Komplett salgsoppgave

Kolbotnveien 19 B

Rålekker 3-roms hjørneleilighet med solrik balkong - garasjeplass og bod - heis - gangavstand til alt man skulle trenge

 • Totalpris 5 286 284
 • Prisantydning 4 950 000
 • Omkostninger 139 284
 • Etasje 2
 • BRA 84m2
 • P-Rom 84m2
 • Tomteareal 2 164m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 2006
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 5 955,-

Om boligen

Kolbotnveien 19B - rålekker og påkostet 3-roms selveier i 2. etasje beliggende midt i Kolbotn sentrum. Kort gangavstand til alt man skulle trenge som bussholdeplass, togstasjon med hyppige avganger til Oslo, kjøpesenteret Kolbotn Torg med omlag 60 butikker og stor Coop Mega butikk, Kolben kulturhus og restauranter.

Leiligheten inneholder 2 soverom, lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer (kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr, mikro, induksjonstopp), flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin, stor og lys stue med plass til spisebord og sofagruppe samt utgang til balkong på 12 kvm. Balkongen er solrik og er utstyrt med utebelysning og stikkontakter. Leiligheten ble pusset opp i 2022. Det er garasjeplass og stor bod i kjeller.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  3-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje i Kolbotnveien 19 B.

  Leiligheten ligger sentralt til i Kolbotn sentrum med forretninger, kaféer, restauranter, mangeartede servicefunksjoner og blokkbebyggelse.

  Kjøpesentret Kolbotn Torg med ca. 60 forretninger, kaféer og restauranter, og kulturhuset Kolben finnes i sentrum og ligger flott plassert inntil Kolbotnvannet med fantastisk utsikt. Kolben kulturhus kan tilby et rikt kulturliv med kino, konsertscene, selskapslokaler, restaurant, bibliotek m.m.

  Slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre, skatepark, ballbinge og tennisbaner ligger også i nærheten. Forøvrig kan nærområdet tilby 2 golfbaner, sandvolleyballbaner, idrett- og svømmehall, ishockeybane og kunstgressbaner. Man kan også benytte Øst- og Sørmarka med rekreasjonsområder, turstier, skiløyper og lysløype.

  Idylliske Gjersjøen, samt Oslofjorden med Hvervenbukta og Ingierstrand Bad med stupetårn, restaurant og badestrand ligger kun en kort sykkeltur unna. Her finner man også Oppegård Båthavn.

  Offentlig kommunikasjon via buss fra Kolbotn (ca. 20 minutter til Oslo) og tog fra Kolbotn stasjon (ca. 12 minutter til Oslo og ca. 17 minutter til Ski).
  Adresse
  Kolbotnveien 19 B 1410 Kolbotn 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 981 snr. 25 orgnr. 989988735 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  2. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom. Utgang til balkong fra stuen.

  I tillegg:
  - Garasjeplass i felles garasjekjeller under bygget merket nr. 25.
  - Leiligheten disponerer også en bod på ca. 9 kvm.

  Primærrom 84 kvm. Bruksareal 84 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 08.06.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Opprinnelig bod er åpnet opp og integrert som en del av entré.
  Standard
  3-roms leilighet i 2. etasje. Oppusset i 2022.

  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2022 med slette fronter og benkeplater av laminat. Planlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Benkskapsbelysning under overskap. Nedfelt stikkontakter. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr og mikro i høyskap samt nedfelt induksjonstopp tilkoblet komfyrvakt. Integrert ventilator i induksjonstopp. Stoppeventiler og brannslange plassert under oppvaskkum.

  Bad:
  Baderom med hovedsluk fra byggeår. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Høyskap på vegg. Dusj på gulv med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Stoppeventiler plassert under servant. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling av malt flate med downlights. Oppgraderinger: Nye fliser og innredning i 2022.

  Balkong:
  Utgang fra stue til solrik balkong på ca 12 m². Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av betong og metall. Balkongen er utstyrt med utebelysning og stikkontakter. Det er tillatt med elektrisk- og gassgrill.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater samt felter med trespiler. Downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 72%. TG2: 22%. TGIU (ikke undersøkt) 6%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen. Denne følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Leilighetsbygg oppført i 2006.
  Boligbygg over fem etasjer samt parkeringskjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt felter med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Entrédør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra byggeår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med gulvvarme på bad samt radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har brannvarslere og brannslange.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 2164 kvm.
  Fellesområder opparbeidet med støpte internveier, sittebenker, prydbusker og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass i felles garasjeanlegget under bygget (merket nr. 25) medfølger. Heisadkomst.
  Beskrivelse av sameiet:
  Kolbotn Torg boligsameie består av 53 boligseksjoner.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnader utgjør kr 5 955,- pr. måned.
  Herav:
  - Garasje kr. 83,-
  - Renhold kr. 128,-
  - Felleskostnader kr. 5 625,-
  - Heis kr. 119,-

  Kommunale avgifter utgjør kr 8 844,- pr år (abonnement vann/avløp og fellesrenovasjon).
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.

  Felleskostnader inkluderer blant annet betjening av andel fellesgjeld, fjernvarme, bygningsforsikring (kun innbo), kabel-tv/internett, trappevask og diverse vedlikehold/drift.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området før øvrig er regulert til bolig/forretning/kontor.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  - Sentrumsgården BFKT4 (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Skrenten Panorama (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Skrenten nybakken (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Ingierveien 2-6.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter som eiendommen i forbindelse med utbyggingen som omhandler blant annet bestemmelse om garasje/parkering, adkomstrett, anlegg/vedlikehold og vann/kloakkledninger.

  Videre har sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 246 635,- Sekundær formuesverdi : 4 487 885,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77385991
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Tirsdag 05. September
18:30 - 19:30
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg