Komplett salgsoppgave

Greverudhagan 37

Velholdt rekkehus over 2 plan - Skjermet og solrik terrasse på 25 kvm - Garasje og 2 uteboder

 • Totalpris 5 343 992
 • Prisantydning 5 200 000
 • Omkostninger 143 992
 • BRA 109m2
 • P-Rom 107m2
 • Tomteareal 272m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1986
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke E

Om boligen

Greverudhagan 37 - tiltalende og veholdt rekkehus beliggende i et trygt og barnevennlig boligområde i blindvei på Greverud. Det er kort gangavstand til barnehage, skoler, Greverud Torg med dagligvarehandel, frisør, treningssenter, kafé samt togstasjon og marka. Store, flotte utefasiliteter på begge sider av boligen, med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Terrassen er utstyrt med belysning og markise.

Eiendommen ble oppført i 1986, går over 2 plan og inneholder blant annet 3 soverom, stor og lys stue, flott kjøkken, bad samt wc + vaskerom. Pent opparbeidet tomt. Parkering i garasjeplass i felles garasjerekke. Gjesteparkering. I 2022 ble det montert varmepumpe. Oppbevaringsplass i både innvendig bod, frittstående utebod på 5,5 kvm og tilliggende bod på 8,8 kvm.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Greverud.

  Det er kort vei til flotte turområder, og det er gangavstand til servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon.

  I gangavstand ligger Østre Greverud idrettspark med idrettshall, kunstgressbane, grusbane, skateanlegg, idrettshus, samt en 18-hulls golfbane med proshop og restaurant. På golfbanen er det lysløype om vinteren med oppkjørte skispor. Det er også kort vei til svømmehall, hesteridning, treningssenter, Ingierkollen slalåmsenter og Kolbotn tennisanlegg, med mer.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Oppegård, Meny Greverud og Rema 1000 Greverud. På Greverudsenteret finner du også malingsbutikk, kafe, restaurant, blomsterforretning, lege, tannlege etc. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Kolbotn Torg en liten kjøretur unna, med flere spennende butikker, restauranter, helse- og servicetjenester. Både Vinterbrosenteret og Ski Storsenter ligger godt innen rekkevidde.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det tar bare 5 min til bussholdeplass og 7 minutter til Greverud stasjon. Toget bruker ca. 20-26 min til Oslo S og går 2-4 ganger i timen. Med bil fra området tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 15 min til Ski Storsenter, 10 min til Vinterbrosenteret, 21 min til Oslo S og 50 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Gangavstand til Østli barneskole. Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr. Det er flere barnehager i nærområdet, både kommunale og private.
  Adresse
  Greverudhagan 37 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 814 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, to ganger, vaskerom, toalettrom, kjøkken, stue, spisestue og bod.

  2. etasje: Gang, bad og tre soverom. Adkomst til kaldtloft via loftsluke i gang.

  I tillegg:
  - Det er en frittstående utvendig bod i hagen på ca. 5,5 m2.
  - Tilliggende boligen er det en bod med utvendig adkomst på ca. 8,8 m2.
  - Parkeringsplass på ca. 14,2 m2 i felles garasjerekke.

  Primærrom 107 kvm. Bruksareal 109 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 31.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Det gjøres oppmerksom på at frittstående utvendig bod plassert i hagen ikke er søkt om eller byggemeldt.
  Standard
  Halvpart av tomannsbolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med profilerte lyse fronter. Oppgradert med fornying av fronter og benkeplate samt servant i ca. 2007. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum av kompositt med ettgreps armatur. Belysning og stikkontakter montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap fra ca. 2007. Stekeovn fra ca. 2017. Keramisk platetopp fra ca. 2007. Kjøkkenventilator fra ca. 2007 tilkoblet mekanisk avtrekk. Oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder fra 2004 på ca. 115 liter montert under kjøkkenbenk. Gulvflate belagt med parkett. Veggflater med overmalt tapet. Plater i himling.

  Bad:
  Baderom fra 2009. Oppgradert med ny servantinnredning og høyskap i 2023. Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil montert på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Gulvstående toalett. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Plater i himling.

  Toalettrom:
  Vegghengt servantinnredning med profilerte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil og belysning montert over servant. Gulvstående toalett. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Flislagt gulv med varme. Veggflater med overmalt tapet. Plater i himling. Nye varmekabler og nye fliser på gulv i ca. 2016.

  Vaskerom:
  Vegghengt utslagsvask av rustfritt stål med to-greps armatur. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Stråleovn montert på vegg. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med våtromstapet. Plater i himling.

  Uteplasser:
  Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca. 25 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Belysning og markise montert på vegg. Levegg av treverk. Delvis overbygget inngangsparti på ca. 10,6 kvm med terrassebord og belysning på vegg.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett og laminat. Flislagt gulv med varme i entré og gang. Slette malte veggflater samt veggflater med overmalt tapet. Plater i himling.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 61 %. TG2: 34 %. TG IU( ikke undersøkt): 5%. TG3 er ikke benyttet.

  Det er gitt verdibevis på bad i 2. etasje. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  Bebyggelsen
  Halvpart av tomannsbolig oppført i 1986.
  Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør fra 1985 med glassfelt og dørpumpe. Terrassedør med tre-lags glass fra 1985. Vinduer med tre-lags glass fra 1985.

  Frittstående utvendig bod på ca. 5,5 m2. Gulv av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med papp.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med elektrisitet, vedfyring og varmepumpe fra 2022 montert i gang.

  Varmtvannsbereder fra 2004 på 115 liter montert på kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer montert i bod.

  Boligen har røykvarslere tilkoblet alarmselskap (krever videreføring av abonnement) samt brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 272 kvm.
  Eiet tomt opparbeidet med plenarealer, prydbusker og diverse beplantninger.
  Parkering
  Boligen disponerer en parkeringsplass på ca. 14,2 m2 i felles garasjerekke.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 17 228,- pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til 12 000 kWh pr. år.
  Avgift til Greverudhagan Huseierforening utgjør kr. 733,- pr. måned og faktureres halvårlig.
  Bygningsforsikring ca kr. 5 000,- pr år.
  Bredbånd fra Telenor ca kr. 517,- pr. måned.

  Avgift til huseierforeningen dekker brøyting, klipping, felles strøm, vedlikehold og kabel-TV.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse samt hensynssone for høyspenningsanlegg, ras- og skredfare og nedslagsfelt drikkevann.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 5801. Tinglyst 16.05.1986. Forkjøpsrett og best. om vann/kloakkledn.
  Forkjøpsretten er ikke aktuell da dette gjaldt i 5 år etter innflytting.
  Bestemmelse om garasje/parkering, veg og vedlikehold.

  Doknr: 6450. Tinglyst 04.06.1986. Pantsettelseserklæring.
  Panterett til Greverudhagan Grendelag som sikkerhet for betaling av felleskostnader.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (26.03.1998) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 200 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 395 699,- Sekundær formuesverdi : 5 024 516,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 78006512
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg