Komplett salgsoppgave

Vestenga 5

Innholdsrik enebolig på solrik tomt med attraktiv beliggenhet i blindvei - dobbelgarasje - vesentlig påkostet i 2019

 • Totalpris 9 743 242
 • Prisantydning 9 490 000
 • Omkostninger 253 242
 • BRA 230m2
 • P-Rom 186m2
 • Tomteareal 1 079m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1950
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Vestenga 5 er en innholdsrik enebolig over 3 plan med attraktiv og barnevennlig beliggenhet i blindvei på Tårnåsen. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur. Tomten er på 1079 kvm og er opparbeidet med uteplasser samt plenareal til glede for store og små. Sol fra tidlig morgen til sen kveld og hyggelig utsikt.

Innvendig ble det gjort større oppgraderinger i 2019 og fremstår moderne. Det er velutstyrt kjøkken med kjøkkenøy, spiseplass og utgang til vestvendt terrasse. Videre er det stue, tv-stue, 3 soverom, pent bad med badekar, gjestetoalett, vaskerom, kjellerstue, treningsrom og rikelig med oppbevaring. Det er mulig å etablere flere soverom og/eller utleiedel/hybel.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde i blindvei på Tårnåsen.

  Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur. Det er få minutters gange til marka med rekreasjonsområder, turstier og skiløyper. I tilknytning til Tårnåsen skole er det fint skogsterreng som innbyr til aktivitet. Her er det blant annet ballbinge, ski/trimløype,sykkelløype og flere lekeapparater. Det er videre kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og Kulturhus. Kolbotn Torg har 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil.

  Fra Kolbotn stasjon til Oslo S brukertoget ca. 10-15 min. Fra busstopp i Skiveien er det Oslo-takst på bussbillett. Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud - nå også med hotell.

  På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg. Kolbotnvannet er også envakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. På Greverud er det 18-hulls golfbane. Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, Hvervenbukta, kino og bowlinghall.
  Adresse
  Vestenga 5 1413 Tårnåsen
  Matrikkel
  Gnr. 238 bnr. 225 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjelleretasje: Kjellerstue, trimrom, to ganger, vaskerom og bod. Det er egen inngang til kjeller og det finnes vann/avløp der dersom man ønsker å etablere hybel/utleiedel.

  1. etasje: Entré, hall, toalettrom, stue, tv-stue, kjøkken, spisestue, soverom/kontor og garasje. Det kan enkelt etableres flere soverom.

  2. etasje/loftetasjen: Gang, to soverom, bad og omkledningsrom.

  I tillegg:
   -Dobbelgarasje (5,28x6,72m) med elektrisk leddport og el-billader. Leddport er fra 2021.
  - Bod i tilknytning til garasje med gulvflate på ca 10,5 kvm.
  - Frittstående utebod på ca 6,5 kvm.

  Primærrom 186 kvm. Bruksareal 230 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 10.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Tidligere rullerom i kjeller er i dag brukt som trimrom. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

  Garasje med tilstøtende vegg mot bolig er medtatt i arealberegningen som sekundærareal.

  2.etasje/loftsetasje har ett gulvareal på 49 m². Deler av trapperom og deler av bad er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

  Deler av bod i tilknytning til garasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
  Standard
  Familievennlig enebolig over 3 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2019 med åpen løsning mot spisestue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Kjøkkenøy. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, stekeovn og kombinert stekeovn/mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator innfelt i himling. Lekkasjestopper og komfyrvakt.

  Bad:
  Bad fra 2019. Vegghengt skap. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende dobbel servant med ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Badekar med badekarbatteri tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne med sealingbag. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling og skåhimling med malte flater og downlights. Avtrekksvifte plassert på vegg.

  Vaskerom:
  Dusj i hjørne. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg. Flislagt gulv. Flislagte vegger og flater med trepanel og sokkelfliser. Himling med trepanel.

  Toalettrom:
  Toalettrom fra 2019. Vegghengt servantskap. Benkeplate med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne med lekkasjestopper montert bak luke ved toalett. Flislagt gulv med varme. Veggflater med malte flater. Nedsenket himling med malt panel og downlights.

  Terrasse med utgang fra spisestue:
  Utgang fra spisestue til vestvendt terrasse på ca 32,5 m². Bjelkelag av trekonstruksjoner belagt med terrassebord med rekkverk av tre. Utebelysning og stikkontakt.

  Terrasse med utgang fra stue:
  Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 8,5 m². Terrasse med trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av tre. Utebelysning og stikkontakt.

  Markterrasse:
  Vestvendt markterrasse på ca 9 m². Markterrasse belagt med terrassebord.

  OVERFLATER
  Overflater kjeller:
  Kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater belagt med vegg til vegg tepper, treningsmatter og fliser med sluk i bod. Underliggende gulvfliser i gang og gulvbelegg i de resterende rommene. Veggflater med malte flater, trepanel i bod, og trapperom. Pussede flater i trapperom. Himlingsflater med malt og ubehandlet trepanel.

  Overflater 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett, fliser i entré. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malt panel med downlights.

  Overflater loft:
  Gulvflater belagt med parkett. veggflater med malte flater. Himlingsflater/skråtak med malte flater og malt panel. Tilgang til kneloft fra soverom 2 og gang.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Sammendrag av tilstandsgrader:
  TG0 eller TG1: 51%. TG2: 42%. TG3: 3%. TGIU (ikke undersøkt): 4%.

  TG3 er gitt til:
  - Drenering/rom under terreng: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS3), i utlektet kjellervegg ved trimrom. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20. Det ble i tillegg konstatert fuktskader i konstruksjonen/bunnsvill. Årsakene til fuktskader er som regel sammensatte. Årsak må avklares og fuktskade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
  - Ildsteder inne i boligen: Det er ikke etablert plate under feieluke på loft. Ubrennbar plate må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
  - Rømningsveier: Rømningsvinduer fra 2.etasje har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

  STØRRE PÅKOSTNINGER I SELGERS EIERTID:
  - Nye overflater vegg og tak i alle oppholdsrom 1. og 2.etg (2019).
  - Nye overflater vegg kjeller og lagt vegg-til-vegg teppe (2021).
  - Gulv i 1. og 2. etg avrettet og lagt parkett (2019).
  - Flislagt gulv i entre og gjestetoalett med varmekabler (2019).
  - Varmefolie på kjøkken/spisestue og hall (2019).
  - Nytt skjult elektrisk i 1. og 2. etg. Nytt sikringsskap med nye kurser, jordfeilbryter, lagt opp nye føringsrør, kabler, stikkontakter, termostater, lampepunkter og brytere (2019).
  - Downlights i store deler av første etasje (2019).
  - El-bil lader installert med egen kurs i garasje (2021).
  - Nytt kjøkken med rør-i-rør system, komfyrvakt og egne kurser til hvitevarer (2019).
  - Gammelt bad og wc-rom revet og nytt større bad bygget opp fra bunnen (2019).
  - Nye pipehatter på soil over tak og piper (2021).
  - Gammel peis revet og montert ny peisovn (2019).
  - Ny dobbel garasjeport (2021).
  - Bygget markterrasse i hage (2021) og modernisert eksisterende terrasser med nye spilerekkverk (2019-2022).
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Smarthus sentral følger ikke med da dette ikke er en plug and play løsning, men en Philips Hue hub med utendørs sensor ligge igjen så man har styring på utelys og kan koble evt andre lamper til denne.  Robotklipper medfølger ikke.

  Videre følger dette med:
  Kjøleskap i bod nede, stort skap i vedbod, oppbevaringshyller i kjellerbod/krypkjeller, arbeidsbenk i garasjen, trehyller i hagebod samt garderobeskap i vindfang, kontor/soverom og walk-in closet.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de står. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig opprinnelig oppført i 1950. Tilbygget 1960, 1983 (tilliggende garase) og 1995 (bod).
  Boligen er oppført med grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner, utvendig fasade med liggende trekledning, pussede flater og teglstein. Hoveddel med tak i trekonstruksjoner av saltaksform med oppløft tekket med glassert takstein. Tilbygg, garasje og bod med tak i trekonstruksjoner av saltaksform tekket med takpapp /shingel. Kjeller: Utvendig profilert ytterdør fra ukjent årstall. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1990/91. 1.- og 2.etasje: Slett entrédør med glassfelt fra 2019 med elektronisk dørlås, sidefelt med glass. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1994/96. Terrassedører med karmer av tre, og to-lags glass fra 1992 og 2019.

  Frittstående utebod i trekonstruksjoner. Tak tekket med torvtak.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet, vedfyring samt varmepumpe i stue.

  Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegg. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang 2. etasje og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i kjeller. Boligen har både skjult og åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1079 kvm.
  Svakt skrånende tomt opparbeidet med innkjørsel med belegningstein, store plenarealer, pæretre, plommetre, morelltre, busker, trær og diverse beplantning. Forstøtningsmur av betong ved nedgang til kjeller.
  Parkering
  Dobbelgarasje (5,28m x 6,72m) med elektrisk leddport med el-billader samt gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 18400,-  pr år.
  Forsikring kr. 12 446,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk 30.000 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 9 588,- pr år.
  Velavgift/brøyting kr. 50,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 24 kvm at tomten er regulert til kjørevei. Området ligger i hensynssone for ras- og skredfare samt flomfare.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst diverse bestemmelser om rettigheter til vei, vann og avløp i grunnboken. Disse har kun historisk verdi og vedrører ikke eiendommen. Kontakt megler ved spørsmål.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Opprinnelig ferdigattest/brukstillatelse på eneboligen da den ble oppført i 1950 var ikke å fremskaffe i kommunens arkiver. Dette er ikke unormalt.

  Ferdigattest for garasje (datert 12.07.1984) foreligger.

  Ferdigattest etter tilbygg garasje (datert 01.09.1995) foreligger.

  Ferdigattest til bruksendring og endring av bærende konstruksjon (datert 07.02.2023) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 490 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 074 708,- Sekundær formuesverdi : 7 468 950,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Fremtind Forsikring Polisenummer: 21686243
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Onsdag 24. Mai
18:00 - 18:30
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg