Komplett salgsoppgave

Holbergs vei 1

2-roms selveier med enkel adkomst og fin balkong med kveldssol - kort vei til buss - garasjeplass og bod - strøm ink.

 • Totalpris 3 195 392
 • Prisantydning 3 090 000
 • Omkostninger 89 392
 • Etasje 1
 • BRA 55m2
 • P-Rom 52m2
 • Tomteareal 2 360m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1993
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 3 758,-

Om boligen

Holbergs vei 1 - stor 2-roms selveierleilighet beliggende sentralt på Sofiemyr, like ved marka, Sofiemyr senter og idrettsanlegg. Det er gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger mot Oslo og Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, Kolben kulturhus, togstasjon og flere restauranter. Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 8 kvm med kveldssol. Morgensol ved inngangspartiet.

Leiligheten ligger i 1. etasje og har enkel adkomst fra bakkeplan - gjennomgående planløsning med mye lys. Stuen har plass til både sofagruppe og spiseplass, og ligger åpent til mot kjøkkenet med innredning fra 2007. Stort soverom, bad med opplegg for vaskemaskin og en praktisk bod ved entréen. Garasjeplass i felles garasjeanlegg under bygget. Gjesteparkering. Bod på 5,5 kvm i kjeller.

Husk påmelding til visning!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr, litt sør for Kolbotn. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei tilidrettsanlegg og flott natur.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud. Alt ligger godt til rette for en aktiv fritid. Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke.

  Trygg og kort vei til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole på Sofiemyr. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall med mer. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Like ved finner du Kolbotn tennisklubb med anlegg som også kan benyttes vinterstid. Badeturen kan gjerne legges til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden.

  Det er en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben kulturhus, og til Ski storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud, nå også med hotell.
  Adresse
  Holbergs vei 1 1412 Sofiemyr 1. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 141 snr. 8 orgnr. 976115678 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, soverom, bod og stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til balkong.

  I tillegg:
  - Garasjeplass i felles garasjeanlegg under bygget.
  - Bod på ca 5,5 kvm i tilknytning til garasjeplassen.

  Primærrom 52 kvm. Bruksareal 55 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 10.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  2-roms i 1. etasje.

  Kjøkken:
  Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2007 med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående stekeovn med platetopp. Frittstående kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil.

  Bad:
  Oppgradert med nye fliser over eksisterende gulvbelegg og veggflater i ukjent årstall. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med to-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malt betong.

  Balkong:
  Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 8m². Betongdekke belagt med teppe. Rekkverk av stålkonstruksjoner med glassfelt. Markise.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger utført i malt tapet. Himlingsflater utført i malt betong.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 26 %. TG2: 71 %. TGIU (ikke undersøkt) 3%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Kjøleskap på kjøkken medfølger.Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1993.
  Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget av takstmannen). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr. Det er montert energimåler i alle leilighetene i sameiet og det foretas avregning mot akonto innbetaling som er inkludert i felleskostnader .
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 2360 kvm.
  Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass i felles garasjeanlegg under bygget medfølger leiligheten. Gjesteparkering.

  En andelseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn.

  Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte andelseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.
  Beskrivelse av sameiet:
  Boligsameiet Holbergs vei 1 består av 52 boligseksjoner og en seksjon for garasjeanlegget.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Dyr må ikke luftes på tunet.

  Grilling på vernda med gass eller elektrisk grill er tillatt. Kull- og vedgrill er ikke tillatt.

  Telenor er sameiets leverandør av tv- og bredbåndstjenester.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnader utgjør kr. 3 758 ,- pr. måned.
  Kommunale avgifter utgjør kr 8 844,- pr år (inkluderer abonnement vann/avløp og fellesrenovasjon.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet forretningsførsel, varmtvann, akonto strømforbruk i leiligheten, felles strøm, felles bygningsforsikring, vaktmester, trappevask, betjening av felles gjeld, kabel-tv/bredbånd og avsetning til vedlikehold. Det er montert energimåler i leiligheten og eksakt forbruk blir avregnet.

  Se regnskap for detaljer.

  Vi gjør oppmerksom på at en evt. renteendring på lån vil kunne medføre lavere eller høyere felleskostnader. Det samme gjelder planlagt vedlikeholdsarbeider, oppgraderinger eller lignende. Verken selger eller forretningsfører er kjent med planer om ekstraordinære tiltak.

  Sameiet har 3 lån med følgende spesifikasjon og vilkår;
  Lånenr: OBOS01-98207824011
  Type: S
  Restsaldo: 320.833,-
  Restløpetid: 10 år
  Term pr år: 4
  Type rente: Flyt
  Rente (pr. 01.05.2023): 6,30%

  Lånenr: 1OB980-98207364525
  Type: A
  Restsaldo: 531.625,-
  Restløpetid: 2 år 10 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente (pr. 01.05.2023): 6,30%

  Lånenr: 1OB982-98207364029
  Type: A
  Restsaldo: 6.564,-
  Restløpetid: 1 md.
  Term pr år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente (pr. 01.05.2023): 6,30%

  Andel fellesgjeld: kr. 16 000,- (pr 01.04.2023).
  Andel formue: kr. 7 590,- (pr 31.12.2022).

  Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet følger vedlagt salgsoppgaven. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blokkbebyggelse, felles parkeringsplass/gangareal/gårdsplass/avkjørsel.

  Det foreligger ikke reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommuneplan for Nordre follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter helt tilbake til 1959 på eiendommen som antas å kun ha historisk betydning. Videre er det tinglyst en pantesettelseserklæring som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter, pliktig medlemskap i velforening og garasjesameiet.

  Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 823 511,- Sekundær formuesverdi : 2 964 641,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  If Skadeforsikring Polisenummer: 564694
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg