Komplett salgsoppgave

Slalåmveien 5H

Lys og velholdt 3(4)-roms leilighet i 3. etasje - solrik balkong på 14 kvm med utsikt - garasje ved inngangsparti

 • Totalpris 4 752 465
 • Prisantydning 4 550 000
 • Omkostninger 118 562
 • Etasje 3
 • BRA 89m2
 • P-Rom 89m2
 • Tomteareal 72 024m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 1972
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 3 551,-

Om boligen

Slalåmveien 5 H - eiendommen ligger solrikt til i et populært og meget barnevennlig bomiljø på Ingierkollen, rett i utkanten av Kolbotn sentrum, med nærhet til skoler, barnehager, idrettslag, offentlig kommunikasjon og Kolbotn Torg. Området har flere hyggelige tun som er opparbeidet med beplantninger, lekeplasser, trivelige uteplasser for både store og små, friarealer og naturtomt.

Gjennomgående planløsning med 2 soverom mot øst, skjermet kjøkken fra 2005 med avsatt plass til langbord, baderom fra 2012, stor stue med peis og utgang til solrik balkong på 14 kvm med kveldssol og flott utsikt over nærområdet. Garasjeplass med el-billader rett ved oppgangen til leiligheten. Oppbevaringsplass i 2 boder i kjeller og bod i leiligheten. Det er gjesteparkering på sameiets tomt.

Husk påmelding!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger solrikt til i et populært og meget barnevennlig bomiljø på Ingierkollen, rett i utkanten av Kolbotn sentrum, med nærhet til skoler, barnehager, idrettslag, offentlig kommunikasjon og Kolbotn Torg.

  Leiligheten har Ingierkollen Slalåmsenter og tennisklubb som nærmeste nabo samt idylliske Gjersøen med flotte turstier. Området har flere hyggelige tun som er opparbeidet med beplantninger, lekeplasser, trivelige uteplasser for både store og små, friarealer og naturtomt.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a Coop Mega og Coop Prix. For ytterligere servicetilbud er det kun ca. 10 minutters gange til Kolbotn Torg med ca. 60 forretninger inkl. Coop Mega m/ferskvaredisk, cafeer og restauranter.

  Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus med et bredt kulturtilbud tilpasset alle aldersgrupper.

  Nærområdet byr på tur- og rekreasjonsområder, blant annet idylliske Kolbotnvannet med tursti, sittebenker og bryggekant. Videre har man Bunnefjorden med fine badeplasser som bl.a. Ingierstrand og Hvervenbukta, Greverud med lysløype, samt Stallerud, Sterkerud og Skeidarkollen videre inn i Sørmarka med flotte løyper, sommer som vinter. Fotballbaner, flere idrettshaller, sykkelterreng, golfbane og svømmehall ligger i nærmiljøet.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. nærmeste holdeplass er Ingierkollveien som har hyppige avganger mot Oslo. Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget ca. 14 min i rushtiden. Med bil fra Kolbotn sentrum tar det ca. 9 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 13 min til Ski Storsenter, 14 min til Oslo S og 42 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr, en kort busstur unna. Flere barnehager i nærområdet.
  Adresse
  Slalåmveien 5H 1410 Kolbotn 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 174 snr. 133 orgnr. 871257442 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Entré, bad, to soverom, rom benyttet som omkledningsrom, kjøkken og stue. Utgang fra stue til balkong.

  I tillegg:
  - Parkeringsplass ved entré.
  - To boder.

  Primærrom 89 kvm. Bruksareal 89 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 27.04.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  3(4)-roms leilighet i 3. etasje:

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra ca 2005 med profilerte fronter, benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Nedsenket platetopp. Ventilator med belysning og kullfilter. Gulvstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Slett malte veggflater. Slett malt himlingsflate.

  Bad:
  Bad fra 2012. Vegghengt servantskap. Servanter med ett-greps armaturer. Dusjkabinett med to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekk. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte veggflater. Slett malt himlingsflate.

  Balkong:
  Utgang fra stue til vestvendt balkong målt til ca. 14 m2. Rekkverk av betong og trekonstruksjoner. Masse sol og hyggelig utsikt over nærområdet.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Veggflater med malt strie og malt panel i entré. Slett malte himlingsflater av betong.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 87%. TG2: 10%. TGIU (ikke undersøkt) 3%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen.
  Bebyggelsen
  Boligblokk oppført i 1972.
  Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Flatt tak belagt med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendig fasade forblendet med tegelstein og murpuss. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår. Vinduer på soverom med to-lags glass fra 2019.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming via elektrisitet og vedovn i stuen.

  Leiligheten har hovedsaklig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap plassert i felles trappeoppgang.

  Varmtvannsbereder fra Oso på 198 liter plassert på omkledningsrom.

  Leiligheten har brannvasler. Leiligheten har brannslukkingsaperat 6kg pulver.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet på ca. 72024 kvm.
  Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, store grøntarealer, beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Ellers naturtomt.
  Parkering
  Garasjeplass rett ved oppgangen til leiligheten. For øvrig gjesteparkering på sameiets tomt.

  En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i egen garasje. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Seksjonseier forplikter seg til å knytte tilkoblingen til den infrastruktur sameiet har tilrettelagt for formålet.

  Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.
  Beskrivelse av sameiet:
  Kantorsletta selveierforening består av 186 boligseksjoner.

  Det er tillatt å holde hund og katt. Det forutsettes at dette ikke er til sjenanse for naboer - f.eks. vedvarende bjeffing, lukt fra katteurin o.l. Dyr skal ikke gå løse og de skal ikke "luftes" på sameiets område. Ved eventuelle "uhell" plikter eieren å fjerne ekskrementer.

  Sameiet har lån i OBOS med følgende spesifikasjon og vilkår;
  Lånenr: OBOS02-98207760625.
  Type: A.
  Restsaldo: 15.419.073,-.
  Restløpetid: 26 år.
  Term pr år: 12.
  Type rente: Flyt.
  Rente: 5,55% (pr 10.03.2023).

  Seksjonen andel av fellesgjeld utgjør kr. 83 000,- pr 01.03.2023. Andel felles formue er kr. 17 282,-. Andel fellesgjeld og andel formue overtas av kjøper.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 3 551,- pr. måned.
  Herav:
  - Garasje kr. 60,-
  - Felleskostnader kr. 2 116,-
  - Vedlikehold kr. 1 375,-

  Kommunale avgifter utgjør kr 9 268,- pr år og inkluderer abonnement vann/avløp, fellesrenovasjon og feiergebyr.
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet vaktmester, trappevask, forretningsfører, drift og vedlikehold, kabel-TV/bredbånd, bygningsforsikring, garasje og vedlikeholdsfond.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet blokkbebyggelse, felles parkeringsplass, felles lekeareal og offentlig friområde.

  Kommunen opplyser om følgender reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Skrenten Nybakken (antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen).
  - Ingierveien 2-6 (antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen).
  - Sentrumsgården BFKT4 (antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen).

  Videre er kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledn, garasje, pliktig medlemskap i velforening/huseierforening og panterett som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 18.01.1974) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 126 164,- Sekundær formuesverdi : 4 054 189,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87793012
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg