Komplett salgsoppgave

Oscar Borgs vei 15B

Stor og flott familiebolig med fin planløsning og skjermede uteområder - Topp beliggenhet i blindvei - Dobbelgarasje

 • Totalpris 9 735 614
 • Prisantydning 9 500 000
 • Omkostninger 235 614
 • BRA 166m2
 • P-Rom 164m2
 • Tomteareal 413m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2011
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke B

Om boligen

Oscar Borgs vei 15B - halvpart av tomannsbolig beliggende i barnevennlig omgivelser på Ingierodden, i utkanten av sentrum. Fra boligen er det gangavstand til flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Kort vei til busstopp på Ingierodden hvor det er hyppige avganger til Oslo og Kolbotn. Umiddelbar nærhet til hyggelige turområder langs Gjersjøen.

Boligen går over to plan og har tidsriktige farge- og materialvalg. Det er behagelig gulvvarme i hele 1. etasje og downlights i himling. Stuen ligger åpent til i 1. etasje med egen spisestueavdeling. Kjøkkenet har fin kjøkkenøy og peisen er gjennomgående i stuen. Videre er det praktisk bad/vaskerom, gjestetoalett og arbeidsrom innredet som soverom. Det er 3 soverom, bad og stue i 2. etasje. Dobbelgarasje. Solrik og usjenert uteplass på 70 kvm.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Halvpart av tomannsbolig beliggende i barnevennlig omgivelser på Ingierodden, rett i utkanten av Kolbotn sentrum.
  Fra boligen er det gangavstand til flere barnehager, Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Roald Amundsen videregående skole som ligger en kort busstur unna. Det er kun 300 meter til busstopp på Ingierodden hvor det er hyppige avganger til Oslo og Kolbotn.

  Det er umiddelbar nærhet til populære turstier og badeplasser langs Gjersjøen. I området finner du et rikt kultur og organisasjonsliv, med flere idrettslag som sørger for aktiviteter både vinter og sommer. Mulighetene er store, med flere idrettshaller og baner. Du kan kjøre slalåm i nabolagets Ingierkollen, seile langs den lange strandlinje i Bunnefjorden eller spille golf på to av nærområdets golfbaner. I tillegg er det tennisbaner rett ved slalåmbakken. Lysløypa er fantastisk året rundt, med skispor om vinteren og brede turstier for bruk om sommeren. Kolben Kulturhus åpner opp for et rikt kulturliv, med kinosal, bibliotek og restaurant med utsikt over Kolbotnvannet. Kort vei til SATS Kolbotn.

  Kolbotn Torg er møteplassen som dekker de fleste behov. Kjøpesentere omfatter et rikt butikkutvalg, gågater, kaféer og grønne lunger; alt som skal til for å gi deg en følelse av byliv. Dagligvarehandelen kan du blant annet gjøre på Coop Mega eller Kiwi Trollåsen.
  Adresse
  Oscar Borgs vei 15B 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 591 snr. 2 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  God og familievennlig planløsning over 2 plan og inneholder;

  1. etasje: Entré, rom benyttet som leke/soverom, toalettrom, bad/vaskerom, spisestue, stue med åpen kjøkkenløsning og innvendig bod (under trappen).

  2. etasje: Bad, tre soverom og stue.

  I tillegg:
  - Halvpart av felles garasje med gulvflate på ca. 33,4 kvm.
  - Utvendig uisolert bod på ca. 5 kvm og tilliggende isolert verksted på ca. 6,4 kvm.

  Primærrom 164 kvm. Bruksareal 166 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 06.11.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Rom benyttet som soverom i 1. etasje er godkjent som arbeidsrom/bod på de godkjente tegningene. Arealet er omtalt i tilstandsrapporten etter dagens bruk.
  Standard
  Halvpart av tomannsbolig oppført i 2011 av den lokale utvikleren Cresco Eiendom.

  Kjøkken:
  Sosial og åpen kjøkkenløsning med profilerte fronter samt to fronter med glassfelt. Benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Glassplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer bestående av kjøle- og fryseskap, komfyr (ekstra stor platetopp, 90 cm), dampovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator med mekanisk avtrekk plassert i overskap over platetopp.

  Toalettrom:
  Praktisk gjestetoalett med vegghengt servantskap med høyglans fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Innfelt speil over servant. Vegghengt toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsflate av malt panel med downlights

  Bad/vaskerom/grovkjøkken:
  Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med overbelysning over servant. Gulvstående innredning med profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedsenket utslagsvask med ett-greps armatur. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Dusjhjørne med skyvedør av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flislagt gulv med varme. Veggflater av fliser og våtromstapet. Himlingsflate av malt panel med downlights.

  Uteplasser:
  Utgang fra stue og spisestue til terrasse på ca. 70 m². Terrassen er belagt med terrassebord og har levegg av PVC. Utebelysning, stikkontakt og utekran.

  Bad:
  Vegghengt servantskap med glatte fronter. Heldekkende dobbelservant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med integrert lys, samt stikkontakt over servant. Dusjhjørne med skyvedør av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett og bidé. Avtrekksventil plassert på vegg. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Skråtak/himlingsflate av malt panel.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett og fliser. Veggflater av malte flater. Himlingsflater/skråtak av malt panel. Det ble i september 2020 lagt nytt, lekkert parkettgulv i stue, kjøkken og spisestue.

  Romslige soverom og gang/entré. Rikelig med lagringsplasser (flere store skyvedørsgarderober, bod under trapp og to uteboder).
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over boligens tilstandsgrader:
  TG1: 64%. TG2: 20%. TGIU (ikke undersøkt): 16%. TG3 er ikke benyttet.

  I følge tidligere eier har det vært fuktproblemer i garasjen, og i den forbindelse ble det lagt ny tekking og takvann på oversiden har blitt lagt i i rør (gjennomført gjennom utbygger i 2012). Selger har opplevd ny fukt på de nevnte stedene senvinteren 2022.

  Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Tomannsbolig oppført i 2011.
  Bygningen har grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har glatt entrédør med glassfelt. Dører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Det er gulvvarme på samtlige gulv i 1. etasje samt bad i 2. etasje. Videre er det en peisovn i stuen.

  Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonsanlegg plassert på bad/vaskerom. Mekanisk avtrekk fra begge bad, toalettrom og kjøkken.

  Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Utekran ved inngangsparti og ved terrasse.

  Sentralstøvsuger plassert i bod under trapp.

  Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler.

  Boligen har røykvarslere tilknyttet verisure alarmsentral. Boligen har i tillegg interne røykvarslere. Brannslukkingsapparat av pulver fra 2020.
  Beskrivelse av tomt
  Felles del av tomten med asfalt og støpt utvendig trapp med varmekabler. Egen del av tomten er pent opparbeidet med store terrasseområder, gruslagt gårdsplass, gressplener og friområder.

  Tomten er seksjonert. Hver av seksjonene har hver sin tilhørende del av tomten og noe er fellesareal. Denne seksjonens tomteareal utgjør ca. 413 kvm.
  Parkering
  Egen dobbelgarasje med elektrisk leddport og en gulvflate på ca. 33,4 kvm. I henhold til seksjoneringen av eiendommen er garasjer fellesareal, i henhold til vedtektene har hver seksjon rett på to biloppstillingsplasser.
  Beskrivelse av sameiet:
  Boligsameiet Oscar Borgs vei 15 A og B består av to seksjoner. Selger opplyser at det ikke betales noen faste felles kostnader i sameiet.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 12 836,- pr år og avhenger av forbruk.
  Bygningsforsikring ca kr. 9 000,- pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til 15 500 kWh pr. år.
  Kostnad for kabel-TV og internett ca kr. 17 000,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Adkomst fra offentlig vei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Trollåsveien 30-36. Antas å ikke ha betydning for eiendommen.

  Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 17.10.2013) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 808 533,- Sekundær formuesverdi : 6 510 720,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Landkreditt Forsikring Polisenummer: 24962709
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22

Boliger til salg