Komplett salgsoppgave

Ingierkollveien 78 A

Attraktiv kjedet bolig med fantastisk utsikt og gode solforhold - God standard og planløsning - Barnevennlig i blindvei

 • Totalpris 10 772 944
 • Prisantydning 10 500 000
 • Omkostninger 272 944
 • BRA 179m2
 • P-Rom 154m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1986
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke G

Om boligen

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i blindvei ved Ingierkollen, like syd for Kolbotn sentrum. Boligen ligger høyt og fritt med flott utsyn mot Tryvann og Holmenkollen. Ingen gjenboere. Stille, solrikt og barnevennlig i blindvei. Umiddelbar nærhet til Kolbotn sentrum med alle servicetilbud og kommunikasjon (ca. 750 meter i luftlinje fra Kolbotn Torg). Eiendommen er usjenert og grenser til Kantoråsen med flotte turområder sommer som vinter (Kolbotnvannet og Gjersjøen). Ingierkollen slalåmbakke og tennisanlegg i umiddelbar nærhet. Det er trygg skolevei til Vassbonn skole (1-7). Flere gode barnehager i nærområdet. Ungdomsskole på Ingieråsen. Videregående skole på Sofiemyråsen. Kort vei til buss/tog, buss 83 Ingierkollveien-Bjørvika 27 min. og tog fra Kolbotn stasjon-Oslo S 19 min.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen har en meget sentral og rolig beliggenhet ved Ingierkollen, like syd for Kolbotn sentrum.

  Stille, solrikt og barnevennlig i blindvei. Umiddelbar nærhet til Kolbotn sentrum med servicetilbud og kommunikasjon. Eiendommen er usjenert og grenser til Kantoråsen med flotte turområder sommer som vinter (Kolbotnvannet og Gjersjøen). Det er fin utsikt og meget gode solforhold.

  Gangavstand til tog (19 min til Oslo S), buss (83-bussen bruker 27 min til Bjørvika), skoler og barnehager. Det er nærmest "ski-in ski-out" til Ingierkollen Slalåmsenter samt kort vei til treningssenter (Puls) og fotballbaner. Kommunen har et bredt idrettstilbud for både barn og voksne.

  Det er trygg skolevei til Vassbonn skole (1-7), Ingieråsen (8-10) og ca 10 minutters busstur til Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr.
  Adresse
  Ingierkollveien 78 A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 279 snr. 1 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken med spiseplass.

  U. etasje: Entré, gang, bad, tre soverom og kjellerstue. Tre boder og kott.

  Østvendt platting belagt med skiferheller ved inngangsparti på ca. 28m².  Utgang fra soverom 1.etasje til nordvendt balkong på ca. 4m². Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 18m² med flott utsikt. Utgang fra kjellerstue til vestvendt terrasse på ca. 25m² med videre adkomst til nordvendt terrasse på ca. 8,5m².

  Parkering i garasje (2,48x5,91 meter) tilknyttet boligen med elektrisk leddport og elbillader samt biloppstillingsplass i gårdsplass.
  Standard
  Boligen fremstår lys og tiltalende og er betydelig oppgradert i perioden 2012-2018.

  Kjøkken:
  Åpen kjøkkenløsning mot spiseplass. KVIK kjøkkeninnredning fra 2012 med glatte fronter og høytrykkslaminert benkeplate. Glatte malte flater med glassfelt over benkeplate. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og kaffemaskin. Nedfelt induksjonstopp. Vegghengt ventilator (Røroshetta) tilkoblet avtrekksventil.  Montert komfyrvakt. Montert automatisk lekkasjestopper.

  Bad 1. etg: 
  Baderom fra 2012. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksvifte i vegg.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser samt parkett. Gulvvarme i entré, stue og kjøkken/spiseplass. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i entré, stue og kjøkken/spiseplass. Hvite slette innerdører. Skyvedørsgarderober på soverom. Garderobeskap i entré.

  Bad u. etg:
  Baderom oppgradert omkring 2013. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i MDF-panel med downlights. Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjkabinett med to-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Hovedstoppekran fra 2023 plassert i skyvedørsgarderobe. Varmtvannsbereder på 287 L fra 2014 plassert i skyvedørsgarderobe. Montert kvernpumpe for spillvann. Montert automatisk lekkasjestopper. Avtrekksvifte i vegg.

  Rom under terreng (kjeller, uneretasje, sokkeletasje):
  Underetasjen er innredet fra byggår. Gulvflater belagt med fliser, parkett samt laminat. Gulvvarme i entré, gang, kjellerstue samt soverom 1. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflater utført i glatte malte flater, MDF-panel samt malt tapet. Montert downlights i entré samt gang. Hvite slette innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré. Gulvflater og himlingsflater i kjellerstue og soverom 1 oppgradert i 2020. Skorsteinen er fra byggår. Det er en teglsteinspipe. Montert peisovn i stue samt vedovn i kjellerstue. Innvendig trapp i trekonstruksjoner samt betong belagt med fliser. Rekkverk av glass. Rekkverk fra 2021.

  Ekstra stor takhøyde i stue, flere boder og gode lagringsmuligheter.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1 (i orden): 65 %.
  TG2 (alder, slitasje, skader mv): 31 %.
  TGIU (ikke undersøkt): 4 %
  TG 3 er ikke benyttet.

  Se tiltandsrapport for utfyllende informasjon om tilstandsgrad.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Kjedet enebolig fra 1986. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerelementer fra byggeår. Drenering fra byggeår, skrånende tomt. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner.
  Fasader utført i stående/liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takmembran samt skråtak utvendig tekket med takpapp, yttertaktekking fra 2014. Boligen har glatt entrédør av tre med kodelås. Heve/skyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2014. To-fløyet balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2018. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2018, 2014, 2011. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggår. Trapper i trekonstruksjoner samt betong. Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring i stue samt kjellerstue.

  Utgang fra stue til nordvendt balkong på ca. 4m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 25m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. Montert elektrisk markise og elektriske screens.

  Utgang fra kjellerstue til vestvendt terrasse på ca. 25m² med videre adkomst til nordvendt terrasse på ca. 8,5m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Østvendt platting belagt med skiferheller ved inngangsparti på 28m².

  Utvendige trapper i trekonstruksjoner samt betong.

  Tilstøtende garasje i trekonstruksjoner og hulldekke med elektrisk leddport samt elbillader.
  Oppvarming/teknisk
  • Elektrisk oppvarming samt to ildsteder.
  • Vannrør av typen rør-i-rør, kobber samt forkrommet kobber.
  • Hovedstoppekran fra 2023 plassert på bad underetasje.
  • Varmtvannsbereder på 187 L fra 2014 plassert på bad underetasje.
  • Fordelerskap for bad 1. etasje plassert i vegg soverom 1. etasje.
  • Synlige avløpsrør av plast.
  • Boligen er basert på naturlig ventilasjon i kombinasjon med mekanisk avtrekk via kjøkken og begge bad.
  • Sikringsskap med automatsikringer fra plassert i entré underetasje. Boligen har skjult elektrisk anlegg.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1 399 kvm.
  Delvis naturtomt og opparbeidet med hellebelagt gårdsplass og diverse beplantning. Adkomst via skiferbelagt platting. Parkering i garasje (2,48x5,91 meter) tilknyttet boligen med elektrisk leddport og elbillader samt biloppstillingsplass i gårdsplass.  Deler av utvendig trapp mot nord ligger trolig utenfor tomtegrensen. Gruset plass mot nord er kommunal tomt, benyttet som biloppstillingplass, denne er  ikke opparbeidet av selger. Saken er lukket av kommunen. Se kart i salgsoppgave som viser seksjonenes bruksrett over tomten. Trapp mellom boligene tilhører denne seksjon men seksjon nr. 2 har bruksrett. Trappen må derfor være ryddet og tilgjengelig. For øvrig er det enighet mellom seksjonseierne om at endring av utvendig farge skal aksepteres av begge eiere.
  Parkering
  Parkering i garasje samt biloppstilling på egen tomt. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 19 063,- pr år (avhenger av forbruk).
  Fiber bredbånd (100 Mbps) og TV (T-We) fra Telenor - 1416 kr/mnd.
  Strømforbruk er oppgitt til ca. 21 766 kWh pr. år.
  Bygningsforsikring ca kr. 6 500,-.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1986
  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 193 m² består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 179 m²
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 14 m²
  - TBA (terrasse-/balkongareal): 81 m²

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Første etasje:
  - BRA: 101 m²
  - BRA-i: 87 m² (Entré, bad, soverom, stue og kjøkken med spiseplass)
  - BRA-e: 14 m² (Garasje)

  Underetasje:
  - BRA: 92 m²
  - BRA-i: 92 m² (Entré, gang, bad, tre soverom og kjellerstue og tre boder)

  Garasje
  BRA 14 m²: Garasje.

  Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til:
  1. etasje: Ca. 2,35-3,09 meter.
  Underetasje: Ca. 2,19-2,35 meter.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, frittliggende eneboliger og friområder.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midertidig brukstillatelse fra 1978 og 1986.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  10 500 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 769 895,- Sekundær formuesverdi : 6 725 601,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Forsikring
  Watercircles
  Polisenummer: 100988153
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er innhentet tilsynsrapport fra Follo Brannvesen 19.09.2022. Det ble ikke avdekket avvik eller anmerkninger. Merk at dette ikke en godkjenning av brannsikkerheten.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg