Komplett salgsoppgave

Th. Kittelsens vei 52

Stor "rekkehusleilighet" med solrik terrasse og topp beliggenhet - Peis - Garasjeplass - Behov for modernisering

 • Totalpris 4 769 984
 • Prisantydning 4 650 000
 • Omkostninger 119 984
 • Etasje 2
 • BRA 117m2
 • P-Rom 111m2
 • Tomteareal 16 390m2
 • Soverom 4
 • Bad 1
 • Byggeår 1979
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Felleskost/ mnd 2 000,-

Om boligen

Th. Kittelsens vei 52 har en svært god beliggenhet i et barnevennlig og trafikkstille boligområde på Greverud. Flere lekeplasser, barnehager, barneskoler og ungdomsskole i nærområdet. For øvrig kort vei til bussholdeplass, togstasjon og nærsenter med blant annet kafé, apotek, treningssenter og dagligvarehandel (Rema 1000 og Meny). Toget tar ca. 26 minutter til Oslo S.

Boligen har alt på et plan - et svært godt alternativ til blokkleilighet eller rekkehus. Inneholder 4 soverom, velutstyrt kjøkken, bad, wc og utgang til vestvendt balkong på 21 kvm utstyrt med markise og stikkontakt - gode solforhold. Balkongen ligger godt skjermet for innsyn. Boligen disponerer garasjeplass i felles garasjerekke. Det er behov for modernisering for å møte dagens krav til standard.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen har en svært god beliggenhet i et barnevennlig og trafikkstille boligområde på Greverud.

  Det er flere lekeplasser i nærheten av boligen samt kort gange til barnehager, Greverud barneskole og Flåtestad ungdomsskole. Store friluftsområder i nærområde med svært gode turstier og lysløype med skispor om vinteren. 18-hulls golfbane, Ingierkollen slalåmbakke, idrettsanlegg med fotballbaner, volleyballbaner og flerbrukshaller er noe av det kommunen kan tilby.

  Nærmeste matvareforretning finnes på Greverudsenteret med Meny og Rema 1000, forøvrig er det kun 10 minutter med bil til Kolbotn sentrum med et flott og større kjøpesenter med ca. 60 butikker, kaféer og restauranter. Greverud senter ble nylig pusset opp og inneholder blant annet apotek, kafe, frisør og treningssenter. Gangavstand fra boligen til bussholdeplass og Greverud togstasjon, begge med gode forbindelser inn til Oslo. Tog til Oslo tar ca. 26 minutter
  Adresse
  Th. Kittelsens vei 52 1415 Oppegård 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 617 snr. 34 orgnr. 896166832 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  2. etasje: Entré, bad, toalettrom, vaskerom, fire soverom, stue, kjøkken og innvendig bod. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i gang.

  I tillegg:
  - Biloppstillingsplass i felles frittstående garasje.
  - Utvendig bod med adkomst fra inngangsparti.

  Primærrom 111 kvm. Bruksareal 117 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 09.06.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Rekkehusleilighet med behov for modernisering.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning opplyst å være fra 2004. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, overskapsbelysning og stikkontakter på vegg. Helbeslått oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn og keramisk platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal, montert komfyrvakt. Gulvflater belagt med laminat. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater.

  Bad:
  Baderom fra byggår med noen oppgraderinger i senere tid. Veggmontert/gulvstående innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med glassdør og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Hovedstoppekran samt vannmåler plassert i kasse ved Vegghengt toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv og flislagte vegger. Himlingsflate utført i takessplater.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra byggår med noe oppgraderinger i senere tid. Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminert benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv og flislagt vegg over utslagsvask, øvrige veggoverflater samt himlingsflate utført i malte glatte flater.

  Toalettrom:
  Toalettrom fra byggår med noe oppgraderinger i senere tid. Veggmontert servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv samt flislagt vegg bak toalett, øvrige veggoverflater utført i malt strietapet.

  Balkong:
  Utgang fra stue til vestvendt balkong belagt med terrassebord på ca 21 m². Rekkverk av trekonstruksjoner. Markise og stikkontakt.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett, malte heltre gulvbord samt fliser med varmekabler i entré. Veggoverflater utført i malte glatte flater, malt strietapet samt malt trepanel. Himlingsflater utført i malte glatte flater, malt strietapet samt malt trepanel.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 28%. TG2: 66%. TGIU (ikke undersøkt): 6%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Byggeår 1979.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og skillende dekke av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater(taket er besiktiget fra bakkeplan).
  Boligen har profilert entrédør av tre med kikkhull. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2009. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår, 1983, 2005 og 2013.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Elektrisk oppvarming kombinert med peis med innsats i stue.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

  Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukkingsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 16390 kvm.
  Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, garasjerekker, biloppstillingsplasser, gressplen, trær og diverse beplantning.
  Parkering
  Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles frittstående garasje.
  Beskrivelse av sameiet:
  Sameiet Vestre Greverud I, Felt M består av 48 seksjoner. Orgnr.: 896166832
  Hver seksjonseier eier dessuten 1/78-part av bnr. 620 og 621 sammen med de 30 seksjonseierne i Nyjordet boligsameie, Felt K.

  De som bor langs samme gangvei, har felles ansvar for vedlikehold av gangveien fra felles kjørbar gangvei frem til hovedinngangene. Vedlikehold av forstøtningsmurer mellom seksjonene er felles ansvar for de tilstøtende seksjonene. Dersom de er uenige om behov for tiltak og kostnader, overføres beslutningen til styret. Kostnadene fordeles på de tilstøtende seksjonene.

  Det er tillatt å ha kjæledyr så lenge de ikke er til sjenanse for naboene. De som lufter hunder, skal plukke opp lort etter sin hund.

  Styret holder på med en (lengre) avklaring og utredning på hva som har blitt gjort i sameiet i forbindelse med radon, samt hva og om de skal gjøre noe videre. Det er en del åpne spørsmål om ansvarsforhold, krav/plikt til tiltak m.m., og det er en del uenighet blant sameierne om dette. Kostnader knyttet til tiltak er påregnelig.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.

  Sameiets totale formue: ca kr. 400 000,- pr 01.01.2023.
  Andel formue: kr. 8 300,- pr 01.01.2023.

  Besøk gjerne sameiet egen nettside: sameietvestregreverudm.no
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør ca kr. 2 000,- pr. måned.
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 10 096,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.

  Felleskostnader inkluderer vedlikehold av fellesarealet, snømåking og strøing, tv- og internettilgang samt forsikring. Hvert hus har felles ansvar for ytre vedlikehold av sin egen seksjon.  Fellesutgiftene kommer ikke fast hver måned, men blir fakturert 4-5 ganger pr år. Forsikringskostnadene for 2023 ble fakturert i februar 2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området ellers er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Av sameiets samlede tomteareal, er 6 kvm regulert til offentlig eller privat tjenesteyting.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelser om garasje/parkering, avtale om levering av vann/strøm, adkomstretter mm.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 421 507,- Sekundær formuesverdi : 5 117 425,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg