Komplett salgsoppgave

Olav Trygvasons vei 3 A

Stort, påbygget enderekkehus på hele 161 kvm - solrike uteplasser - carport og garasje - barnevennlig

 • Totalpris 5 973 992
 • Prisantydning 5 800 000
 • Omkostninger 173 992
 • BRA 161m2
 • P-Rom 159m2
 • Tomteareal 144m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1965
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G
 • Felleskost/ mnd 900,-

Om boligen

Olav Trygvasons vei 3 A - stort, påbygget enderekkehus på hele 161 kvm over 3 plan. Her bor man i et barnevennlig og attraktivt område hvor marka ligger i umiddelbar nærhet. Videre er det kort avstand til idrettsanlegg, bussholdeplass, barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

Innvendig fremstår boligen velholdt og pen, og inneholder 3 soverom, 2 stuer, stort kjøkken med plass til spisebord, kontor/soverom og 2 bad. Videre er det både vestvendt balkong og markterrasse som ligger usjenert til med topp solforhold - grensende mot fellesareal med lekeplasser. Rikelig med oppbevaring i utvendig bod og innvendig bod. Det medfølger både carport rett utenfor og garasjeplass i felles garasjerekke. Biloppstillingsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr.
  Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skole, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud.

  Alt ligger godt til rette for en aktiv fritid på Sofiemyr. Sofiemyr idrettspark er områdets sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, med mer. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Like ved holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som kan benyttes vinterstid.

  Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden. Her er det vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.
  Adresse
  Olav Trygvasons vei 3 A 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 557 orgnr. 911864924 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjeller: Kjellerstue, gang, rom benyttet som kontor/soverom og bad/vaskerom.

  1. etasje: Entré, gang, kjøkken, soverom, bad, trappegang og bod.

  2. etasje: Stue og to soverom. Uinnredet kaldtloft for hovedtak med adkomst via loftsluke fra det ene soverommet. Uinnredet kaldtloft for tak på tilbygg fra 1988 via loftsluke fra terrasse.

  Primærrom 159 kvm. Bruksareal 161 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 15.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  I tillegg:
  Boligen har en frittstående felles carport (innvendig målt til 2,30m x 4,69m) med utebod (1,66m x 2,38m).
  Egen garasje (2,80m x 5,39m) med vippeport i felles garasjerekke.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning fra tidligere disponibelt rom til rom benyttet som kontor/soverom, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommet er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2007. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap og nedfelt i benkeplaten. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, nedfelt platetopp og oppvaskmaskin i benk. Vegghengt ventilator. Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malte flater, glassplate mellom kjøkkenbenk og overskap. Himling med malt flate og downlights

  Bad/vaskerom:
  Bad/vaskerom fra 1992. Servant på sokkel med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusj med dusjforheng. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte plassert på nedforet kasse over servant. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast, metall og støpejern. Varmtvannsbereder på 282 liter fra 2017. Stakeluke plassert på yttervegg i skorstein. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med trepanel med taklampe og downlights i nedforet kasse over servant.

  Bad 1. etasje:
  Bad fra 2007. Vegghengt skap. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Innmurt speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksvifte plassert i himling. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights

  Terrasse utenfor stue i 2. etasje:
  Utgang fra stue til inntrukket terrasse på ca 9 m². Tettesjikt fra 1988. Gulvflate belagt med tremmer av terrassebord. Rekkverk av tre. Utebelysning, stikkontakt og markise.

  Markterrasse utenfor kjøkken:
  Utgang fra kjøkken via trapp til markterrasse på ca 31 m². Terrassen er belagt med terrassebord. Utebelysning, stikkontakt og markise. Levegger av tre.

  Overflater øvrige rom i kjeller:
  Gulvflater med parkett, laminat og fliser. Veggflater med malte flater, malt trepanel, malt brystningspanel og malt strietapet. Himlingsflater med malt trepanel og malt flate med downlights på rom benyttet som kontor/soverom.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett, fliser i entré. Veggflater med malte flater og malt strietapet. Himlingsflater med malte flater, takplater på soverom 1, malt skråhimling i entré.

  Overflater øvrige rom i 2. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malte flater, panelplater på delevegg mellom soverommene. Himlingsflater med malte flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Sammendrag av boligens tilstandsgrader:
  TG0 eller TG1: 39 %. TG2: 51%. TG3: 3%. TGIU (ikke undersøkt) 7%.

  TG3 er gitt til:
  Rømningsveier: tilstrekkelig rømningsvei fra rom under terreng er ikke etablert. Godkjent rømningsvei må etableres. (sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000).
  Brannskiller: det er registrert mangler og avvik i de brannteknsiske forholdene på kaldtloft, som krever tiltak og videre undersøkelser (sjablongmessig prisanslag for brannteknisk inspeksjon: kr 10 000 - 50 000).
  Utvendige trapper: det mangler rekkverk på begge trappene. Rekkverk må etableres. (sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000).
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1965, tilbygg mot vest oppført i 1988 og tilbygg ved inngangsparti oppført i 2007.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger med bindingsverk av tre, utvendig kledd med både liggende og stående trekledning. Tak i trekonstruksjoner, hovedtak av saltaksform, valmet tak på tilbygg mot vest. Pultak på tilbygg ved inngangsparti. Tak tekket med takstein. Profilert entrédør med glassfelt fra 2007. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1984/87/91/2007. Terrassedører med karmer av tre, og to- og tre-lags glass fra 1984 og 1987/88.

  Frittstående felles carport med utebod i trekonstruksjon og støpt plate på mark fra 1986. Carport er innvendig målt til 2,30mx4,69m.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Vegghengt biopeis i 2. etasje.

  Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på enkelte yttervegger. Mekanisk avtrekk fra bad, bad/vaskerom og kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler er plassert i bod. Boligen har både skjult og åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 144 kvm.
  Tilnærmet flat tomt, opparbeidet med plenarealer, terrasse og diverse beplantning. Gårdsplassen har belegningstein.

  Fellesområder opparbeidet med plenarealer, lekeplass og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i carport rett utenfor inngangsparti samt biloppstillingsplass. I tillegg er det egen garasje med vippeport i felles garasjerekke.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 900,- pr. måned.
  Kommunale avgifter utgjør kr 16 404,- pr år. 
  Strømforbruk 2022 utgjorde 15 079 kWh.
  Superforsikring i If kr 5 960,- pr. år.

  Felleskostnader inkluderer blant annet forsikring av garasje, forretningsførsel og kabel-tv/internett (bredbånd 100). Eier har oppgradert til bredbånd 250 og betaler kr 229,- pr. måned i tillegg.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Kommunen opplyser om reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder endelig vedtatt arealplan for nye Sofiemyr barneskole samt planlegging igangsatt for detaljregulering av Sofiemyrveien 10.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 260. Tinglyst 15.01.1974. Pantsettelseserklæring.
  Panterett for sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.
  Pliktig medlemskap i huseierforening m.v.

  Doknr: 284. Tinglyst 15.01.1974. Erklæring/avtale.
  Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikaltdelt bolig.
  Gjelder denne registerenheten med flere.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for rekkehus (datert 24.08.1965) foreligger.

  Ferdigattest for boder og carport (datert 25.06.1986) foreligger.

  Ferdigattest/brukstillatelse etter tilbygg av inngangsparti var ikke å finne i kommunens arkiver. Godkjente tegninger for nevnte foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 800 000,- / Fellesutgifter: 900,- pr. mnd
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 688 251,- Sekundær formuesverdi : 6 077 704,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  if forsikring Polisenummer: 0055530
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg