Komplett salgsoppgave

Olaus Hansens vei 20

Lys og moderne enebolig med attraktiv beliggenhet innerst i blindvei - store uteplasser - dobbelgarasje - bodplass

 • Totalpris 9 747 992
 • Prisantydning 9 500 000
 • Omkostninger 247 992
 • BRA 195m2
 • P-Rom 188m2
 • Tomteareal 764m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2013
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke B

Om boligen

Olaus Hansens vei 20 - Boligen ligger usjenert og meget barnevennlig til innerst i en blindvei på populære Øvreskogen. Dette er boligen som ligger ypperlig til for de som er glad i naturen. Her kan man enkelt og raskt komme seg til flere lysløyper med fine tur- og skiløyper. Det er kun et par minutter med bil til 18-hulls golfbane. Det er også kort avstand til kunstgressbane og idrettshall.

Boligen ble oppført i 2013 og har store vindusflater som gir rikelig med lys i boligen, samtidig som man har utsikt utover nærområde. Fin planløsning over 2 plan og inneholder 4 soverom, 2 fine stuer, 2 baderom og fine, store uteplasser utenfor begge etasjer. Det er også plenareal til glede for store og små. Vannbåren gulvvarme, peis, balansert ventilasjon, dobbelgarasje og rikelig med oppbevaringsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Boligen ligger usjenert og meget barnevennlig til innerst i en blindvei på populære Øvreskogen.

  Det tar et par minutter med bil og ca. 12-15 min å gå til Oppegård Senteret med matbutikk og diverse forretninger. Her ligger også Oppegård stasjon som tar deg til Oslo S på ca. 20 minutter og har 4 avganger i timen i morgenrushet.

  Det er ca. 10 min med bil til Kolbotn sentrum, som i dag kan tilby det meste av servicetilbud på kjøpesenteret Kolbotn Torg. Her ligger også Kolben kulturhus, flere restauranter og mer.

  Det er kort vei til barnehage og gangavstand til barneskole. Ungdomsskole og videregående skole i nærområdet.

  Dette er boligen som ligger ypperlig til for de som er glad i naturen. Her kan man enkelt og raskt komme seg til flere lysløyper med fine tur- og skiløyper. Det er kun et par minutter med bil til 18-hulls golfbane. Det er også kort avstand til kunstgressbane og en nyere idrettshall. For øvrig har kommunen blant annet slalåmbakke, tennishaller, svømmehall og flere treningssentre mm.
  Adresse
  Olaus Hansens vei 20 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 1067 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapp, kjellerstue, bad, soverom og teknisk rom.

  1. etasje: Entré/gang, stue, spisestue, kjøkken, bad og 3 soverom.

  I tillegg:
  - Dobbelgarasje på 39 kvm.
  - Integrert bod på 12 kvm.
  - Redskapsbod på 8 kvm.

  Primærrom bolig 188 kvm. Bruksareal bolig 195 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 11.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Meget flott bolig oppført av anerkjente Follohus i 2013.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skuffer, skapdører og benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i komposittmaterialer med ett greps blandebatteri. Kjøleskap integrert i høyskap. Komfyr med induksjonstopp. Komfyrvakt. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys under overskap og stikkontakter på vegg. Fuktføler og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.

  Bad 1. etasje:
  Dusjhjørne med innsvingbare dører i glass og veggmontert hånddusj. Badekar med veggmontert hånddusj og kran. Vegghengt toalett med hyllekant. 2 servantskap med glatte buede fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. 2 speilskap med lys og stikkontakter. Stikkontakter på vegg. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Åpningsbart vindu. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket gulv i dusjsonen med mosaikkfliser. Malt himling med glatte flater, downlights og avtrekksventiler.

  Bad underetasje:
  Dusjhjørne med innsvingbare dører i glass og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Servantskap med glatte buede fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speilskap med lys og stikkontakter. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Stikkontakter på vegg. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Adkomst til teknisk rom. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket gulv i dusjsonen. Malt himling med glatte flater, downlights og avtrekksventiler.

  Teknisk rom i underetasje:
  Innredning med glatte fronter på skuffer, skapdører og benkeplate i laminat. Balansert ventilasjonsanlegg. 300L varmtvannsbereder. Vannbåren gulvvarme med varmepumpe. Fordelerskap. Hovedstoppekran og vannmåler. Sentralstøvsuger. Gulvfliser med sokkelflis. Malte vegg- og himlingsflater. Lyslampe og avtrekksventil i himling.

  Terrasse utenfor 1. etasje:
  Vestvendt terrasse/platting på hele 80 kvm med utgang fra stue og kjøkken. Terrassebord i impregnert tre. Terrassen er utstyrt med utebelysning, stikkontakter og markise. Videre utgang til plenareal til glede for store og små.

  Terrasse utenfor underetasje:
  Østvendt terrasse på hele 105 kvm med utgang fra soverom i underetasje. Terrassebord i impregnert tre på gulv. Malt rekkverk i tre med toppbeslag. Adkomst til redskapsbod.

  Overflater øvrige rom:
  Gulv med fliser og parkett. Vegger med malte glatte flater. Himlinger med malte glatte flater og downlights i entré, trapp og gang.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 95%. TG2: 4%. TGIU (ikke undersøkt) 1%. TG3 er ikke benyttet.

  Det foreligger verdibevis på tak og drenering. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen. Denne følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Bolig oppført i 2013.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Pulttak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er sveiset takpapp.

  Isolert dobbelgarasje med elektrisk leddport og belysning. Støpt plate på mark. Kunstgress- matter på gulv. OSB konstruksjonensplater på vegger. Kryssfiner i himling med downlights. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Pulttak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takpapp.

  Frittstående redskapsbod i trekonstruksjon. Terrassebord i impregnert tre på gulv. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Flat takkonstruksjon i tre.

  Integrert bod i trekonstruksjon. Betonggulv. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden/gipsplater. Pulttak i trekonstruksjon. Belysning og stikkontakter.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er vannbåren gulvvarme i begge etasjer supplert med vedfyring i stue.

  Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert i teknisk rom.

  Sikringsskap er plassert i entré/ gang (skyvedørsgarderobe). Automatsikringer med jordfeilbryter. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 40 AMP.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 764 kvm.
  Tomten er opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass, busker, plen og beplantning.
  Parkering
  Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass for øvrig.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 13.000,- pr år.
  Forsikring kr. 4.122,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk ca 19.000 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 1.362,- pr måned (Viken Fiber).
  Felleskostnader ca kr. 5-600,- pr måned. Pr dd er det ingen felleskostnader, men beboerne her har nå laget et grendelag for drift av privat pumpeanlegg (som til nå har vært driftet av Follohus). Forslag til vedtekter følger vedlagt salgsoppgaven.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp via det private spillvannsanlegget.

  Årstall på stikkledninger er fra byggeår. Årlig service på pumpekum via Oslo Pumpeservice. Det er et privat pumpeanlegg i gata som har vært driftet av Follohus (utbygger) frem til år 2023. De 8 boligene i gata har nå stiftet et grendelag for pumpeanlegget, som da skal overta driften av dette i juni år 2023.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 914156. Tinglyst 31.10.2012. Erklæring/avtale.
  Gjensidig bruksrett til nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger.
  Bestemmelse om felles privat spillvannsanlegg og pumpestasjon.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for bolig og garasje foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 403 001,- Sekundær formuesverdi : 8 650 802,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  DNB/Fremtind Polisenummer: 23124152
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Forrige eier opplyste om at bod mellom garasje og hus ikke er byggemeldt. Denne er satt opp av utbygger (Follohus) ifm bygging av huset. De opplyste også om at utvendig bod/terasse i kjeller ikke er søkt da de mente dette ikke var søknadspliktig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg