Komplett salgsoppgave

Sagveien 94

Velholdt enderekkehus over 2 plan med solrike uteplasser - Carport og rikelig med bodplass - Trygg og kort skolevei

 • Totalpris 5 648 914
 • Prisantydning 5 500 000
 • Omkostninger 148 914
 • BRA 127m2
 • P-Rom 127m2
 • Tomteareal 217m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1983
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Sagveien 94 - velholdt enderekkehus over 2 plan opprinnelig oppført i 1983, tilbygget i 1989. Beliggenheten er attraktiv og barnevennlig med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole, busstopp og Kiwibutikk. I tillegg er det kort vei til Kolbotn sentrum, idrettsanlegg og flotte turområder. Bussen bruker kun 20 min inn til Bjørvika.

Boligen inneholder en romslig stue med peis, kjøkken, 3 soverom, wc, vaskerom og bad. Fin terrasse utenfor stue i 1. etasje på 19 kvm med gode solforhold og fra uteplassen utenfor det ene soverommet i 2. etasje har du i tillegg fin utsikt mot Oslo. Det er parkering i carport og på asfaltert gårdsplass, samt gjesteparkering. Godt med bodplass med loft og 2 utvendige boder på hhv. 4,5 kvm og 2 kvm.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger på et attraktivt og barnevennlig boligområde på Trollåsen med lekeplasser og ballplass i umiddelbar nærhet.

  Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Sagveien og Trollåsen). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. Grendelaget har egen tuftepark. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og svaberg. Ingierstrand og Hvervenbukta ligger kun en kort sykkeltur unna. Slalåmbakke og hyggelig turterreng ved Ingierodden. I Kolbotn sentrum er det anlagt flere parker. Her finner du også Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant.

  Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ca. 3 min. gange til bussholdeplass på Trollåsen (holdeplass Sagveien og Trollåsen). Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget fra 12 min. Med bil fra Trollåsen tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 7 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 15 min til Oslo S, 16 min til Ski og 42 min til Oslo Lufthavn.

  Dersom dere er av den aktive familien er kommunen virkelig stedet for dere. I området har vi to store idrettslag i Kolbotn IL og Oppegård IL som kan tilby nesten alt av idrettslige aktiviteter til både barn og voksne. Vi har 18-hulls golfbane på Greverud, fridrettsbane, svømmehall, alpinanlegg, tennisbaner/haller, flerbrukshaller, kunstgressbaner samt flere treningssentre. Det er lysløype og rekreasjonsområder i nærheten. I tillegg til et rikt kulturliv.
  Adresse
  Sagveien 94 1414 Trollåsen
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 706 orgnr. 971477792 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré/gang, rom benyttet som vaskerom, toalettrom, kjøkken og stue.

  2. etasje: Gang, bad og 3 soverom. Adkomst til uinnredet kaldtloft via loftsluke i gang.

  I tillegg:
  - Tilliggende utvendige boder på ca. 4,5 m2 og 2 m2.

  Primærrom 127 kvm. Bruksareal 127 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 06.09.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Rom benyttet som vaskerom er opprinnelig bygget/godkjent som bodareal. Toalettrom er opprinnelig bygget/godkjent som bodareal. Røropplegget lå klart fra utbygger ved ferdigstillelse.
  Standard
  Velholdt enderekkehus over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra ca. 2005 med profilerte fronter og benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapbelysning og stikkontakter montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Keramisk platetopp. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Oppvaskmaskin. Kombiskap med frysedel. Varmtvannsbereder fra 2015 på ca. 120 liter montert under kjøkkenbenk. Gulvflate belagt med laminat.

  Rom benyttet som vaskerom:
  Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel montert i rom benyttet som vaskerom. Gulvbelegg.

  Toalettrom:
  Toalettrom vurdert til å være fra 1987. Vegghengt servant av porselen med ett-greps armatur. Speil montert over servant. Gulvstående toalett. Hovedvannledning med stoppekraner montert i vegg. Avtrekksventil tilkoblet naturlig avtrekk. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater belagt med overmalt tapet. Himling belagt med panelbord.

  Bad 2. etasje:
  Baderom fra 2001. Vegghengt servantinnredning med profilerte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakt montert over servant. Dusjhjørne med innfellbar dør av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil tilkoblet naturlig avtrekk. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Himling belagt med trepanel med downlights.

  Overflater øvrige rom 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett. Flislagt gulv med varme i entré/gang. Gulvbelegg i rom benyttet som vaskerom. Veggflater belagt med overmalt tapet. Himlinger belagt med panelbord og plater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 61%. TG2: 30%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 8%.

  TG3 er gitt til:
  - Brannskiller: Det er registrert avvik fra byggteknisk forskrift ved branntekniske forhold (utettheter i brannskille på kaldtloft). Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og aktuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1983. Tilbygget i 1989 (forlenget stue samt takaltan).
  Rekkehus over 2 plan med uinnredet kaldtloft. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takplater. Boligen har profilert entrédør fra 2007 med glassfelt. Terrasseskyvedør med to-lags glass fra 1989. Balkongskyvedør med to-lags glass fra 1989. Vindu med to-lags glass fra 1989. Vinduer med to-lags glass fra 1982. Vindu med to-lags glass fra 1981. Vindu med blyglass fra byggeår. Vindu med to-lags glass fra ca. 2007.

  Utvendig bod på ca. 4,5 m2. Støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Takkonstruksjon tilknyttet boligen, utvendig tekket med takplater. Isolerte yttervegger. Innlagt strøm.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  lektriske varmekabler i entré/gang og baderom. Skorstein av lettklinker. Støpt ildsted med dører av støpejern.

  Sikringsskap med automatsikringer montert i rom benyttet som vaskerom.

  Boligen er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer kombinert med naturlig avtrekk fra bad, toalettrom og rom benyttet som vaskerom.

  Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 217 kvm.
  Opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

  Vestvendt terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca. 19 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Markise montert på vegg.

  Vestvendt takaltan utenfor soverom 3:
  Utgang fra soverom 3 til vestvendt takaltan på ca. 21,5 m2 med masse sol og flott utsikt. Gulvflate tekket med membran belagt med terrasselemmer. Rekkverk og levegg av treverk.

  Grendelagshuset er nyoppusset og kan leies til en rimelig penge til barnebursdager og selskaper.
  Parkering
  Parkering i carport og på asfaltert gårdsplass.

  Gjesteparkering.

  Videre eier grendelaget oppstillingsplass hvor man kan lagre båt på henger, bobil, henger eller campingvogn.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgør ca kr. 12 500,- pr år.
  Bygningsforsikring ca kr. 8 867,- pr år.
  Strømforbruk ca 13 570 kwh pr år.
  Grendelagsavgift ca kr. 7 300,- pr år.

  Den lave grendelagsavgiften inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett (komplett 100), brøyting, strøing, vedlikehold av fellesarealer, lekeplasser og grendelagshuset.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier på området. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. 32 kvm av tomten er regulert til frisiktsone.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Planlegging igangsatt for detaljregulering av Mellomåsveien 1 (Volvotomta) og Trollåsveien 30-36 (tiltakshaver ønsker å bygge et lager- og industribygg med tilhørende kantine i eksisterende byggegrop). Ingen av nevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.

  Trollåsen senter (nærsenteret med blant annet Kiwi og legesenter) har vært planlagt utviklet. Planen er for tiden lagt på is.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 6744. Tinglyst 04.08.1982. Bestemmelse om garasje/parkering.
  Carport på d.e. kan ikke ombygges til garasje eller lukkes med port uten samtykke fra kommunen.

  Doknr: 10171. Tinglyst 02.11.1983. Pantsettelseserklæring.
  Panterett som sikkerhet for ubetalt grendelagsavgift samt pliktig medlemskap i huseierforening.
  Bestemmelser vedr. ledningsanlegg under huset og vedlikehold av gar./parkeringsanlegg og adkomstveier.
  Nevnte kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 481 306,- Sekundær formuesverdi : 5 332 702,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79257335
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Sameie

  Diverse opplysninger
  Trollåsen grendelag ble stiftet i 1982 og består av i alt 314 husstander med adresse Sagveien, Flisveien, Kvernbakken og Sponstubben. Husene er fordelt på 17 tun.

  Grendelaget skal ivareta beboernes felles interesser. Det gjelder blant annet hvordan fellesarealene ivaretas, vedlikehold, snøbrøyting og kabelanlegg til TV og internett m.v. Grendelaget bidrar også til sosiale aktiviteter sommer og vinters tid som for eksempel skirenn for barna om vinteren. Sommeren 2022 bodde det totalt 846 mennesker på Trollåsen, hvorav 218 barn under 18 år.

  Grendelaget har egen nettside: www.trollasengrendelag.info.

  Tilleggstjenester mot ekstra betaling:
  - Større hastighet på internett og tv-kanaler (utover grunnpakken).
  - Snøbrøyting på privateide bil- og gangveier.
  - Leie av parkeringsplass for tilhengere, bobiler osv.
  - Utleie av grendehuset til private formål.

  Vedtekter og administrativt reglement for grendelaget kan sees på grendelagets hjemmeside.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg