et flott fotball./ friidrettsanlegg. På Sofiemyr finner du både svømmehall og idrettshall. Dersom du vil kjøre slalåm er det kort vei til Ingierkollen slalåmsenter. Kolbotn tennisklubb har et anlegg som også kan benyttes hele året.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Mega og Kiwi Trollåsen. Det er kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og Kulturhus, og Kolbotn Torg med 60 butikker og restauranter. Dersom du ønsker et enda større utvalg av butikker, ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde med bil.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Ingierodden som ligger en spasertur på ca. 3 min unna boligen.
  Adresse
  Eyvind Alnæs vei 7 A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 218 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Hall, kjellerstue, vaskerom, gang, bad, 2 soverom og 2 boder.

  1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom. Utgang til terrasse fra stuen.

  Primærrom 193 kvm. Bruksareal 206 kvm. Det henvises til tilstandsrapport (datert 30.01.2023) for spesifikasjon av arealer.

  Dagens planløsning stemmer ikke helt overens med de godkjente bygningstegningene hos kommunen fra 1971. Bod 2/evt. badstue og bad i underetasjen er gjort om til større bad og vindfang er åpnet opp mot hall. For øvrig stemmer de godkjente tegningene godt med dagens planløsning.
  Standard
  Gulv:
  Gulv med fliser, parkett, skipsgulvsparkett, tregulv og malt gulv. Alle tregulv er slipt og behandlet.

  Vegger:
  Vegger med malt panel, malte flater og fliser. Alle dører er nymalte med nye grep og alle vegger er malt i hele boligen.

  Himling:
  Himlinger med malt panel og malte flater.

  Kjøkken:
  Noe eldre kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og ventilator. Kjøkkenet har integrert kjølehjørne, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Det er nymalte fronter, nye grep, nye benkeplater, blandebatteri og oppvaskkum på kjøkkenet.

  Bad underetasje:
  Flislagt bad med dusj, servant og wc. Det er glatt innredning i rommet . Dusjvegger er i glass og det er regnfallsdusj. Varmekabler i gulv. Rommet er påkostet med ny innredning, wc, speil og dusjarmatur.

  Vaskerom underetasje:
  Praktisk vaskerom med adkomst fra både hall og gang i underetasjen. Det er glatt, malt innredning, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. Det er stråleovn på vegg. Rommet er påkostet overflater, nytt gulvbelegg m.m.

  Bad i 1. etasje:
  Flislagt bad med dusj, servant og wc. Dusjhjørne med fast gulv og glatt innredning med speil. Rommet er i 2022/2023 pusset opp med ny smøremembran, våtromsplater på vegger, flis på flis, innredning og utstyr. Eier opplyser at det foreligger dokumentasjon på oppbygging av rommet.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TGIU (ikke undersøkt): Radon (det er installert radonavsug i bod i underetasje. Det ble foretatt radonmålinger i 2010 som viste resultater under tiltaksgrensen). TGIU gis da radonmålingene er eldre enn 10 år.
  TG3 (store eller alvorlige avvik): Vaskerom og bad i underetasjen (tilstanden settes grunnet alder på våtromskonstruksjonen).
  TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Utvendig taktekking, nedløp/beslag og takkonstruksjon/loft.

  Resterende bygningselementer er gitt TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak), TG1 (mindre eller moderate avvik) eller TG0 (ingen avvik).

  Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon om tilstand.
  Utstyr
  Alle hvitevarer som var tilstede på visningen følger eiendommen. Det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning og med eventuell gjenstående leverandørgaranti.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1973.
  Ukjent byggegrunn under boligen. Støpt grunnmur. Trevegger med originale trepanel. Profilert ytterdør og terrassedør med glass. Vinduer med 2-lags glass fra 2004 og trekarmer fra byggeåret. På et soverom og på kjøkken, ble hele vinduet med ramme og glass skiftet i 2004. Tresperrer med lett undertak av duk. Det er kaldtloft med adkomst via luke med stige i gang. Taktekking av stålplater. Lett undertak av plastduk. Beslagf i stål, og renner/nedløp i plast. Renner og nedløp ble skiftet i 1996.

  Dagens garasje/carport skal rives og ikke nærmere vurdert.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Varmekabler på baderom og hall/gang i underetasjen. Elementpipe, tilkoblet peis i kjellerstue og i stue i 1. etasje. 

  Bereder på 300 liter fra 2011 er plassert i bod i underetasje.

  Det er el-anlegg med automatsikringer i boligen.

  Det er røykvarslere og pulverapparat i boligen.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 985 kvm.
  Meget pent opparbeidet hjørnetomt med plenarealer, prydbusker og asfaltert innkjørsel.

  Fra stuen i 1. etasje er det utgang til delvis, overbygget treterrasse på 38 kvm mot vest. Det skal bygges på oversiden av eiendommen mot vest. Utsynet vil således endres.
  Parkering
  Garasje med tilhørende carport som står på eiendommen i dag blir fjernet. Det vil bli bygget en ny carport ca. plassert der carporten står i dag. Tegninger av planlagt carport følger vedlagt salgsoppgaven. Kostnader knyttet til dette dekkes av selger.

  Øvrig parkering på asfaltert gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 16 988,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.
  Kostnad for kabel-tv/internett er påregnelig.

  Selger har ikke bebodd eiendommen. Nøyaktig løpende kostnader er således ikke mulig å fremskaffe.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Enebolig Selveier, oppført i 1973
  Antall rom (evt. senger)
  Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2
 • Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
  Areal: 985 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har offentlig adkomst med privat internvei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.

  På kartet som viser ledninger i bakken fremkommer det at det er en parafintank på eiendommen. Denne er bekreftet tømt og fylt med skum.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Store deler av området ligger i hensynssone for nedslagsfelt drikkevann.

  Det er byggemeldt en ny enebolig på utskilt eiendom på oversiden, med adresse Eyvind Alnæs vei 7 B. Tegninger av boligen og adkomst følger vedlagt salgsoppgaven.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 3077. Tinglyst 14.06.1971. Vilkår i kjøpekontrakt.
  Bestemmelse om deleforbud, bebyggelse, benyttelse og vann/kloakkledning.

  Doknr: 8041. Tinglyst 18.12.1973. Erklæring/avtale.
  Best. om vedlikehold av vei og grøntarealer.

  Doknr: 15524. Tinglyst 17.11.2004. Best. om vann/kloakkledning.
  Bestemmelse om adkomstrett (rettighetshaver er gnr. 247, bnr. 587 - Eyvind Alnæs vei 7 B).
  Denne erklæringen sikrer tomten på oversiden med adresse Eyvind Alnæs vei 7 B adkomst og tilkobling av private vann/kloakkledninger på offentlig anlegg.

  De tinglyste erklæringene kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for eneboligen (datert 17.10.1973) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 600 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 110 007,- Sekundær formuesverdi : 7 596 024,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er fullverdiforsikret av selger.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Søndag 11. Juni
16:00 - 17:00
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg