Komplett salgsoppgave

Pauline Halls vei 119

Pent rekkehus over 2 plan i ett svært attraktivt og barnevennlig strøk - Stor uteplass med hyggelig utsyn - Garasjeplass

 • Totalpris 5 855 444
 • Prisantydning 5 700 000
 • Omkostninger 155 444
 • BRA 113m2
 • P-Rom 103m2
 • Soverom 4
 • Bad 1
 • Byggeår 1982
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E

Om boligen

Pent rekkehus fint beliggende i et populært boområde på Vestre Ingieråsen, vest for sentrum i en attraktiv del av Kolbotn. Det er et barnevennlig og godt nabolag med kort og trygg skolevei. Lekeplass i umiddelbar nærhet samt flere lekeplasser i nærmiljøet. Minimalt med biltrafikk på tunet. Det er kort gange til Gjersjøen med tur, bade- og fiskemuligheter, og til Ingierkollen slalåmbakke. 5 min gange til 83-bussen som tar ca. 25 min til Bjørvika. Tog fra Kolbotn stasjon ca. 18 min til Oslo S.

Boligen har praktisk planløsning over to etasjer og inneholder: 1. etg: entré, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang sydvestvendt terrasse og innvendig bod. 2. etg: trappegang, bad, fire soverom og innvendig bod. Boligen disponerer biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Pauline Halls vei 119 ligger i et svært attraktivt og barnevennlig område på Vestre Ingieråsen.

  Svært populær og sentral beliggenhet vest for sentrum i en attraktiv del av Kolbotn. Det er et barnevennlig og godt nabolag med kort og trygg skolevei. Lekeplass i umiddelbar nærhet til boligen, samt flere lekeplasser i nærmiljøet. Minimalt med biltrafikk på tunet. Det er ca 5 min gange til Gjersjøen med tur, bade- og fiskemuligheter, samt gangavstand til Ingierkollen slalåmbakke.

  Ca 15 min gange til Kolbotn sentrum. I Kolbotn sentrum finner du alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Tårnhuset Bistro restaurant i sentrum er en populær restaurant med gode anmeldelser på Tripadvisor.

  Svært gode kollektivforbindelser. Det er bussholdeplass med buss til Oslo i nærheten av boligen. Samt kort avstand til Kolbotn sentrum som er knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Kolbotn togstasjon: Toget går hvert 15. minutt på hverdager store deler av døgnet. Toget bruker ca 18 minutter til Oslo S. 83-bussen stopper knappe 5 minutter fra boligen og bruker ca 25 min til Bjørvika. Hyppige avganger (avganger hvert 15.minutt på hverdager store deler av døgnet). Nattbuss i helgene.

  Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka.
  Adresse
  Pauline Halls vei 119 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 325 snr. 6 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til sydvestvendt balkong og innvendig bod.

  2. etasje: Trappegang, bad, fire soverom og innvendig bod. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i trappegang.

  Boligen disponerer i tillegg en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2017. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og nedfelt platetopp. Vegghengt ventilator med mekanisk avtrekk. CTC varmtvannsbereder på 115 liter fra 2005 er plasset i benkeskap. Lekkasjestopper med fuktsensor plassert i benkeskap under oppvaskkum. Komfyrvakt over platetopp.

  Bad:
  Baderom fra 2005. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med sidebelysning. Dusjkabinett med skyvedører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil for naturlig avtrekk plassert i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt trekledning og downlights.

  Toalettrom (ikke våtrom):
  Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning. Gulvstående toalett. Flislagt gulv. Vegger med malte flater og sokkelfliser. Himling med trekledning og downlights.

  Balkong:
  Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på 23 m². Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 95cm. Balkongen har i tillegg markise.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater er belagt med parkett og laminat. Vegger med malte flater og malte plater. Himlinger med malte plater. Profilerte innerdører.

  Overflater øvrige rom i 2. etasje:
  Gulvflater er belagt med laminat og belegg. Vegger med malte flater og malte plater. Himlinger med malte plater. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom 2 og soverom 3. Skyvedørsgarderobe på soverom 1.

  Trapp, rekkverk og håndløper av trekonstruksjoner. Trinn er belagt med tepper.

  Det er bestilt ny terrassedør fra Natre i klassisk modell og denne vil bli montert innen overtagelse. Selger har gjort utbedring av tak med montering av to luftehatter og pipebeslag. Arbeidet er utført av Mna Takservice AS. Se info under.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 45 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 37%. TG3 (strakstiltak nødvendig): 8 %. TGIU (ikke undersøkt) 10 %.

  TG3 er gitt til:
  - Loft (overflater vegger/undertak): Det er påvist fuktskader i undertak ved luftgjennomføring tak og i skille mot nabo. Tiltak for å stoppe fukttilførsel må påregnes. Overflater må fornyes. Sannsynlighet for følgeskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak må derfor påregnes. Sjablongmessig prisanslag se punkt Tekking.
  - Loft (kontruksjonsoppbygging): Fuktmerker observert takstoler ved rørgjennomføring tilknyttet lufting. Tiltak for å stoppe fukt/lekkasjer må påregnes. Stor sannsynlighet for følgeskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag se punkt Tekking.
  - Balkongdør da det er registrert råteskader (denne vil bli byttet innen overtagelse).
  - Yttertak (tekking - undertak, lekter og yttertekking: omfattende fuktskjolder er observert på undertaketsninnvendig side. Indikerer utett yttertaktekking. Tiltak for å stoppe fukt/lekkasje inn i konstruksjonen må påregnes. Det er utført fuktmåling med pigg i tre og funnet forhøyede fuktverdier. Sjablongmessig prisanslag er for utbedringer. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.
  - Yttertak (takgjennomføringer): Utettheter/lekkasjer observert ved takgjennomføringer. Følgeskader er registrert, ytterligere skader kan ikke utelukkes. Tiltak for å stoppe utettheter/lekkasjer inn i konstruksjonen og utbedring av skader må påregnes. Sjablongmessig prisanslag se punkt Tekking.
  - Yttertak (konstruksjon): Omfattende fuktskjolder observert på innvendig side. Indikerer utett yttertaktekking. Tiltak for å stoppe fukt/lekkasje inn i konstruksjonen må påregnes. Sjablongmessig prisanslag se punkt Tekking.

  MNA Takservice AS har vært på eiendommen og foretatt utbedringer etter tilstandsrapporten ble laget, ref punktene over. Det er montert to luftehatter og pipebeslag på ekisterende shingeltak. Bunnplate er lagt oppå shingel, og skrudd/limt til tak. Det blir ikke lagt opp ny shingel på bunnplate. Det gis ingen garanti, men det antas at det er liten risiko for at det kan komme inn vann. Det er vanskelig å få det helt tett på shingel rep. Anslår sannsynligheten for at MNA takservice AS må komme tilbake til 5-10%.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1982.
  Rekkehus over 2 etasjer, samt garasjeanlegg i kjeller. Boligen er oppført med grunnmur og bærende vegger av betong, samt trekonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger med bindingsverk av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med membran/takpapp. Boligen har glatt entrédør med glassfelt fra 2021. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og 2- lags glass fra byggeår.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet, kombinert med peisovn i stue.

  CTC varmtvannsbereder på 115 liter fra 2005 er plassert på kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i entré. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles tomteareal.
  Området er opparbeidet med blant annet internstier, sittebenker, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Biloppstillingplass i felles garasjeanlegg samt utvendig parkering og gjesteparkering etter bestemmelser for området.

  I felles garasjeanlegg er det kun bil og tilbehør som skal lagres. Med tilbehør til bil menes takgrind / skistativ / skiboks og et sett med dekk/hjul.
  Beskrivelse av sameiet:
  Pauline Halls vei interesselag er veldrevet og driver løpende vedlikehold av fellesarealer. Det gjennomføres to fellesdugnader i året.

  Det er pliktig medlemskap i Pauline Halls vei interesselag. Interesselaget har vedtekter, disse følger vedlagt salgsoppgave.

  Interesselaget har ansvaret for Grendehuset som kan leie for private arrangementer.

  Les mer om intersselaget her:  https://paulinehallsvei.weebly.com/info.html
  Løpende kostnader:
  Sum årsavgift : kr 8 870,-
  Fordelt som følger:
  TV/Internett : kr 6 168,- (grunnpakke inkl. leie av T-We Box)
  Driftskostnader : kr 2 702,-
  Årsavgift og garasjefond blir fakturert kvartalsvis.

  Felleskostnadene inkl. snørydding og strøing.

  Garasjefond (betales i 5 år fra år 2022, avsluttes 2026): kr 3 750,-
  Totalt: kr 12 620,-

  Kommunale avgifter utgjør kr 17 558,- pr. år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på vannforbruk på 62 m3.
  Strømforbruk er oppgitt til 14 900 kWh pr. år.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 113 m² består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 108 m²
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 5 m²
  - TBA (terrasse-/balkongareal): 23 m²

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Første etasje:
  - BRA: 59 m²
  - BRA-i:  54 m² (Entré, toalettrom, stue med åpen kjøkkenløsning og innvendig bod.)
  - BRA-e: 5 m² (Utebod med adkomst via entré)

  Andre etasje:
  - BRA: 54 m²
  - BRA-i: 54 m² (Trappegang, bad, fire soverom og innvendig bod)


  Takhøyder er på tilfeldige steder i 2. etasje oppmålt til 2,22 meter på bad, og 2,41 meter i øvrige rom.
  Takhøyder er på tilfeldige steder i 1. etasje oppmålt til 2,25 meter på toalettrom, og 2,37 meter i øvrige rom.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

  Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex datert 14.03.2024 for spesifikasjon av arealberegninger.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, friområde og anlegg for leg samyt gang-/sykkel og kjørevei.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (under 500 m):
  Id: 202303
  Navn: Trollåsveien 30-36
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering
  Ovennevnte har ikke betydning for eiendommen.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på nybygg datert 03.09.1982 og ferdigattest på tilbygg terrasse datert 28.08.1997.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 700 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 466 486,- Sekundær formuesverdi : 5 572 648,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
  Forsikring
  Selger er pliktig til å holde boligen fullverdiforsikret frem til overtagelse.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie
  Pliktig medlemsskap i Pauline Halls vei Interesselag. Se punkt "Løpende kostnader" for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport fra Anticimex.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10