Komplett salgsoppgave

Borgenveien 8 A

Innholdsrik og påkostet enebolig i blindvei - Sol hele dagen og vestvendt utsikt mot Kolbotnvannet - Dobbel carport

 • Totalpris 10 253 914
 • Prisantydning 9 990 000
 • Omkostninger 263 914
 • BRA 222m2
 • P-Rom 206m2
 • Tomteareal 843m2
 • Soverom 4
 • Bad 3
 • Byggeår 1993
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke C

Om boligen

Borgenveien 8 A er en innholdsrik og påkostet enebolig - 2 plan. Eiendommen ligger i et hyggelig og veletablert boligområde rett syd for Kolbotn sentrum. Få minutters gange til både tog og buss på Solbråtan med hyppige avganger mot Oslo/Ski. Kort vei til både Kolbotn Torg, barneskole, ungdomsskole, videregående skole, idrettsanlegg og flotte turmuligheter.

God planløsning med 4 soverom, 2 store stuer, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer, 3 baderom samt rikelig med oppbevaring og bodplass. Store oppholdsrom og vindusflater som sikrer rikelig med lys hele dagen. I 2018 ble alle innvendige flater pusset opp og nytt kjøkken montert. Bytte av kledning, etterisolering og bytte av vinduer ble gjort i 2021. Totalt 83 kvm med uteplasser, flott utsikt over nærområdet og sol til sen kveld.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Enebolig beliggende i et hyggelig og veletablert boligområde rett syd for Kolbotn sentrum.

  Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi i Sønsterudveien, her finner du også frisør, sushi-og pizzautsalg. I tillegg kort vei til Sofiemyr senter med blant annet Rema 1000, gatekjøkken, frisør, apotek, treningstudio og medisinsk senter.

  Gangavstand til Sofiemyr barneskole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen VGS. Det er vedtatt at det skal bygges en ny og moderne ungdomsskole på Sofiemyr. Flere barnehager i nærområdet.

  Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. Kolben kulturhus består av kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested.

  Få minutters gangavstand til Solbråtan togstasjon med hyppige avganger mot Oslo og Ski. Med bil bruker man ca. 20 min til Oslo sentrum, 15 min. til Ski sentrum og 50 min til Gardermoen. Få minutters gangvei til bussforbindelser i Skiveien med avganger til Oslo sentrum og ekspressbuss i rushtiden som tar ca 27 minutter.

  Perfekt for den aktive familie med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Kort avstand til marka som har fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. Dessuten lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser. Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner. I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud, er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre samt badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand. Spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa - i gangavstand fra boligen. Nå også med populært hotell.
  Adresse
  Borgenveien 8 A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 110 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjelleretasje: Trapperom, bad/vaskerom, kjellerstue og bod.

  1. etasje: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken og bod.

  Loftsetasje: Gang, 3 soverom og bad. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i det ene soverommet.

  I tillegg er det en frittstående carport med to biloppstillingsplasser samt tilliggende bod på ca 8 kvm. Det er også bod under terrasse ved inngangsparti på ca 9 kvm.

  Primærrom 206 kvm. Bruksareal 222 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 16.04.2023 ) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Deler av loftsetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
  Standard
  Enebolig over 3 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 2018. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, stikkontakt på vegg over benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn, montert komfyrvakt, induksjonstopp, mikrobølgeovn og kjøleskap. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal tilknyttet ventilasjonsanlegg. Gulvflater belagt med parkett. Veggoverflater utført i malte glatte flater. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra byggår. Overflateoppusset med flis på flis og innredning i 2018. Veggmontert innredning med heldekkende dobbel servant og ett-greps armaturer. Speil over servant med belysning. Dusjnisje med glassdør og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Cersanit. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights.

  Bad loftsetasje:
  Baderom fra byggår. Overflateoppusset med flis på flis og ny innredning i 2018. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant og belysning. Badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Cersanit. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights.

  Bad/vaskerom i kjelleretasjen:
  Bad/vaskerom uten sluk fra 2018. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med belysning og stikkontakt på vegg. Dusjkabinett med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Montert avløpspumpe. Varmtvannsbereder på ca 282 L fra 2018. Hovedstoppekran, vannmåler og stakeluke plassert ved varmtvannsbereder. Mekanisk avtrekksventil plassert i nedsenket himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malte glatte flater.

  Uteplasser:
  Terrasse ved inngangspartiet på ca 9 kvm. Stor, sydvendt terrasse i trekontruksjoner på hele 60 kvm. Videre er det en vestvendt terrasse på 14 kvm. Flott utsyn over nærområde og gode solforhold.

  Overflater øvrige rom kjelleretasje:
  Underetasjen/kjelleren ligger delvis under terreng. Gulvflater belagt med laminat samt parkett i bod, gulvvarme i kjellerstue og trapperom. Veggoverflater utført i malte glatte flater samt kalkmaling. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights i trapperom og kjellerstue.

  Overflater øvrige rom 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett samt fliser med varmekabler i entré. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater, montert downlights i stue og entré.

  Overflater øvrige rom loftsetasje:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger og himlingsflater utført i malte glatte flater, montert downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 67%. TG2: 29%. TGIU (ikke undersøkt) 4%. TG3 har ikke blitt benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1993.
  Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform med oppløft utvendig tekket med takstein(taket er besiktiget fra bakkeplan). Boligen har glatt entrédør samt ytterdør i kjeller av tre med glassfelt og kodelås. Heveskyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2021. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2021.

  Frittstående carport med tilliggende bod.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring i kjeller og i 1. etasje samt luft til luft varmepumpe plassert i loftsetasje og kjeller.

  Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon samt mekanisk avtrekk fra kjøkken. Varmtvannsbereder på ca 282 L fra 2018.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod 1. etasje. Boligen har skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 843 kvm.
  Skrånende tomt opparbeidet med belegningsstein, plenareal, terrasser og diverse beplantning.
  Parkering
  Frittstående carport med to biloppstillingsplasser samt parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 14 800,- pr år. Avhenger av eget vannforbruk.
  Bygningsforsikring i Gjensidige kr. 10 000,-.
  Stipulert strømforbruk 20 000 kwh pr år.
  Kostnad for Viken Fiber (internett) kr. 13 200,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Området ligger i gul og delvis rød støysone, samt hensynssone for nedslagsfelt drikkevann og ras- og skredfare.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 05.07.1993) foreligger.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 650 635,- Sekundær formuesverdi : 5 942 286,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 79997889
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg