Komplett salgsoppgave

Frydenbergveien 45 A

Flott familiebolig med svært attraktiv beliggenhet - Fantastisk utsikt og topp solforhold - Nær Østli skole og marka

 • Totalpris 8 159 194
 • Prisantydning 7 950 000
 • Omkostninger 209 194
 • BRA 191m2
 • P-Rom 183m2
 • Tomteareal 1 038m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1980
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E

Om boligen

Boligen har en svært attraktiv beliggenhet i Frydenbergveien - et populært boligområde nær Østli skole og marka. Høyt og fritt med flott utsikt og meget gode solforhold. Usjenert terrasse mot vest på hele 89 kvm. Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, Østli skole og buss/tog. Gangavstand til turområder og 18-hulls golfbane/idrettsanlegg på Greverud.

Boligen ble totalrenovert i 2006, noe oppgraderinger i 2016 og pusset opp i 2023. Inneholder stue i åpen løsning med kjøkkenet - spesielt god takhøyde. Videre er det 3 soverom, 2 baderom (herav bad i kjeller med innebygget boblebad, badstue og wc-rom) og vaskerom. Parkering i garasje med elektrisk leddport samt oppstillingsplasser i gårdsplass. Montert elbillader i garasje.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Frydenbergveien - et populært boligområde nær Østli skole og marka. Høyt og fritt med fantastisk gode lys- og solforhold. Fritt utsyn mot vest. Usjenert.

  Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, Østli skole og buss/tog.

  Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer og vinter. Gangavstand til turområde og 18-hulls golfbane på Greverud. Kort vei til Øst- og Sørmarka samt Nøstvedtmarka og Gjersjøen. Gode sykkelveier til Kolbotn, Gjersjøen og Tusenfryd.

  Området består av et meget variert og godt tilbud av forskjellige fritidstilbud. Alt fra et stort antall kunstgressbaner og idrettshaller, til slalåmbakke og tennisbaner. Bademuligheter på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Tussetjern.

  Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet på Kiwi Myrvoll, Meny Greverud eller Rema 1000 Greverud. For øvrig senter med alle servicetilbud i Kolbotn sentrum (5 minutter i bil) og Ski Storsenter/Vinterbro senter (10-15 minutter i bil).

  Gangavstand til Myrvoll stasjon med god togforbindelse mot syd og nord samt bussholdeplass. 22 minutter med tog (L2) til Oslo S. Ekspressbuss i rushtiden bruker 24 min til Oslo sentrum (Tollboden)- Enkel adkomst til E6 og E18. Ca. 20 minutter med bil Oslo sentrum.
  Adresse
  Frydenbergveien 45 A 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 318 snr. 1 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, gang, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og klesbod. Adkomst til loft via luke med nedfellbar trapp i gang.

  Kjeller: Gang, bad, wc-rom, badstue, to soverom og kjellerstue.

  I tillegg:
  - Garasje på 31 kvm BRA.

  Primærrom 183 kvm. Bruksareal 191 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 02.08.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Stor, halvpart av tomannsbolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 2006. Innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og mikrobølgeovn plassert i høyskap. Nedfelt induksjonstopp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Side-by-side kjøle/fryseskap med vanntilførsel. Gulvflate belagt med parkett. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført i malt panel.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra 2006. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med buet glassdør med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i mdf panel med downlights.

  Bad kjeller:
  Baderom fra 2006. Vegghengt innredning med heldekkende dobbelservant og ett-greps armaturer. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med to ett-greps dusjarmaturer. Innebygget boblebad med ett-greps dusjarmatur. Badstue fra 2006 i forbindelse med bad. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i malt strietapet og fliser. Himlingsflate utført i mdf panel med downlights.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra 2006. Benkeplate med nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Stikkontakter over benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca 282 L fra 2023. Avtrekksventil plassert i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført i malt panel.

  Wc-rom kjeller:
  Wc-rom fra 2006. Gulvmontert toalett. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført i mdf panel med downlights.

  Uteplass:
  Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca 89 m² med sol og utsikt. Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med fliser og parkett. Gulvvarme i alle rom. Vegger utført i panelplater, pussede malte flater og glatte malte flater. Himlingsflater utført i mdf panel og malt panel. Montert downlights i entré, gang, soverom og klesbod.

  Overflater øvrige rom i kjeller:
  Gulvflate belagt med heltre gulv. Gulvvarme i alle rom. Vegger utført i malt panel og pussede malte flater. Himlingsflate utført i malt panel.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 65%. TG2: 30%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt) 4%.

  TG3 er gitt til forstøtningsmur da det mangler rekkverk. Tiltak bør påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Vertikaldelt tomannsbolig fra 1980.
  Støpt plate. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt. Hev-skyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2023. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2006, 2015 og 2023.

  Frittstående garasje i trekonstruksjon. Garasje med elektrisk leddport og belysning.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme supplert med peis i stuen. Luft-luft varmepumpe plassert i stue.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Ifølge huseier er det elektriske anlegget rehabilitert i 2006.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1038 kvm. Seksjonbrøk er 1/2 iht panteattest.
  Opparbeidet med steinlagt gårdsplass/adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje med elektrisk leddport samt oppstillingsplasser i gårdsplass. Montert elbillader i garasje.
  Beskrivelse av sameiet:
  Tomannsboligen er organisert i ett sameie på eiendommen med betegnelse gnr. 243, bnr. 318 i Nordre Follo kommune.

  Hver sameier er eneeier av hver sin nummererte seksjon som gir eksklusiv rådighet over seksjonens areal iht. tinglyste seksjoneringstegninger.

  Det er utarbeidet enkle vedtekter for sameiet som regulerer bruk, vedlikehold, drift etc. Disse følger vedlagt salgsoppgaven.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 28 380,- pr år.
  Forsikring ca kr. 4 062,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk ca kr. 60 126,- pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett ca kr. 16 488,- pr år.
  Velavgift/brøyting kr. 200,- pr år.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje (NY)
  Totalt BRA '0 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal):
  - BRA-b (innglasset balkong):
  - BRA-e (eksternt bruksareal):
  - TBA (terrasse-/balkongareal) 

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Første etasje:
  - BRA: xx m²
  - BRA-i: xx m² (stue, to soverom, trimrom, vaskerom, bod)
  - BRA-b: xx m² (innglasset balkong / vinterhage)Andre etasje:
  - BRA: XX m²
  - BRA-i: xx m² (entré, gang, bad, toalettrom, soverom, spisestue, kjøkken)

  Garasje
  BRA xx m²: Garasjeplass

  Tekst om eventuelle gulvareal (GUA) og areal med lav takhøyde (ALH)
  Tekst om eventuelle spesielle rettigheter til fellesareal som ikke inngår i boligens BRA, eks.
  takterrasse, bod, treningsrom mm.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 1 kvm av tomten er regulert til kjørevei.

  Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 950 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi var ikke mulig å fremskaffe fra altinn.no.
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
  Forsikring
  IF
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg