Komplett salgsoppgave

Barnålveien 14

Solid enebolig med unik og fredelig bel. Hybel - Garasje - Utsikt/solrikt - Rett ved skoler i alle trinn - Oppussing

 • Totalpris 8 463 992
 • Prisantydning 8 250 000
 • Omkostninger 213 992
 • BRA 221m2
 • P-Rom 179m2
 • Tomteareal 786m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1978
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Eneboligen går over 2 plan og ble opprinnelig oppført i 1978. Solid bygg med behov for modernisering/oppussing. Meget attraktivt og barnevennlig villaområde på Sofiemyr. Gangavstand til barnehager, skoler i alle trinn og idrettsanlegg. Bussholdeplass i Tømteveien rett ved boligen.

Det er 3 soverom, stor og lys stue, kjøkken, 2 bad samt hybel i underetasjen. Vaskerom og flere boder for lagring/mulighet for ombygging. Fine uteplasser med de beste solforhold og nydelig utsikt.

Tomten er delvis naturtomt, med frukttrær, beplantning, plen og opparbeidet kjøkkenhage. Parkering i tilliggende garasje og på gårdsplass.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Barnålveien 14 - Enebolig beliggende i meget attraktivt og barnevennlig  villaområde på Sofiemyr. Gangavstand til barnehager og skoler i alle trinn. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  3 min. gangavstand til Sofiemyråsen bussholdeplass i Tømteveien. Hyppige  avganger til Oslo sentrum og ekspressbuss i rushtiden som tar ca. 30 min. Ca. 12 min. gangavstand til Solbråtan togstasjon med flere avganger mot Oslo og Ski. Med bil bruker man ca. 20 min til Oslo sentrum, 12 min. til Ski sentrum og 50 min til Gardermoen.

  Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Ekstra på Sofiemyr, her finner du også  Biltema, Kiwi og Plantasjen. I tillegg kort vei til Sofiemyr senter med  Rema 1000, gatekjøkken, frisør og apotek.

  Nyere spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens  største spa - i gangavstand fra boligen. Nå også med hotell.

  Kolbotn sentrum med bla. Kolbotn Torg ligger en kort kjøretur unna, og  tilbyr ca 60 forretninger, caféer og resturanter. Her ligger også Kolben kulturhus som tilbyr kino, konserthus, bibliotek og kulturskole for barn.

  Kort avstand til marka som har fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. Dessuten lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser.

  Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, samt friidrettsanlegg og flere fotballbaner.

  I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre og badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand.
  Adresse
  Barnålveien 14 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 657 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Entré, bad, vaskerom, soverom, stue/kjøkken i hybeldel, tilliggende garasje og innvendige boder.

  1. etasje: Trappegang, bad, to soverom, stue, spisestue og kjøkken. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i himling.

  Primærrom 179 kvm. Bruksareal 221 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 08.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom. Det er kun tilliggende garasje og innvendige boder som inngår i s-rom.
  Standard
  Solid og innholdsrik enebolig over 2 plan oppført i 1978. Behov for oppussing.

  Kjøkken i 1. etasje:
  Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra byggeår. Benkeplate av laminat. Ovenpåliggende oppvaskkum med to-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygg. Det er montert komfyrvakt. Gulvflate belagt med belegg. Veggflater med tapet. Himlingsflate med malte plater.

  Bad i 1. etasje:
  Vegghengt servant med ettgreps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning over servant. Gulvstående badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med varme. Veggflater belagt med badromstapet. Himlingsflate med malte plater.

  Uteplasser utenfor 1. etasje:
  Utgang fra stue til solrik vestvendt terrasse på ca. 18,6 m² med utsikt. Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Videre adkomst fra nevnte terrasse til sydvendt terrasse på ca. 21,3 m². Terrassen er belagt med betong og har rekkverk av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med tepper. Veggflater med tapet, strie og panel. Himlingsflater med malte plater.

  Kjøkken underetasje (hybel):
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Ovenpåliggende oppvaskkum med to-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap. Frittstående kjøleskap og stekeovn med kokeplater. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygg. Avtrekksventil på vegg.

  Bad underetasje:
  Vegghengt servant med to-greps armatur med overbelysning. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling med malte plater.

  Vaskerom underetasje:
  Vegghengt utslagsvask med to-greps armatur. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Gulvflate av betongkonstruksjoner. Veggflater med pussede murkonstruksjoner og plater av trekonstruksjoner. Himlingsflate med plater.

  Uteplass utenfor underetasjen:
  Utgang fra entré til vestvendt platting på ca. 19,8 m². Plattingen er belagt med betong. Utebelysning og stikkontakt.

  Overflater øvrige rom i underetasjen:
  Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med 1-stavs parkett, tepper og betongkonstruksjoner. Veggflater med tapeter, strie, tre plater og malt murkonstruksjoner. Himlingsflater med malte plater.

  Godt med skapplass på alle soverom (innbygde skap på soverom 1,3 og bad 1. etasje).
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 23%. TG2: 38%. TG3: 36%. TGIU (ikke undersøkt) 3%.

  TG3 er gitt til:
  - Bad i 1. etasje (helhetsvurdering).
  - Bad underetasje (helhetsvurdering).
  - Vaskerom underetasje (helhetsvurdering).
  - Innredning på kjøkken i 1. etasje (bærer preg av høy slitasjegrad og har behov for total fornying).
  - Taktekking (satt til tekking rundt pipe).
  - Skorsteiner over tak (fotbeslag og tekking rundt skorstein har synlige slitasje og skader - tiltak må påregnes).

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1978.
  Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Dører og vinduer fra byggeår. Boligen har profilert entredør med Yale doorman lås. Entrédør til hybel med glassfelt. Balkongskyvedør, balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Enkelte vinduer har glass fra 2005 og 2009.

  Tilliggende garasje på ca. 18 m². Yttervegger av murkonstruksjoner. Tak av betongkonstruksjoner. Vippeport av trekonstruksjoner.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med plassbygd peis i stue.

  Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2010 er plassert på bod. Mekanisk avtrekk fra kjøkken kombinert med naturlig tilluftsventiler i vinduer.

  Sikringsskap med skrusikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i gang. Boligen har skjult elektrisk anlegg med noe åpent.

  Boligen har røykvarslere. Brannslokkningsapparat av pulver fra 2022.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 786 kvm.
  Opparbeidet med blant annet internstier, naturtomt, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i tilliggende garasje og gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 25 252,- pr år (avhenger av forbruk).

  Andre løpende kostnader:
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.
  Bygningsforsikring.
  Kabel-TV og internett.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.

  Det er en nedgravd oljetank på eiendommen. Det er forbudt med bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av bygg fra 1. januar 2020.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 3222. Tinglyst 10.05.1976. Erklæring/avtale.
  Avtale vedrørende bestemmelser vedtatt i formannskapets møte av 20.03.1974.
  Gjelder denne registerenheten med flere.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 16.03.1978) foreligger.

  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  8 250 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 929 907,- Sekundær formuesverdi : 6 947 664,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg