Komplett salgsoppgave

Ramstad Terrasse 3

Lys og fin 3-roms endeleilighet på 110 kvm med særdeles god beliggehet på hjørnet i 4. etasje - Garasje - Sol og utsikt

 • Totalpris 6 885 444
 • Prisantydning 6 700 000
 • Omkostninger 185 444
 • Etasje 4
 • BRA 122m2
 • P-Rom 106m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 2003
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 3 167,-

Om boligen

Ramstad Terrasse 3 - gjennomgående endeleilighet flott beliggende i meget rolig boligfelt totalt skjermet for trafikk og støy. Leiligheten har fantastisk utsikt og topp solforhold fra meget romslig, vestvendt terrasse. Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer og vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Øvrig servicetilbud i Ski.

Leiligheten har enkel adkomst via heis og utvendig svalgang. Leiligheten har en fin plansløsning og inneholder 2 fine soverom, bad, gjestetoalett, praktisk vaskerom, stor og lys stue med utgang til terrasse samt kjøkken med tilhørende spiseplass. Bodplass på 12 kvm. Garasjeplass. Rikelig med gjesteparkering. Voksent og veldrevet sameie med god økonomi.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Flott beliggende selveierleilighet i et meget rolig boligfelt totalt skjermet for trafikk og støy. Leiligheten har fantastisk utsikt og topp solforhold fra meget romslig syd-vestvent balkong.

  Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer som vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Meny på Langhus Nærsenter, hvor det også er apotek og frisørsalong. Det er flere barnehager i området og gang/sykkelavstand til Langhus barneskole og Haugjordet ungdomsskole.

  Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 km til Ski sentrum. I Ski finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer.
  Adresse
  Ramstad Terrasse 3 1405 Langhus 4. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 120 bnr. 146 snr. 67 orgnr. 884134412 i Nordre follo kommune
  Innhold
  4. etasje: entré, garderobe, bad, wc-rom, vaskerom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

  I tillegg:
  Utvendig bod tilknyttet inngangspartiet på 7 m².
  Bod på 5 m² i 1.etasje, merket med nr 67.
  Garasjeplass merket nr. 78  i felles parkeringskjeller. Klargort for montering av elbillader.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Arealene er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  Standard
  Kjøkken:
  Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Frittstående komfyr med steketopp. Montert komfyrvakt. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Frittstående kjøleskap.  Montert automatisk lekkasjestopper. Gulvflate belagt med parkett. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater.

  Bad:
  Baderom fra byggår med oppgraderinger gjort i 2021 (flis-på-flis og ny innredning). Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne.  Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate.

  Vaskerom:
  Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca 187 L fra 2022. Avtrekksventil plassert i vegg. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger utført i tapetserte flater. Himlingsflate utført i glatt malt flate.

  Toalettrom (ikke våtrom):
  Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflate utført i glatte malte flater.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til vestvendt terrasse på 28 m². Svært gode solforhold og topp utsikt. Bærende konstruksjoner av armert betong belagt med plastheller. Rekkverk av metall og fasadeplater.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i deler av stue. Profilerte innerdører. Garderobeløsning i garderobe, skyvedørsgarderobe på soverom 1 og garderobeskap på soverom 2. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 87 % TG2 (alder, slitasje, skader mv): 11 %.  TGIU (ikke undersøkt) 2%
  TG3 er ikke benyttet. Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon og detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 2003.
  Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein, fasadeplater og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/takfolie(ikke besiktiget). Profilert/glatt entrédør av tre med elektronisk kodelås og brannklasse B30. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Nobø panelovner med app styring i alle rom. Det er elementpipe, ikke tilkoblet ildsted.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert entré.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 11216 m².
  Fellesarealer er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, diverse beplantning og sittegrupper.
  Parkering
  Leiligheten disponerer parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er klargjort for montering av el-billader. Rikelig med gjesteparkering både inne og ute.
  Beskrivelse av sameiet:
  Ramstad Terrasse Boligsameie består av 70 boligseksjoner og 1 samleseksjon næring (garasjeseksjon). Veldrevet boligsameie som foretar løpende vedlikehold av bygningsmassen:

  I 2022 ble følgende gjennomført:
  - Utvendig vedlikehold av vestfasaden.
  - Beising av terrasser og utskifting av terrassebord der det var nødvendig.
  - Vegger og stolper i innkjøringen til garasjen samt inngangspartier er malt.
  - Alle felles lys er byttet til LED-lys.
  - Rens av tepper i svalgangen.
  - Installert hjertestarter i hver oppgang.
  - Ringetablåene ved hovedinngang er skiftet da det opprinnelige var vanskelig/utgått på reservedeler.
  - Garasjene ble støvsugd og våtvasket i mai. I oktober ble garasjen støvsugd for sand.

  I 2023 ble følgende gjennomført:
  - Utelysene vestsiden og parkeringsplassen er skiftet ut til led-lys. Med dette er all felles lys erstattet med led-lys.
  - Det ble avdekket vanninntrengning i heisbrønn RT 3, dette utbedres.
  - Garasje støvsugd og vasket i mai.
  - Det er igangsatt oppussing og maling av oppgangene. Arbeidet er beregnet ferdig i april/mai 2024.

  Sameiet har ikke lån. Andel fellesformue er kr. 47 402,- pr 31.12.2023.

  Sameiet har vedtekter og disse følger vedlagt salgsoppgaven. Innkalling og protokoll fra årsmøte 2023 sendes ut sammen med salgsoppgaven. Årsmøte for 2024 avholdes 04.03.2024 og protokoll fra møte kan ettersendes.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.167,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.124,-
  Vedlikeholdsfond 488,-
  Kabel-tv 555,-

  Månedlig garasjeleie (kr. 286,-) kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Det sendes egen giro for garasjeleien.

  Selgers strømforbruk opplyses å være 10.500 KWh pr. år (dette justeres etter ny eiers forbruk)
  Kommunale avgifter er ca. 15.670,- pr. år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet blokkbyggelse og kjørevei.

  Reguleringsplaner under bakken: Endelig vedtatt arealplan (Follobanen).

  Det foreligger ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 500 meter fra eiendommen.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på boligen datert 14.03.2002.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 396 718,- Sekundær formuesverdi : 5 307 527,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57706503
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapporten.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10