Komplett salgsoppgave

Heimdalsveien 8 C

Pent rekkehus med påbygg fra 2017. Stor, solrik uteplass - Kort vei til skole, marka og buss - Garasje

 • Totalpris 6 106 864
 • Prisantydning 5 950 000
 • Omkostninger 156 864
 • BRA 102m2
 • P-Rom 100m2
 • Tomteareal 13 472m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1961
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke F

Om boligen

Pent og påbygget rekkehus med god planløsning over tre plan. Her bor du i barnevennlige omgivelser, nær natur, idrettsplass, barnehager, skoler og bussholdeplass i Valhallaveien. Stor platting og grønne fellesområder mot vest. Gangavstand til Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, kulturhus og togstasjon (18 min til Oslo S),

Boligen fortløpende vedlikeholdt gjennom årene. Nybeiset kledning, lekkert kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy, en flott stue med utgang til terrasse. Fire soverom og 2 baderom fra 2007, ett som også fungerer som vaskerom. Mye oppbevaringsplass i krypkjeller, innvendig bod og garasje. Egen garasje. Markise, lamell, screens og persienner fra 2017.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Meget hyggelig beliggenhet i etablert og barnevennlig boligområde.

  Svært barnevennlig med få minutters trygg gangavstand til barneskole på Tårnåsen og flere barnehager. Gangavstand til Hellerasten ungdomsskole. Rett ved marka med flott turmuligheter sommer som vinter ved blant annet Oltidsveien. Lysløype og turstier til blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud.

  Rett ved bussholdeplass i Valhallaveien - rutebuss fra tidlig til sent, og ekspressbuss-forbindelse til byen morgen og ettermiddag. Gangavstand til Kolbotn stasjon (tog til Oslo S. tar omkring 18 minutter). Ellers ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum.

  Kort vei til nærsenteret Landerudsenter med Rema 1000, treningssenter etc. Coop Extra i Valhallaveien i umiddelbar nærhet.

  På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.

  Videre i området finner en slalåmbakke ved Ingierkollen, 18 hulls golfbane på Greverud, samt stor aktivitet i idrettslaget med kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall. Kommunen grenser til Oslofjorden med flotte badeplasser på blant annet Hvervenbukta og Ingierstrand.
  Adresse
  Heimdalsveien 8 C 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 152 snr. 27 orgnr. 996748103 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Spennende planløsning med halvplan.

  Underetasje: Stue/kjøkken, bad/vaskerom og toalettrom. Adkomst til råkjeller/krypkjeller via luke på bad/vaskerom.

  1. etasje: Entré, soverom, spisestue, trapperom og bad.

  2. etasje: Gang, 3 soverom og bod.

  I tillegg:
  - Garasje på 20 kvm.

  Primærrom 100 kvm. Bruksareal 102 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Thomas A. Haugan  (datert 15.09.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Kjøkken:
  Hvit kjøkkeninnredning fra 2014/2017 med laminat benkeplate og integrerte hvitevarer bestående av platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenventilator med kullfilter. Kjøkkenvifte og oppvaskkum fra 2015.

  Bad/vaskerom underetasje:
  Bad/vaskerom oppusset i 2007. Flislagte gulv- og veggoverfalter. Speil og servantskap. Badekar fra 2017. Uttak til vaskemaskin.

  Toalettrom underetasje:
  Toalettrom med flislagt gulv. Toalettrom og servant.

  Bad 1. etasje:
  Bad oppusset i 2007. Flislagte gulv- og veggoverflater. Speil med belysning og servantskap. toalettrom, servant og dusj med glassdører. Elektrisk håndkletørker.

  Uteplasser:
  Terrasse utenfor 1. etasje på hele 42 kvm med kveldssol. God plass til utemøbler, grill etc. Formiddagssol på uteplass ved inngangspartiet.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvoverflater med fliser, malt tregulv, laminatgulv, tregulv og parkettgulv. Veggoverflater med malt panel og malte flater. Takflater med malte plater, malt panel og malte flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Det er i rapport kun gitt TG 1 (mindre eller moderate avvik), TG2 (avvik som kan kreve tiltak) og TG IU (konstruksjoner som ikke er undersøkt). Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1961. Tilbygget i 1988 og 2017.
  Fundamenter med støpt grunnmur og pilrer for tilbygg del. Trebindingsverksvegger med utvendig panelkledning. Utvendig panelkledning malt i 2023. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, blyglass-vindu og velux-takvindu. Malt profilert ytterdør. Skyvedør med glassfelt til terrasse. Nye vinduer fra 2017 ifm med tilbygget i hele boligen, unntatt 3 stk i første etasje, hhv hovedsoverom og spisestue. Tretak tekket med plater. Taktekking fra 1988 og 2017. Takrenner, nedløp og beslag er av type stål.

  Garasje oppført i 1990.
  Oppført med støpt dekke, trebindingsverksvegger med utvendig panelkledning. Vippeport. Papptekking på tak.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme på begge bad, inngangsparti og både gang samt delvis inn i første etasje under parkettgulv. Peisovn i stue (ny i 2015). Feieluke i råkjeller/krypkjeller.

  Sikringsskap på toalettrom. Automatsikringer.

  Høiax varmtvannsbereder i råkjeller/krypkjeller. Ny i 2023.

  Alarmanlegg tilknyttet Verisure. Smartlås fra Yale Doorman.

  Det er røykvarsler og brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Stor, felles eiet tomt for sameiet på ca. 13472 kvm. Tomten er i hovedsak flat og er pent opparbeidet med plen, trær og busker. Sameiet her to lekeplasser med blant annet husker, sandkasser, lekestuer og sklie.
  Parkering
  Parkering i egen garasje.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter va kr. 16 972,- pr år.
  Bygningsforsikring ca kr. 4 500,- pr år.
  Stipulert strømforbruk ca 18 000 kwh pr år.
  Kostnad for /internett kr. 750,- pr måned (høyhastighetsfiber fra Viken Fiber, abonnement må opprettes av ny eier. Flere ulike pakker tilgjengelig).
  Felleskostnader kr. 850,- pr år (inkluderer forretningsførsel samt gressklipping og måking av fellesområder).
  Måking ca kr. 2 000,- pr år (H. Fjeldstad AS i Ski måker fellesveien foran rekka jevnlig hele vinteren).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til boliger, privat vei, felles avkjørsel og garasje. 129 kvm er regulert til frisiktsone, 5 kvm er regulert til kjørevei og 29 kvm er regulert til annen veigrunn.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 1233. Tinglyst 06.02.1985. Erklæring/avtale.
  Pliktig medlemskap i husierforening m.v.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest etter tilbygg (datert 20.05.2022) foreligger.

  Eiendommen er registrert tatt i bruk (TB) 15.02.1961, men brukstillatelse/ferdigattest var ikke å finne i kommunens arkiver. Dette er normalt for boliger oppført på denne tiden.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 950 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 154 922,- Sekundær formuesverdi : 4 157 719,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Sparebank1 Østlandet
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg