Komplett salgsoppgave

Camilla Colletts vei 16

Delikat og godt vedlikeholdt enebolig med usjenert hage og drivhus - rett ved skoler/idrettsanlegg - sjelden anledning!

 • Totalpris 10 061 992
 • Prisantydning 9 800 000
 • Omkostninger 261 992
 • BRA 164m2
 • P-Rom 158m2
 • Tomteareal 750m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1965
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Camilla Colletts vei 16 - kun et steinkast unna barnehage, skoler i alle trinn, fotballbaner, flerbrukshall, butikker og kollektivtransport. I nabolaget finnes både unge mennesker med små barn og pensjonister. Et stille område med lite trafikk. Den usjenerte hagen har frodig beplantning, gressplen, terrasse på hele 80 kvm med pergola samt drivhus og treningsrom.

Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1965 og tilbygget i 1980. Huset er godt vedlikeholdt og fremstår moderne. Boligen har stor stue, med åpen løsning og store vindusrekker mot hagen og den usjenerte terrassen. 2 lekre baderom fra 2011. Badet i 1. etasje har en praktisk vaskeromsløsning. Videre er det 2 store soverom i 2. etasje med plassbygde senger. Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe. Parkering til 4 biler. Lader for el-bil.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Enebolig beliggende i et svært populært og barnevennlig boligområde på Sofiemyr.
  Umiddelbar nærhet til barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Rolig og hyggelig nabolag med både unge mennesker med små barn og pensjonister. Godt naboskap som samles til nabofest på sommeren.

  For de med interesse for idrett er Sofiemyr virkelig stedet. Her finner man flerbrukshall, svømmehall, ballbinge, utendørs ishockeybane, kunstgressbane og sandvolleyballbaner, alt i umiddelbar nærhet. The Well som er et av Nordens største spaanlegg ligger også i kort gangavstand fra boligen - nå også med hotell.

  Det er kort vei til turløypenett i med flotte turmuligheter sommer som vinter. For de golfinteresserte finnes det 18-hulls golfbane på Greverud som på vinterstid blir opparbeidet med skiløyper. Ingierkollen slalåmsenter ligger på Kolbotn. Oslofjorden/Bunnefjorden ligger også i kort avstand fra boligen. Her finnes blant annet Ingierstrand med restaurant, badestrand og stupetårn samt Hvervenbukta med badestrand og turmuligheter. Oppegård båthavn ligger også i kort avstand.

  Det er forøvrig kort vei til Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg bestående av ca. 60 forretninger, kaféer og restauranter. Kulturhuset Kolben finnes også i sentrum og ligger flott plassert ved Kolbotnvannet med fantastisk utsikt. Kolben kulturhus tilbyr et rikt kulturliv og består av kino, selskapslokaler, restaurant, bibliotek m.m.

  Offentlig kommunikasjon ligger i kort avstand fra boligen med buss fra Fløysbonn og/eller tog fra Solbråtan/Kolbotn stasjon.
  Adresse
  Camilla Colletts vei 16 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 409 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, spisestue, stue, kjøkken, bad/vaskerom, trapp/gang, kontor, soverom og utvendig bod.

  2. etasje: Trapp/gang, loftstue, bad, 2 soverom og garderobe. Uinnredet kaldtloft med adkomst via veggluke i loftstue. Uinnredet kryploft med lagringsplass og adkomst via veggluke i garderobe.

  Primærrom 158 kvm. Bruksareal 164 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 06.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  I tillegg er det en frittstående bod/trimrom på 13 kvm og drivhus på 11 kvm.

  Utvendig bod har inngang kun fra utsiden og er medtatt i arealoppmåling. Deler av 2 etasje har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Gulvarealet er målt til ca. 55m2.
  Standard
  Velholdt og moderne enebolig over 2 plan opprinnelig oppført i 1965, tilbygget i 1980.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2012 med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skuffer og skapdører. 1- stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Downlights og 3 lyslamper (pendel). Mosaikkfliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i kompaktlaminat. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri med hånddusj. Komfyr i høyskap med nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Kjøleskap integrert i høyskap. Fryseskap og oppvaskmaskin er integrert i benkeskap. Kjøkkenvifte hengende fra tak med avtrekk til kanal. Integrert tappekran med trykktank under trapp. Opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.

  Bad/vaskerom:
  Flislagt bad fra 2011. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling med glatte flater, downlights og avtrekksventil. Dusjnisje med dusjvegg i glass. Integrert blandebatteri med regn- og hånddusj. Nedsenket gulv i dusjsone. Servantskap med glatte fronter på skuffer og benkeplate i komposittmaterialer. Servantbolle i porselen. Integrert ett greps blandebatteri. Integrert speil. Vegghengt toalett. Håndklestang.

  Vaskerom i tilknytning til bad i 1. etasje:
  Vaskerom har gulvfliser med sokkelflis. Malte vegg- og himlingsflater med downlights og avtrekksventil. Benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Overskap med glatte fronter på skapdører. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv i bad og vaskerom.

  Bad 2. etasje:
  Flislagt bad fra 2011. Gulvfliser og veggfliser. Malt skråhimling med glatte flater og avtrekksventil. Dusjhjørne med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speil og stikkontakt på vegg. Naturlig ventilasjon. Varme i gulv.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvoverflater med fliser i entré, 1-stavs parkett, malt gulv og heltregulv. Vegger med malte glatte flater, malt trekledning, tapet og tre-spiler. Integrert høyttalersystem i stuen. Himlinger med malte flatte flater og malt trekledning. Downlights i entré, stue, spisestue, kjøkken og soverom i 1. etasje. Plassbygde senger i soverom i 2. etasje.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG 0 eller TG1: 74%. TG2: 20%. TG3: 2%.  TGIU (ikke undersøkt) 4%.

  TG3 er gitt til fallforhold på gulv (bad/vaskerom) og utvendige trapper da det mangler rekkverk.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. I tillegg medfølger tappekran på kjøkkenet, Jacuzzi, drivhus og integrerte høyttalere. 

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1965, tilbygget i 1980.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Ringmur i murkonstruksjon. Yttervegger har stående og liggende trekledning på fasaden. Trevinduer. Vinduer i 2-lags glass fra år 2005/2011/ 2012. Ett vindu i 2 etasje erfra år 2023. Heve-skyvedør til terrasse fra år 2012. Ytterdør med elektrisk kodelås og glassfelt fra år 2012. Pulttak-konstruksjon i tre. Yttertaktekking er metallplater fra ukjent årstall. Antatt å være fra år 2000- 2005.

  Trimrom/utebod oppført i 2012.
  Frittstående bod/ trimrom i trekonstruksjon. Støpt plate på mark. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Pulttak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takpapp. Trimrom: Varme i gulv. Lys og stikkontakter. 2 vinduer og 1 terrassedør. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Malt trekledning på vegger og himling. Bod: OSB plater på vegger. Lys. Ytterdør med lås.

  Drivhus oppført i 2021.
  Frittstående drivhus i glass/stålkonstruksjon. Støpt plate på mark.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er elektrisitet, vedfyring i stuen og luft til luft varmepumpe i 1- og 2. etasje. Gulvvarme i baderom.

  Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer med jordfeilbryter fra år 2012. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 63 AMP. Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra år 2012.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 750 kvm.
  Pent opparbeidet, flat tomt.

  Hagen er usjenert med sol fra tidlig morgen til sen kveld. 11 kvm drivhus med drueranker. I drivhuset er det sommer fra april til september - perfekt for de som ønsker å dyrke egne grønnsaker eller bare invitere på et glass vin. Stor gressplen med frodig beplanting og lys som skaper magisk kveldsstemning.

  Terrasse på hele 80 kvm utstyrt med SPA boblebadekar, elektrisk markise, downlights i gesims, utebelysning og fin pergola på 9 kvm. God plass til mange sittegrupper og solsenger. Videre er det en lys og trivelig treningsbod med gulvvarme.
  Parkering
  Parkering på steinlagt innkjørsel med god plass til hele 4 biler. Ladestasjon for el-bil.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 24 987,- pr år (renovasjon stor beholder, feiing og vann. Beløpet er basert på vannforbruk på 207 m3).
  Strømforbruk er oppgitt til 26 000 kWh pr. år.
  Forsikring (kun bygning) kr. 4 290,- pr år.
  Kostnad kabel-tv/internett fra Viken Fiber kr. 10 188,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse iht reguleringsplan for Bråten II.

  Kommunen opplyser om reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder endelig vedtatt arealplan for nye Sofiemyr barneskole.

  Kommuneplan for Nordre follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 3201. Tinglyst 11.09.1967. Bestemmelse om gjerde og bebyggelse samt forbud mot næringsvirksomhet.

  Det er innhentet kopi av nevnte servitutt. Denne kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest etter tilbygg (datert 25.11.1980) foreligger.

  Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra 1965 var ikke å finne i kommunens arkiver. Dette er ikke unormalt for eldre boliger. Det er uansett ikke mulig å fremskaffe ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på byggesøknader innsendt før 01.01.1998.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 800 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 594 884,- Sekundær formuesverdi : 5 741 583,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er fullverdiforsikret i IF.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg