Komplett salgsoppgave

Olav Trygvasons vei 10

Enebolig med alt på en flate - Beliggende høyt og fritt - Rolig og barnevennlig - Garasje og carport - 3 soverom - 3 bad

 • Totalpris 8 195 914
 • Prisantydning 7 980 000
 • Omkostninger 215 914
 • BRA 144m2
 • P-Rom 137m2
 • Tomteareal 947m2
 • Soverom 3
 • Bad 3
 • Byggeår 1960
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Olav Trygvasons vei 10 - høyt og solrikt beliggende enebolig med gangavstand til barnehager, barneskole (ny barneskole er under bygging), ungdomsskole og videregående. Matbutikk og bussforbindelse med ekspressbusser til Oslo sentrum ikke langt unna boligen. Kort vei til Kolbotn Torg med de fleste typer servicetilbud. Store turterreng sommer og vinter vis a vis boligen.

Boligen har alt på en flate og inneholder kjøkken fra 2011 med tilhørende vaskerom, 3 baderom fra hhv. 1984/2004/2009, stue med god plass til sofagruppe og hyggelig peis og 3 soverom. Varmepumpe. Pent opparbeidet tomt med solrik uteplass mot vest, flat gressplen og diverse beplanting. Parkering i garasje med elektrisk leddport samt carport og oppstillingsplasser i gårdsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr.
  Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skole, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud.

  Alt ligger godt til rette for en aktiv fritid på Sofiemyr. Sofiemyr idrettspark er områdets sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, med mer. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Like ved holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som kan benyttes vinterstid.

  Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden. Her er det vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.
  Adresse
  Olav Trygvasons vei 10 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 537 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, gang, tre bad, vaskerom, tre soverom, omkledningsrom, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og bod.

  I tillegg:
  - Garasje på 22 kvm.
  - Frittstående bod på ca 8 kvm.

  Primærrom 137 kvm. Bruksareal 144 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 14.08.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Enebolig med alt på en flate.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 2011. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp. Delvis integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Integrert mikrobølgeovn. Integrert kjøleskap. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflate utført i malt panel. Montert downlights.

  Bad 1:
  Baderom fra 1984. Innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys over servant. Dusjkabinett med glassdører med ett-greps dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i tak-ess.

  Bad 2:
  Baderom fra ca 2009. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys over servant. Dusjnisje med glassdør med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i mdf panel med downlights.

  Bad 3:
  Baderom fra 2004. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med ett-greps dusjarmatur. Innebygget boblebad med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i malt panel med downlights.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra 1984, oppgradert i 2015 med overflater og innredning. Innredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i panelplater. Himlingsflate utført i tak-ess.

  Uteplass mot vest:
  Utgang fra stue/spisestue til solrik, vestvendt terrasse på ca 35 m². Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord.

  Uteplass mot øst:
  Utgang fra stue/kjøkken til østvendt terrasse på ca 18 m². Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Videre utgang til plenareal til glede for store og små.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat og parkett. Vegger utført i utført i malt panel og malt strietapet. Himlingsflater utført i mdf panel, malt panel og tak-ess. Montert downlights i entré og gang.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 56%. TG2: 41%. TG3: 1 %. TGIU (ikke undersøkt) 2%.

  TG3 er gitt til:
  - forstøtningsmur da det mangler rekkverk (sjablongmessig prisanslag: kr 10 000,- - 50 000,-).
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig fra 1960, påbygget i 1988.
  Grunnmur av betong. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takpapp. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt og elektronisk kodelås. Hev-skyvedører med karmer av tre og tre-lags glass fra 1982 og 1984. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1984, 1987 og 1988.

  Frittstående garasje i murkonstruksjon og trekonstruksjon. Det er elektrisk leddport og belysning.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme, peis i stuen og luft til luft varmepumpe i stue/kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert entré.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 947 kvm.
  Tomt opparbeidet med asfaltert gårdsplass/adkomstvei, forstøtningsmurer, gressplen og diverse beplantning. Det er varmekabler i gangsonen fra carporten og opp til inngangspartiet.
  Parkering
  Parkering i garasje med elektrisk leddport samt carport og oppstillingsplasser i gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 15 448,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strømforbruk er oppgitt til 16 000 kWh pr. år.
  Kostnad for kabel-tv/internett ca kr. 12 000,- pr år.
  Bygningsforsikring ca kr. 9 000 pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Sofiemyrveien 10 (planlegging igangsatt for detaljregulering). Sofiemyrveien 10 ligger rett øst for Coop Extra på Sofiemyr. Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på eneboligen eller garasjen. Dette er ikke uvanlig for eiendommer oppført i denne perioden. Godkjente bygningstegninger for eneboligen fra 1982, 1986 og 1988 foreligger. Garasjetegninger foreligger.

  Den frittstående boden på østsiden av eneboligen ligger på fellesareal. De fleste eneboligen i rekken har en bod på nevnte fellesareal. Ta kontakt med eiendomsmegler dersom noe er uklart i den forbindelse.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 980 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 611 329,- Sekundær formuesverdi : 5 800 784,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF Polisenummer: 7603693
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg