Komplett salgsoppgave

Oskar Braatens vei 4D

Flott rekkehus over 3 plan med svært barnevennlig beliggenhet rett ved idrettsanlegg og skoler - Solrik terrasse

 • Totalpris 5 546 244
 • Prisantydning 5 400 000
 • Omkostninger 146 244
 • BRA 134m2
 • P-Rom 124m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1969
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G
 • Felleskost/ mnd 1 656,-

Om boligen

Oskar Braatens vei 4D - flott rekkehus over 3 plan. Eiendommen ligger "midt i smørøyet" på Sofiemyr med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole (ny barneskole på Sofiemyr er under bygging). I tillegg ligger Sofiemyr idrettspark med gress- og kunstgressbaner, svømmehall, sandvolleyballbaner og marka med flotte turmuligheter sommer og vinter, i kort avstand fra boligen.

Det er 3 soverom (hovedsoverom med utgang til østvendt terrasse på 7 kvm), 2 bad (ene badet har inngang til badstue), toalettrom, kjellerstue, stor stue med utgang til solrik, vestvendt terrasse på 32 kvm og kjøkken med spiseplass. Eiendommen fremstår velholdt, men med noe behov for modernisering i kjelleretasjen. Parkering i garasje eller parkeringsplass.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger "midt i smørøyet" på Sofiemyr med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Ny barneskole på Sofiemyr er under bygging (etter planen vil denne stå klar januar 2025). I tillegg ligger Sofiemyr idrettspark med gress- og kunstgressbaner, svømmehall, sandvolleyballbaner og marka med flotte turmuligheter sommer og vinter, i kort avstand fra boligen. Ny tennishall er under bygging (etter planen ferdig til påsken 2024).

  Det er kort gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til Oslo sentrum og Ski. Det går ekspressbuss til Oslo på morgenen, og ekspressbuss hjem fra Oslo på ettermiddagen. Ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum uten trafikk.Togforbindelse fra Kolbotn.

  Gangavstand til Sofiemyr nærsenter med Rema 1000, ulike forretninger og servicetilbud. I nærområdet ligger også hagesenter, Biltema og stor Coop Extra matbutikk. Kort sykkelavstand til Kolbotn sentrum. Her man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus er det bla. kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
  Adresse
  Oskar Braatens vei 4D 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 836 orgnr. 992211563 i Nordre follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapp, kjellerstue, toalettrom, bad, badstue og krypkjeller.

  1. etasje: Entré, stue, kjøkken og trapperom. Vestvendt terrasse utenfor stuen.

  2. etasje: Gang, 3 soverom og bad. Østvendt terrasse utenfor "hovedsoverommet".

  Totalt BRA 134 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 134 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  39 kvm

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 11.01.2024) for spesifikasjon av arealer.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter bruken på befaringsdagen. Deler av krypkjeller har målbart areal på 5m2 og er medatt i arealoppmåling. Badstue er ikke godkjent for rom til varig opphold grunnet fjellgrunn.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra år 2011/2012 med hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. Glassplater over platetopp. Benkeplater i granitt/stein. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett greps blandebatteri. Komfyr og dampovn integrert i høyskap. Frittstående "side by side" kjøleskap og fryseskap med vann og is fra år 2020. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte på vegg med avtrekk til kanal. Laminat med flismønster. Malte flater/ tapet på vegger. Malte flater i himling med downlights og høytalere.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Vestvendt terrasse på 32 kvm med utgang fra stue.

  Bad 2. etasje:
  Flislagt bad fra år 2003-2006. Badekar med dusjforheng, veggmontert hånddusj og kran. Vegghengt toalett med hyllekant. Servantskap med profilerte fronter på skuffer og skapdører. Helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt, 2 sideskap. Integrert speil på yttervegg. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv. Åpningsbart vindu. Gulvfliser og veggfliser. Trekledning i himling med downlights.

  Balkong utenfor soverom i 2. etasje:
  Østvendt terrasse på 7 kvm med utgang fra soverom. Terrassebord og rekkverk i tre.

  Bad kjeller:
  Baderom fra år 1988. Integrert blandebatteri og dusjhode. Servant med 2-greps blandebatteri. Stråleovn på vegg. Adkomst til badstue. Gulvfliser og veggfliser. Malte trefiberplater i himling.

  Badstue kjeller:
  Badstue ifm bad. Fjellgrunn/støpt betong på gulv. Trekledning på vegger og himling. Sittebenker i tre. Varmekilde.

  Toalettrom kjeller:
  Toalettrom fra år 1988. Gulvmontert toalett montert på oppforet trekasse. Utslagsvask i rustfritt stål og 2- greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv. Mosaikkfliser/malte flater på vegger. Malte trefiberplater i himling med lyslampe.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 21 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 51 %. TG3 (strakstiltak nødvendig): 12 %. TGIU (ikke undersøkt) 16 %.

  TG3 er gitt til:
  - Badet i kjelleretasje som helhet basert på høy alder og slitasjegrad. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000. Prisanslag gjelder total oppgradering.
  - Skorstein da det er for liten avstand mellom pipeløp og brennbart materiale på dørkarm i henhold til brannkrav i 2. etasje. Avstand mellom pipeløp og brennbart materiale må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1969 med kjeller innredet i 1988.
  Grunnmur i mur/betong. Bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjon. Etasjeskille i trekonstruksjon. Yttervegger har stående/liggende trekledning og pusset mur på fasaden. Flat takkonstruksjon. Trevinduer. Vinduer/ terrassedør i 2-lags glass fra år 1980, år 2005/ 2008. Ytterdør fra år 2013 med elektrisk kodelås.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i entré, ett bad og kjellerstue.

  Sikringsskap 1 er plassert i kjøkken utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter fra år 2011 (digital strømmåler. Hovedsikring er på 40 AMP). Sikringsskap 2 er plassert i kjeller utstyrt med automatsikringer.

  Boligen er tilknyttet Verisure vaktselskap på brann og innbrudd. Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 127 kvm.
  Fra vei er det adkomst til fellesarealer og gangvei til inngangspartiet. Tomten er flat/skrånende med adkomst fra Oskar Braatens vei.

  Tomt/fellesarealer er ikke ytterligere beskrevet/tilstandsvurdert grunnet snødekte arealer ved befaringstidspunktet.
  Parkering
  Parkering er etter gjeldene bestemmelser i sameiet. Alle beboere i sameiet er automatisk medlem i AL Bråten Garasjelag. Man får automatisk en biloppstillingsplass og kan kjøpe garasje hvis det er ledig. Det er mulighet for lader til el-bil både på oppstillingsplass og i garasjer.

  For garasjer betales en årlig avgift på 1.500,- og for utvendig parkering betales en årlig avgift på 600,-. En garasje koster 37.500,- uten portåpner og 40.000,- med.  Dette beløpet refunderes ved salg og blir også indeksregulert årlig.

  Det er venteliste for å kjøpe garasjer. Garasjer tildeles fortløpende når de blir ledige.

  Les mer om garasjelaget ved å følge denne lenken; https://www.braatengarasjelag.no.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr. 1 656,-.
  Kommunale avgifter utgjør kr 9 604,- pr år og inkluderer abonnement vann og avløp, fellesrenovasjon og febyr feiing/tilsyn.
  Strømforbruk for 2023 utgjorde 13.312 kWh.
  Bygningsforsikring kr. 8 350,- pr år.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet grunnpakke Tv og bredbånd, regnskapsførsel, forbruk av vann, strøm til og forsikring av fellesarealer, drift av fellesarealer, honorarer revisjon samt brøyting av stikkveien foran rekka.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.

  Stikkledninger fra byggeår. I 2021 utførte TT- teknikk rørfornying av spillvannsledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Reguleringsplaner under arbeid i nærheten  (500 meter): planlegging igangsatt for Fløysbonn ungdomsskole. Nye Sofiemyr barneskole er under bygging.

  Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse datert 26.09.1969 foreligger. Ferdigattest for tilbygg (vindfang) datert 03.12.1984 foreligger.

  Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse etter innredning av kjelleretasje. Det er ikke kjent om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 541 166,- Sekundær formuesverdi : 5 856 432,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Forsikring
  Gjensidige forsikring Polisenummer: 88182707
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Sameie

  Diverse opplysninger
  Sofieborg Sameie og interesselag, Orgnr.: 992211563. Sofieborg Sameie og Interesselag består av 32 boliger og ingen næringslokaler.
  Andel fellesformue: 12277, Oppdatert pr: 31.12.2022. Sameiet har ikke lån.

  Sofieborg Sameie og Interesselag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.

  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Ytterligere informasjon sameiet finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører, vedtekter og årsmøtedokumenter som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg