Komplett salgsoppgave

Bjerkehageveien 27 A

Stor og innholdsrik enebolig på solrik tomt - rett ved Langhus skole - 3-R hybel - 1540 kvm tomt - byggeår 2005

 • Totalpris 11 774 742
 • Prisantydning 11 500 000
 • Omkostninger 274 742
 • BRA 290m2
 • P-Rom 233m2
 • Tomteareal 1 540m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2005
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke B

Om boligen

Bjerkehageveien 27 A er en stor og innholdsrik enebolig over 2 plan oppført i 2005. Bjerkehageveien er en hyggelig liten stikkvei, primært med beboertrafikk - trygt og barnevennlig. Det er få minutters gange til Langhus barneskole, tog/buss og kort vei til ungdomsskole og flere barnehager.

Praktisk planløsning med stor, lys stue i 1. etasje, kjøkken fra Sigdal modell Herregaard, bad + vaskerom, ekstra stue og 2 soverom. I underetasjen er det en hybel med inngangsparti, 2 soverom, kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer og bad. Bodplass og teknisk rom i underetasjen tilknyttet hoveddelen. Vannbåren varme.

Det foreligger tillatelse på tilbygg (160 kvm BRA) til eksisterende enebolig og omgjøring fra enebolig til tomannsbolig. Kontakt megler dersom det ønskes å se tillatelser, tegninger m.m.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig og sentralt boligområde på Langhus. Bjerkehageveien er en hyggelig liten stikkvei, primært med beboertrafikk - trygt og barnevennlig.
  Det er få minutters gange til Langhus barneskole. Det er kort vei til Haugjordet ungdomsskole og flere barnehager. Ca. 5 minutters gange fra boligen ligger Langhus stasjon med både tog og buss.  I 2023 åpner Follobanen, noe som vil gi en kortere reisetid for pendling til Oslo. 

  Langhus oppleves som svært landlig, omgitt av åker, eng, jorder og skog. Det er likevel sentralt med kort vei til påkjøringen til E6. På Langhus er gang- og sykkelstinettet godt opparbeidet. Området er perfekt for fritidsaktivitet utendørs som innendørs. Det er flere aktive idrettslag og mange andre organisasjoner i nærområdet. Det er kort vei til Langhus idrettshall, idrettsanlegg med fotballbaner, skøytebane, golfbane og svømmehall.

  Omtrent 300 meter fra Langhus skole fører det løype inn i Sørmarka. Her finnes skiløyper, skistuer og akebakker om vinteren, og terrengsykkelstier, fiskevann og kanomuligheter om sommeren. Nøstvedtmarka med et stort nett av turstier og veier ligger også i nærheten. Det er badeplass på Breivoll med deilige sandstrender og kort vei til Karlsrudtjern og Tussetjern. I nærområdet finnes tennisanlegg, ridesenter, treningssenter, kino og bibliotek.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Coop Extra. Det tar ca. 25 minutter å gå til Langhus senter med et variert serviceutvalg. Ski Storsenter med 145 butikker, restauranter, kino, bibliotek, bowling og legesenter, ligger kun 5 min unna med bil.
  Adresse
  Bjerkehageveien 27 A 1405 Langhus
  Matrikkel
  Gnr. 122 bnr. 85 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapperom, bod, teknisk rom, garasje samt utleiedel med entré, 2 soverom, stue, kjøkken og bad.

  1. etasje: Trapperom, kjøkken, stue, vaskerom, stue 2, bad og 2 soverom.

  Videre er det en utebod på 10 kvm.

  Primærrom 233 kvm. Bruksareal 290 kvm. Det henvises til tilstandsrapport 08.02.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Kjøkken i underetasje tilfredstiller ikke dagens krav til lysforhold for rom til varig opphold.
  Standard
  HOVEDDEL:

  Stue:
  Stor og lys stue med gode møbleringsmuligheter, peis og utgang til terrasse mot vest og syd. Med vindusrekker mot både syd, vest og nord sikres stuen masse lys. God plass til langbord.

  Stue 2:
  Stue nr. 2 ligger åpent til mot soveromsavdelingen. Rommet kan enkelt avskjermes med en lettvegg. Tidligere blitt benyttet som hjemmekontor.

  Soverom:
  Det er 2 (eventuelt 3) soverom i hoveddelen. Hovedsoverom med garderobeskap og fransk balkong.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning av typen Sigdal Herregaard med malte, profilerte fronter, benkeplater i kompositt og heltre samt ventilator. Kjøkkenet har integrert komfyr, bred induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys, microovn og kombiovn. Rikelig med skap- og benkeplass. Plass til frokostbord.

  Bad:
  Flislagt bad med veggmontert wc, 2 servanter og dusjkabinett. Gulv med vannbåren gulvvarme.

  Vaskerom:
  Vaskerom med oppvaskkum og opplegg til vaskemaskin. Glatt innredning og godt med skapplass. Gulv med gulvbelegg og vannbåren gulvvarme i rommet.

  HYBELDEL

  Stue:
  Stue med kjøkken i åpen løsning. Vindusrekker mot inngangsparti.

  Soverom:
  Det er 2 soverom i hybeldelen.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2014 med glatte fronter og ventilator. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin.

  Bad:
  Flislagt bad med wc, servant, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Glatt innredning. Gulv med varmekabler.

  OVERFLATER:
  Gulv med heltregulv, fliser, parkett, belegg, laminat og støpt malt gulv. Vegger med malte flater malt panel, tapet og fliser. Himlinger med malte flater. Etasjeskillere med lecaelementer og trebjelkelag.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG3 er gitt til:
  Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vudert. Rekkverk har høyde på under 1 meter.
  Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
  Branntekniske forhold: Det mangler røykvarslere i boligen. Det er pulverapparat.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 2005.
  Byggegrunn under boligen er fjellgrunn. Grunnmur i leca. Trevegger med liggende kledning fra byggeåret. Det er noe skiferforblending ved inngangspartiet. Saltak med tresperrer og undertak av osb plater. Kaldtloft med lagringsplass, og luke med stige. Taktekking av takstein. Beslag, renner og nedløp i stål. Malte ytterdører. Malt ytterdør med glass fra stue i underetasje. Malte skyvedør med glass til terrasse fra stue i 1 etasje. Malte vinduer med 2-lags glass.

  Utebod med støpt dekke, trevegger med trepanel, saltak tekket med takstein, lys og strøm. Bod med normalt god standard fra byggeåret. Det ble observert noe fuktinntrenging langs støpt dekke i bod. Det er ikke montert snøfangere på bod.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Det er vannbåren gulvvarme i alle rom i 1 etasje i boligen. Det er vannbåren varme i boligen som varmes opp via vann til vann varmepumpe. For øvrig elektrisk varmekabler. Elementpipe, tilkoblet klebersteinspeis i stue.

  Bereder på 200 liter fra 2004 er plassert i teknisk rom. Det er installert sentralstøvsuger i boligen. Støvsugerenheten er plassert i teknisk rom.

  El-anlegg med automatsikringer. Det er 2 separate sikringsskap i boligen.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1540 kvm.
  Opparbeidet med terrengtrapper, plenarealer, prydbusker og asfaltert gårdsplass.

  Terrasse i skifer ved inngangspartiet og ut fra stue i 1. etasje. Det er også en fransk luftebalkong utenfor det ene soverom i 1. etasje.
  Parkering
  Dobbelgarasje i underetasjen med elektriske leddporter og el-billader. Øvrig parkering på gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 14 660,- pr. år. Det er installert vannmåler og avgiftens størrelse er avhengig av eget vannforbruk.
  Avgift kabel-TV/ internett kr 15 000,- pr år.
  Stipulert strømforbruk 22 000-25 000 kWh pr. år. Egen strømmåler i hybel.
  Bygningsforsikring ca kr 7 926,. pr. år.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og ovennevnte beløp er hentet fra tidligere eiers opplysninger.
 • Bygninger

  Antall rom (evt. senger)
  Oppholdsrom: 3, Soverom: 4, Bad: 2
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området ellers er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 203 kvm av tomten er regulert til kjørevei. Kommunen opplyser om at det foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder Parkveien 3-5 ved Langhus stasjon. Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.

  Det foreligger tillatelse på tilbygg (160 kvm BRA) til eksisterende enebolig og omgjøring fra enebolig til tomannsbolig. Tilbygget vil inneholde en selvstendig boenhet med BRA på 160 m2 over to plan. Tillatelsen er datert 03.01.2023 og arbeidet må settes i gang innen tre år etter at tillatelsen er gitt, hvis ikke faller tillatelsen bort. Nevnte tillatelse, plantegninger og fasadetegninger kan fås ved henvendelse til Nord Eiendomsmegling.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Ved opprettelse av grunn i 1972 ble det tinglyst en rekke servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, benyttelse, gjerde, vann/kloakklednning, veg, deleforbud m.m. Videre ble det i 2023 tinglyst en erklæring på den ubebygde tomten mot nord (Bjerkehageveien 27 B) som gir denne eiendommen (Bjerkehageveien 27 A) rett til å ha private stikkledninger liggende på tomten frem til det kommunale ledningsnettet.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 16.12.2005) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  11 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 355 072,- Sekundær formuesverdi : 8 478 259,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen holdes fullverdiforsikret av selger.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg