Komplett salgsoppgave

Kruttmølleveien 11

Stor og innholdsrik enebolig med dobbelgarasje - Uteplasser med sol og utsikt - Rett ved buss, barnehage og skoler

 • Totalpris 10 775 164
 • Prisantydning 10 500 000
 • Omkostninger 275 164
 • BRA 210m2
 • P-Rom 197m2
 • Tomteareal 786m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1982
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Kruttmølleveien 11 - stor og innholdsrik enebolig over 2 plan beliggende i et attraktivt, skjermet og svært barnevennlig boligområde rett i utkanten av Kolbotn sentrum. Trygg og kort vei til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og bussholdeplass.

Innvendig er det en familievennlig planløsning med to stuer, pent kjøkken, fire soverom, to baderom og rikelig med oppbevaringsplass. Badet i 1. etasje er fra 2010 og kjøkkenet er fra 2006. Parkering i frittstående dobbelgarasje - lader for el-bil. Parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Eiendommen har en frodig hage og flatt plenareal til glede for store og små. Terrasser langs hele husets vestlige fasade sikrer gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld (fra kl. 11 til solen går ned kl. 21:30 midtsommer). Her har du også herlig utsikt.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt, skjermet og barnevennlig boligområde, rett i utkanten av Kolbotn sentrum i Nordre Follo kommune.
  Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, barneskole (Vassbonn), ungdomsskole (Ingieråsen), dagligvarehandel, bussholdeplass (Mastemyr) og ca. 7 minutter til togstasjon (Kolbotn). I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur.

  I gangavstand ligger Kolbotnvannet med tursti og sittebenker. I tillegg er det kort vei til Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og koselige svaberg. Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger. Videre er det en kort sykkel-/gåtur til Hvervenbukta samt kort biltur til Tusenfryd og flere golfanlegg.

  Det er anlagt flere parker i tilknytning til Kolbotn sentrum. Generasjonsparken er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling. I tillegg er det satt opp treningsapparater av typen Tufteparken. Pyramiden skatepark er et spesialanlegg for skating, Inline (rulleskøyter) og BMX-sykling, i tillegg til klatrevegger. Det er dessuten kort vei til Sør- og Østmarkas flotte turløypenett.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, idrettshall og The Well - et fantastisk spaanlegg. Ønsker du å kjøre slalåm er det kort avstand til Ingierkollen slalåmsenter. Like ved slalåmbakken holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som også kan benyttes vinterstid.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Trollåsen eller Coop Mega på Kolbotn Torg. Det er kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og kulturhus. Kolbotn Torg har 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Mastemyr som ligger ca. 5 minutters gange unna boligen. Det er 15 minutters gange til Kolbotn stasjon hvor toget bruker ca. 12-17 min til Oslo S. Med bil tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 10 min til Ingierstrand, 15 min til Vinterbro senter, 16 min til Ski Storsenter, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.
  Adresse
  Kruttmølleveien 11 1414 Trollåsen
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 170 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapperom, gang, bad, badstue, fire soverom, kjellerstue og bod.

  1. etasje: Entré 1, entré 2, bad/vaskerom, stue, kjøkken, spisestue og bod. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i entré 2.

  I tillegg:
  - Frittstående garasje på 31 kvm.

  Primærrom 197 kvm. Bruksareal 210 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 27..2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Innholdsrik enebolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 2006. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn og keramisk platetopp. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Gulvflate belagt med parkett. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i takessplater, montert downlights over kjøkkenbenk.

  Bad/vaskerom i 1. etasje:
  Baderom fra 2010. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med belysning og stikkontakt. Veggmontert innredning med nedsenket utslagsvask i rustfritt stål og ett-greps armatur. Dusjnisje med glassdører og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i takessplater med downlights.

  Terrasse utenfor 1. etasje:
  Vestvendt delvis overbygget terrasse med adkomst fra både stue og kjøkken i 1. etasje på hele 40 kvm. Bærende konstruksjoner av lettklinkerelementer. Rekkverk av trekonstruksjoner. Topp solforhold og fin utsikt.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett samt fliser med varmekabler i begge entréne. Veggoverflater utført i panelplater samt malt strietapet. Himlingsflater utført i takessplater, montert downlights i stue.

  Bad underetasje:
  Veggmontert innredning med speil. Veggmontert servant med ett-greps armatur. Dusjkabinett med glassdører og ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekksventil plassert i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og delvis flislagte vegger, øvrige veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i takessplater. Videre adkomst til badstue.

  Uteplass utenfor underetasjen:
  Vestvendt balkong med adkomst fra U. etasje på ca 16 m². Bærende konstruksjoner av lettklinkerelementer. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom i underetasjen:
  Gulvflater belagt med parkett samt originalt tregulv på soverom 2. Varmekabler i alle rom bortsett fra soverom 2 og bod. Veggoverflater utført i malte glatte flater, malt strietapet, panelplater og malt murpuss. Himlingsflater utført i takessplater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstandsgrader:
  TG1: 44 %. TG2: 48 %. TG3: 2 %. TGIU (ikke undersøkt) 6%.

  TG3 er kun gitt til:
  - Utvendige trapper da det er il dels store skjevheter på utvendig trapp samt dårlig innfesting.
  - Forstøtningsmurer da det stedvis mangler rekkverk.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. Komfyrvakt eies av kommunen, og blir tatt med ny bolig.

  Våpenskap medfølger ikke. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig opprinnelig oppført i 1982, tilbygget i 1991.
  Grunnmur, bærende konstruksjoner av lettklinkerblokker/betong. Etasjeskillere av lettklinkerelementer. Yttervegger og mur og trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss samt stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med papp/shingel(taket er besiktiget fra bakkeplan/terrasse). Boligen har glatte/profilerte ytterdører. Heveskyvedør med karmer av tre og tre-lags glass fra byggår. Heveskyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1989. Balkongdører med karmer av tre og to og tre-lags glass fra byggår samt 1989. Vinduer med karmer av tre og to og tre-lags glass fra byggår samt 1989. To vinduer i kjellerstue med karmer av tre og to-lags glass fra 2011.

  Frittstående garasje oppført i 1991.
  Frittstående dobbelgarasje i mur og trekonstruksjoner.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Det er gulvvarme på begge baderom, begge gangene oppe, gang nede, 3 soverom og kjellerstue. Luft til luft varmepumpe plassert i stue 1. etasje.

  Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon samt mekanisk avtrekk på bad og kjøkken, aggregat for mekanisk ventilasjon plassert på kaldtloft. Reguleringsbryter for hastighet på ventilasjon plassert i sikringsskap.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré 2.

  Boligen har røykvarslere og håndholdte brannslukkingsapparat. Brannvarslere er i dag levert av Sector Alarm. Dersom kjøper ikke ønsker dette, vil disse bli fjernet av Sector Alarm.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 786 kvm.
  Skrånende tomt opparbeidet med asfaltert gårdsplass/adkomstvei, gressplen, trær, forstøtningsmurer og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i frittstående dobbelgarasje. For øvrig gode parkeringsmuligheter på asfaltert gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 15 200,- pr år.
  Forsikring kr. 9.500,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk ca. 25 000 kwh pr år. Det ble installert varmepumpe i desember 2022, så lavere forbuk i 2023 kan forventes.
  Kostnad for kabel-tv/internett ca. kr. 10 000,- pr år (fiber via Telenor).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  Mellomåsveien 1 (Volvotomta). Volvo skal flytte fra eiendommen og hensikten bak planen er å utvikle eiendommen til et hyggelig og attraktivt boligområde bestående av rekkehus, leiligheter og en barnehage med rikelige grøntområder rundt.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 5540. Tinglyst 24.06.1983. Bestemmelse om garasje/parkering.
  Plikt til å fjerne, endre eller opphøre med midl. bruk på kommunens forlangende.

  Doknr: 9366. Tinglyst 24.06.1988. Best. om vann/kloakkledn.
  Felles forpliktelser vedr. ledningene for bnr. 170 og bnr. 174.

  Doknr: 13635. Tinglyst 03.10.1990. Erklæring/avtale.
  Best. vedr. vann og avløp.

  Det er innhentet kopi av nevnte servitutter. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse for enebolig, ferdigattest etter tilbygg og ferdigattest for garasje foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  10 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 144 971,- Sekundær formuesverdi : 7 721 894,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Storebrand Polisenummer: 1142886
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg