Komplett salgsoppgave

Hermods vei 16

Velholdt og innholdsrik enebolig på flat, solrik tomt - dobbelgarasje - attraktiv og barnevennlig gate - usjenert

 • Totalpris 9 438 992
 • Prisantydning 9 200 000
 • Omkostninger 238 992
 • BRA 219m2
 • P-Rom 150m2
 • Tomteareal 1 426m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1954
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Hermods vei 16 er en velholdt og innholdsrik enebolig oppført i 1954. Stille og rolig i en barnevennlig gate. Kort vei til barnehage, skoler, idrettsanlegg, dagligvarehandel og flotte turmuligheter. Gangavstand til Kolbotn sentrum med de fleste fasiliteter og togstasjon som tar deg til Oslo S på ca. 18 minutter.

Innvendig fremstår boligen velholdt med jevnlige påkostninger og vedlikehold. Praktisk planløsning med 3 soverom, stue, kjøkken, bad + wc, vaskerom og rikelig med bodplass. Flat, velstelt og frodig tomt på hele 1426 kvm. Flere hyggelige uteplasser med sol til ca kl. 21 om sommeren.

Dobbelgarasje (fra 2007) av typen Grimstad-garasje. For øvrig gode parkeringsmuligheter på egen, gruset gårdsplass. Søppelskur og lekestue. Ved inngangspartiet er det overbygget sykkelparkering.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr, rett i utkanten av Kolbotn sentrum. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud, som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur.

  Eiendommen ligger få minutters gange fra marka med turstier, skiløyper og lysløype, samt flere bade- og fiskevann. Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. Ett av utgangspunktene for turløypenettet går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud.

  Sofiemyr idrettspark ligger også i gangavstand og består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Like ved holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som kan benyttes vinterstid.

  Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud og hotell.
  Adresse
  Hermods vei 16 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 41 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjeller: Trapp, gang, vaskerom/tørkerom, arbeidsrom og 2 boder.

  1. etasje: Entré, gang, trapp, stue/spisestue, kjøkken, toalettrom og bod.

  2. etasje: Trapp, gang, bad og 3 soverom.

  Primærrom 150 kvm. Bruksareal 219 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 17.10.2022) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Videre er det dobbelgarasje med et bruksareal på 32 kvm.

  Eiendommen er registrert som en enebolig med hybel/sokkelleilighet og de godkjente tegningene fra 1953 viser en slik rominndeling. Dagens planløsning stemmer således ikke overens med opprinnelige tegningene. De godkjente tegningene følger som vedlegg til salgsoppgaven.
  Standard
  Kjøkken:
  Tiltak utført i år 2014. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. 1- stavs parkett på gulv. Malte glatte flater på vegger. Malte/ folierte trefiberplater i himling med lyslampe. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Underlimt oppvaskkum i komposittmaterialer og ett greps blandebatteri med hånddusj. Komfyr med keramisk platetopp. Komfyrvakt. Integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Microbølgeovn integrert i overskap. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i takhøye overskap. Lys og stikkontakter under overskap. Fuktføler/lekkasjestopper og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.

  Bad 2. etasje:
  Tiltak utført av Olav C. Jensen & Sønn, februar/mars år 2007. Flislagt bad. Gulvfliser og veggfliser. Malt trekledning i himling med downlights. Innmurt hjørnebadekar med hånddusj og kran. Dusjhjørne med dusjvegger/dusjdør i buet glass og veggmontert hånddusj. Innredning med profilerte fronter på skuffer og skapdører. Dobbel helservant med 2 stk. ett greps blandebatteri. Speil med hylle, overlys og stikkontakt. Vegghengt toalett med hyllekant. Elektrisk håndkletørker. Naturlig ventilasjon med avtrekksventil på vegg i dusjsone. Varme i gulv.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra byggeår med stedvis oppgraderinger. Malt betonggulv og malte murvegger. Malte flater i himling med lyslampe. Innredning med glatte fronter på skuffer og skapdører. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Stikkontakter på vegg. Vannmåler og hovedstoppekran.

  Toalettrom:
  Tiltak utført av Håndverk 1000 AS/Rørmontasje AS i år 2011. Toalettrom. Gulvfliser med sokkelflis. Malte glatte flater/fliser på vegger. Malt himling med glatte flater og downlights. Servantskap med glatt front på skapdør og helservant med ett greps blandebatteri. Speil med integrert lys og stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett med hyllekant. Varme i gulv.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvoverflater av laminat, parkett, fliser, malt betong, heltregulv og 1-stavs parkett. Vegger med malte glatte flater, malt smartpanel/trekledning, teglsteinsmur og fasadestein. Himling/skråhimling med malte, profilerte trefiberplater og stedvise downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG0 eller TG1: 56%. TG2: 41%. TGIU (ikke undersøkt) 3%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer som var tilstede på visningen følger eiendommen.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras med gjenstående leverandørgaranti
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1954.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong/mur. Yttervegger har pusset- og malt mur samt stående og liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein.

  Dobbelgarasje oppført i 2007.
  Frittstående garasje i trekonstruksjon. Dobbelgarasje med elektrisk leddport og belysning. Støpt plate på mark med leca ringmur. Yttervegger har stående og liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. Vindu og dør. Opplysninger fra eier: Grimstad-garasje oppført i år 2007 av Ugland Industrier. Murarbeid av Bjerke Byggservice AS.

  Frittstående sykkelparkering i trekonstruksjon. Yttertaktekking er metallplater.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Elektrisk oppvarming, ildsted i stue og luft til luft varmepumpe fra 2011 plassert i stuen.

  Sikringsskap 1 og 2 er plassert i trapp/gang i 2 etasje. Automatsikringer med jordfeilbryter. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 32 AMP. Oppgradert el-anlegg i kjeller år 2002. Sammenkobling av to abonnement i sikringsskap år 2003. Nytt kjøkken år 2014, alt utført av Muribø Installasjon AS. Nytt bad 2. etg 2007, utført av Olav C. Jensen & Søn/Elinstallasjon AS. Nytt toalettrom og gang 1. etg 2011, utført av Håndverk 1000 AS/Oslo Electro Company AS. Muribø Installasjon, ny garasje 2007. EN Elektro AS, ny kurs i garasje for el-billading 2019.

  Boligen er tilknyttet Sector alarm på brann og innbrudd. Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på hele 1426 kvm.
  Eiendommen ligger godt tilbaketrukket fra gaten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og gårdsplass, utebelysning, fjell, frukttrær, bærbusker, busker, plen og beplantning. Søppelskur og lekestue. Ved inngangspartiet er det overbygget sykkelparkering.

  Fra soverom er det utgang til sydvendt balkong på ca. 7 m2. Fra stuen er det utgang til vestvendt, overbygget terrasse på 31 m2 med trapp til markterrasse på ca. 12 m2. Fra kjøkken er det utgang til sydvendt terrasse på ca. 40 m2.
  Parkering
  Parkering i dobbelgarasje og for øvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 19 484,- pr år.
  Forsikring kr. 4 910,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk 33 000 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 8 988,- pr år (fra Viken Fiber)
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Enebolig Selveier, oppført i 1954
  Antall rom (evt. senger)
  Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1
 • Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
  Areal: 1 426 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.

  På kartet som viser ledninger i bakken fremkommer det at det er en parafintank på eiendommen. Dette er ikke tilfelle. Bekreftelse fra kommunen foreligger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 7 kvm av tomten er regulert til annen vei grunn. Store deler av den nordre delen av kommunen ligger i hensynssone for nedslagsfelt drikkevann og ras- og skredfare.

  Kommunen opplyser om at det foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder Skrenten Panorama og Skrenten Nybakken. Disse antas å ikke ha betydning for eiendommen.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det ble i 1953 tinglyst en servitutt som omhandler bestemmelse om deleforbud, bebyggelse, vann/kloakkledning, gjerde, trær og busker samt forbud mot næringsvirksomhet.

  Det er innhentet kopi av nevnte servitutt. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Innflyttingsattest (datert 15.03.1954) foreligger. Garasjen her godkjente bygningstegninger, men ferdigattest/midlertidig brukstillatelse var ikke mulig å fremskaffe hos kommunen. Garasjen er registrert tatt i bruk.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 200 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 809 432,- Sekundær formuesverdi : 6 513 955,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er forsikret i:
  Ibis Forsikring AS Polisenummer: 682864.6
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Etter avtale. Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovgivning
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven og overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene slik som salgsoppgave, selgers egenerklæring, tilstandsrapport, kommunale opplysninger etc. Kjøper anses kjent med alle forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet her kan ikke påberopes som mangler. Derfor må kjøper lese dokumentene grundig og stille spørsmål til eiendomsmegler dersom noe er uklart. Alle interessenter anmodes om å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig. Dersom kjøper skulle velge å kjøpe eiendommen usett, kan ikke kjøper gjøre gjeldene som mangel noe han burde ha blitt kjent med på visning.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut fra alder, type og synlig tilstand, kan det foreligge en mangel. Det samme gjelder dersom det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dett gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det virket inn på avtalen at opplysning ikke ble gitt eller at feil opplysning ikke ble rettet opp i tide på en tydelig måte. En brukt bolig har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på mer enn 2% og mer enn 1 kvm. Ved beregning av eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000,- (egenandel). Tillegg til lovgivning dersom kjøper ikke er forbruker
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er" og selgers ansvar er da begrenset, jfr. Avhendingsloven (ahl) §3-9, 1. ledd 2. punktum. Ahl §3-3 (2) om arealavvik fravikes og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter ahl §3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg