Komplett salgsoppgave

Frydenbergveien 36 A

Attraktiv kjedet enebolig i solrike og barnevennlige omgivelser - stor, vestvendt uteplass - garasjeplass

 • Totalpris 8 141 342
 • Prisantydning 7 950 000
 • Omkostninger 191 342
 • BRA 158m2
 • P-Rom 154m2
 • Tomteareal 1 176m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2003
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke C

Om boligen

Frydenbergveien 36 A er en fin familiebolig over 2 plan oppført i 2003. Eiendommen ligger i et etablert og populært boligområde på Oppegård - høyt og fritt over Frydenbergveien med gode sol- og lysforhold. Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, Østli skole, buss/tog og marka med flotte turmuligheter. Området består av et meget variert og godt tilbud av fritidsaktiviteter.

Boligen har en praktisk planløsning, fremstår moderne og måler 158 kvm. Inneholder 4 soverom, 2 bad, vaskerom, avskjermet stue med peis og kjøkkeninnredning fra Sigdal med stor, nyere kjøkkenøy fra IKEA. Kjøkkenavdeling oppleves lys og romslig, og har utgang til den store uteplassen. Det er bod med utvendig adkomst på 5 kvm og bod/vedskjul på ca. 2,7 kvm. Parkering i halvpart av dobbeltgarasje og gårdsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et etablert og populært boligområde på Oppegård. Høyt og fritt med gode lys- og solforhold. Fritt utsyn mot vest.

  Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, Østli skole og buss/tog.

  Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer og vinter. Gangavstand til turområde og 18-hulls golfbane på Greverud. Kort vei til Øst- og Sørmarka samt Nøstvedtmarka og Gjersjøen. Gode sykkelveier til Kolbotn, Gjersjøen og Tusenfryd.

  Området består av et meget variert og godt tilbud av forskjellige fritidstilbud. Alt fra et stort antall kunstgressbaner og idrettshaller, til slalåmbakke og tennisbaner. Bademuligheter på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Tussetjern.

  Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet på Kiwi Myrvoll, Meny Greverud eller Rema 1000 Greverud. For øvrig senter med alle servicetilbud i Kolbotn sentrum (5 minutter i bil) og Ski Storsenter/Vinterbro senter (10-15 minutter i bil).

  Gangavstand til Myrvoll stasjon med god togforbindelse mot syd og nord samt bussholdeplass. 22 minutter med tog (L2) til Oslo S. Ekspressbuss i rushtiden bruker 24 min til Oslo sentrum (Tollboden)- Enkel adkomst til E6 og E18. Ca. 20 minutter med bil Oslo sentrum.

  I januar 2020 slo Ski og Oppegård kommune seg sammen og dannet Nordre Follo kommune. Den nye kommunen har tilsammen rundt ca. 60 000 innbyggere.
  Adresse
  Frydenbergveien 36 A 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 222 snr. 1 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, vaskerom, bad, soverom, gang, kjøkken, stue og kott/teknisk rom. Utgang til stor, vestvendt uteplass fra kjøkken og spiseplass.

  2. etasje: Trapperom, 3 soverom, bad og bod.

  Øvrig:
  - Garasjeplass i del av dobbeltgarasje.
  - Bod med utvendig adkomst på 5 m² og bod/vedskjul på ca. 2,7 m².

  Primærrom 154 kvm. Bruksareal 158 kvm. Det henvises til tilstandsrapport (datert 27.04.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. I 1. etasje er stue avdelt, kjøkken flyttet fra opprinnelig rom hvor det nå er etablert soverom, ifbm etablering av bad er det etablert et teknisk rom og i 2. etasje var stue/soverom opprinnelig en tilstøtende bod som nå er en del av rommet.
  Standard
  Familiebolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet har innredning med glatte, malte fronter fra byggeår (Sigdal). Kjøkkenkvern. Nyere kjøkkenøy med IKEA innredning. Benkeplaten er av heltre. Det er oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Frittstående kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra ca. 2020 iht. eier. Utført som egeninnsats og på dugnad. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Flislagt gulv med varmekabler. Det er mekanisk avtrekk. Tilluft ved dør.

  Vaskerom 1. etasje:
  Vaskerom (tidligere WC) pusset opp som egeninnsats. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Fliser på gulv. Malte plater på vegger og i tak.

  Bad 2. etasje:
  Baderom fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk. Tilluft ved dør. Flislagt gulv med varmekabler.

  Overflater:
  Overflater utenom våtrom: Gulv: parkett og fliser i entré. Vegger: malte flater. Innvendige tak: malte flater

  Uteplass:
  Stor vestvendt terrasse med adkomst fra stue og hage. Terrassen var dekket av snø og er ikke vurdert.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG 3 er gitt til:
  - Våtrom > generelt > vaskerom: våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke fall på gulvet som våtrom, ikke membran i rommet samt løse, og sprukne fliser.
  - Teknisk installasjoner > elektrisk anlegg: ventiler er tilkoblet med egeninnsats iht. eier.
  - Teknisk installasjoner > brannslukkingsapparat er fra 2006.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Kjøleskap, fryseskap, fryseboks og vaskemaskin medfølger ikke. For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør.
  Bebyggelsen
  Tomannsbolig oppført i 2003.
  Ukjent byggegrunn for takstingeniør. Det antas sprengsteinsfylling.Kjellerløs bygning antatt oppført på drenerende masser iht. krav ved byggeår. Bygningen har grunnmur i isolerte elementer. Støpt plate. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning.Saltak (skråtak til to sider) i trekonstruksjon. Kaldt loft med adkomst via stigeluke. Kneloft uten adkomst. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra byggeår. Helbeslått pipe, stigetrinn og plattform, snøfangere. Bygningen har malte trevinduer fra byggeår med 3-lags glass. Ytterdør fra byggeår med glassfelt og Yale doorman lås. Dører ved original bod med Yale doorman låser. Terrassedør i tre med 3-glass glass. Tofløyet. Katteluke. (2021).

  Halvpart av dobbeltgarasje. Garasjen er oppført med støpt dekke. Støpte vegger og støpt, flatt tak. Dobbel port med auto. åpner.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme på kjøkken, stue, gang, entré og baderommene. Varmepumpe fra 2015. Boligen har elementpipe, vedovn og sotluke/feieluke. For øvrig panelovner.

  Boligen har mekanisk ventilasjon. Viftemotor på loft. Tilluft med spalteventiler i vindusrammer. Romventilator på soverom i 1. etasje og stue.

  Sikringsskap i entre. Automatsikringer.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1176 kvm. Seksjonsbrøk er 1/2 iht panteattest.
  Eiendommen er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, belegningsstein, treplatting, gressplen og beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass i del av dobbeltgarasje. Asfaltert gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjorde kr. 15 562,- pr år i 2022.
  Forsikring kr. 10 769,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk 21 343 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett og leverandør kr. 17 496,- pr år. Viken Fiber Altibox
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 34 kvm av tomten er regulert til kjørevei. Ingen reguleringsplaner under arbeid i nærheten.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelse om vei og vann/kloakkledn.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 22.04.2004) foreligger.

  Godkjente garasjetegninger foreligger. Ferdigattest/brukstillatelse for denne var ikke å finne i kommunens arkiver.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 950 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 932 557,- Sekundær formuesverdi : 6 957 203,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen holdes forsikret av selger frem til overtagelse.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg