Komplett salgsoppgave

Kongeveien 22

Lys 4-roms andelsleilighet med solrik balkong - hyggelig utsyn mot skogen - rett ved buss/marka - behov for oppussing

 • Totalpris 3 326 032
 • Prisantydning 2 975 000
 • Omkostninger 6 032
 • Etasje 3
 • BRA 79m2
 • P-Rom 74m2
 • Tomteareal 121 654m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1962
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke G
 • Felleskost/ mnd 6 174,-

Om boligen

Kongeveien 22 - lys 4-roms andelsleilighet beliggende i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr/Ødegården. Fra eiendommen er det gangavstand til blant annet barneskole, ungdomsskole, videregående, bussholdeplass med hyppige avganger, nærsenter med stor Rema 1000 butikk, marka med fine turområder både sommer og vinter.

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og har fin planløsning med kjøkken, stue med utgang til balkong mot vest, 3 soverom, bad og praktisk innvendig bod. I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca 2,3 m² og en matbod i underetasjen. Borettslaget har garasjeplasser og parkeringsplasser til utleie etter venteliste, derav 20 ladeplasser for el-bil pluss 40 utleieplasser med uttak for strøm.

Lave kjøpsomkostninger. Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr/Ødegården.
  Fra eiendommen er det gangavstand til Sofiemyr skole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole. Kommunen har et godt utvalg av kommunale og private barnehager. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Området har et godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Det er ca. 5 minutter å gå til nærmeste bussholdeplass, Ødegården, og det er også gangavstand til Solbråtan og Kolbotn stasjon med hyppige togavganger i retning Oslo og Ski. Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg, ishockeybane og balløkke. Svømmehall, tennisanlegg og golfbane finnes i nærheten. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter.

  Eiendommen har nærhet til fine tur- og friluftsområder. Fra inngangsdøren er det kort vei til belyste skogsveier og fine turstier som egner seg til alt fra rekreasjon og til trening. Fra Fløysbonn gård er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole. Badeturen kan bl.a. legges til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd. The Well på Sofiemyr er et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Extra. Sofiemyr senter ligger i nærområdet og har et variert utvalg av servicetilbud. Det er ca. 2 km til Kolbotn Torg med 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Her finner du også gågater og kulturhus. Alternativt ligger Vinterbro senter og Ski storsenter godt innen rekkevidde.
  Adresse
  Kongeveien 22 1412 Sofiemyr 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 82, andelsnr. 207 i Ødegården borettslag med orgnr. 851488782 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og bod.

  I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca 2,3 m² og en matbod i underetasjen, begge merket L.3.

  Primærrom 74 kvm. Bruksareal 79 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 19.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.
  Standard
  Lys 4-roms andelsleilighet i 3. etasje.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 1990. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin i benk.  Lekkasjestopper. Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malt strietapet og fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Himling med malt betong.

  Bad:
  Bad fra ukjent årstall, men vurdert å være utbedret i 1994 med ny membran, hjelpesluk i dusjsonen og nye fliser samt innredning.  Vegghengt servantskap med ovenpåliggende benkeplate i laminat med nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og skap på vegg over servant. Dusj i hjørne med oppheng for dusjforheng. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin bak skapdør. Avtrekksventil plassert i vegg. Vegghengt varmtvannsbereder på 100 liter fra 2014. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med takplater og downlights.

  Balkong:
  Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca 10,5 m². Gulvoverflate belagt med terrassebord med rekkverk av metall. Rekkverkshøyden er målt til 0,94 meter.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett og vegg til vegg teppe. Veggflater med malt strietapet, strietapet, tapet, malt teglsteinsvegg og brystningspanel. Himlingsflater med malt betong. Bod med gulvflate med malt betong. Veggflater med malte flater. Himlingsflate med malt flate.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Sammendrag over tilstandsgrader:
  TG0 eller TG1: 40%. TG2: 54%. TGIU (ikke undersøkt) 6%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1962, senere ombygget i 2000-2002.
  Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Utvendig fasade forblendet med teglstein samt fasadeplater og trekledning. Tak i trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør fra 1986 med kikkehull. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre, og to-lags og tre-lags glass fra 1985/2001. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass vurdert å være fra 2001.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leilighet er oppvarmet med gulvvarme på bad samt panelovner. Teglsteinspipe.

  Mekanisk ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert over kjøkkenventilator. For øvrig naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i enkelte vinduer og på yttervegg.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappeoppgang utenfor leiligheten. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for borettslaget.
  Stor, fellestomt opparbeidet med plenarealer, busker, trær og diverse beplantning.
  Parkering
  Ødegården borettslag har i dag 353 parkeringsplasser til fordeling blant sine 441 leiligheter. Av disse plasser leies 36 som har strømkontakt for motorvarmer (ikke el-billading) ut til beboere. Øvrige 317 plasser kan benyttes av borettslagets beboere for parkering av husstandenes personbiler samt gjesteparkering. For å benytte disse plassene må alle beboere ha et parkeringsbevis (klistremerke) synlig i bilens frontrute. Alle besøkende må plassere et gjestekort i bilen etter 10 minutter. Dette får du utlevert hos Driftstjenesten.

  Borettslaget har garasjeplasser og de nevnte parkeringsplasser med strømkontakt for motorvarmer til utleie etter venteliste/ansiennitet. Vaktmester fører venteliste over de andelshavere som ønsker å leie garasje og/eller parkeringsplass. Månedlig leie kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen. Det må inngås leieavtale, betales et depositum og administrasjonskostnader til forretningsfører (iht. gjeldende priser) før plassen kan tas i bruk.

  Se borettslagets ordensregler punkt 8 samt tilhørende parkeringsbestemmelser for utfyllende informasjon om parkering.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 6 174,- pr. måned.
  Herav:
  - Felleskostnader 3.301,-
  - Trappevask 130,-
  - Kabel-tv og bredbånd 519,-
  - Kapitalkost. lån 2 EIEKRE 163,-
  - Kapitalkost. lån 1 EIEKR1 2.061,-

  Felleskostnadene inkluderer blant annet kommunale avgifter (vann, avløp, feiing, renovasjon), tv/internett kollektiv avtale fra Telenor, felles bygningsforsikring, vaktmester, generell drift og vedlikehold i borettslaget, renter og avdrag på fellesgjeld m.m.Strømforbruk i 2022 på ca. 10 500 kWh.

  Selskapet har mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-ordning). Ønsker kjøper å nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld, så bes denne ta kontakt med selskapets rådgiver for informasjon.

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, anlegg for lek, kjørevei og felles parkeringsplass. Området for øvrig er regulert til blant annet boligbyggelse, friområde, turveg, lekeplass, parkering m.m.

  Kommunen opplyser om reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder for planlegging for detaljregulering av eiendommen i Sofiemyrveien 10.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  2 975 000,- / Felleskostnader: 6 174,- pr. mnd
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 995 298,- Sekundær formuesverdi : 3 583 074,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Borettslagets bygningsmasse er forsikret i:
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 91024488
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg