Komplett salgsoppgave

Kolbotn Terrasse 27

Stor og lys 4-roms terrasseleilighet med topp planløsning - Innglasset balkong med kveldssol - Heis, peis og garasjepl.

 • Totalpris 8 155 614
 • Prisantydning 7 950 000
 • Omkostninger 205 614
 • Etasje 3
 • BRA 152m2
 • P-Rom 125m2
 • Tomteareal 3 255m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1999
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 4 970,-

Om boligen

Kolbotn Terrasse 27 - Meget pen 4-roms terrasseleilighet beliggende i 3. etasje. Gangavstand til Kolbotn Torg med et rikt utvalg av forretninger, lege/tannlegekontor, kaféer, restauranter og Kolben kulturhus med restaurant, kino, bibliotek samt konsertscener og selskapslokaler. Ved Kolben er det et hyggelig torg og adkomst ned til Kolbotnvannet med bryggekant. Kort vei til togstasjon (18 min til Oslo S) og bussholdeplass.

Leiligheten har en fin planløsning med 3 soverom mot øst, velutstyrt kjøkken, stor og lys stue med store vindusflater mot balkongen, lekkert bad som ble pusset opp i 2016 og praktisk bad/vaskerom. Den flotte innglassede balkongen fungerer som en forlengelse av stuen og måler hele 19 kvm. Sol fra formiddag til sen kveld. Garasjeplass og sportsbod.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Meget pen 4-roms terrasseleilighet beliggende i 3. etasje i Kolbotn Terrasse 27.

  Leiligheten ligger flott til rett ved Kolbotn sentrum og det finnes en rekke fasiliteter og servicefunksjoner i nabolaget.

  I Kolbotn sentrum ligger butikksenteret Kolbotn Torg med et rikt utvalg av forretninger; klær, sportsutstyr, Kitch'n, Coop Mega mm. samt kaféer og restauranter.

  I Sentrumsbygget på østsiden av jernbanen finnes søndagsåpne tilbud som frukt- og grønthandler med rikt utvalg og fiskebutikk. I kort avstand fra leiligheten ligger også kulturhuset Kolben med restaurant, kino, bibliotek samt konsertscener og selskapslokaler. Ved Kolben er det et hyggelig torg og adkomst ned til Kolbotnvannet - en flott, grønn lunge som gir ro i sjelen.

  Det er gangavstand til Kolbotn jernbanestasjon og bussholdeplass (Kolbotnkrysset eller Kolbotn stasjon) med hyppige avganger til blant annet Oslo. Med direkte tog tar det kun 12 minutter til Oslo sentrum. Tog til Ski tar ca. 17 minutter. Det er ca. 1 km til Rosenholm stasjon med Oslotakst på toget. Ellers god bussforbindelse til Oslo, Tårnåsen, Sofiemyr og Greverud.

  Fine turområder sommer og vinter på Rikeåsen rett nordøst for boligen. På sommeren er det fine badeplasser langs Gjersjøen og i Oslofjorden på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.

  Slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre, skatepark, ballbinge og tennisbaner ligger også i nærheten. Forøvrig kan nærområdet tilby 2 golfbaner, sandvolleyballbaner, idrett- og svømmehall, ishockeybane og kunstgressbaner. Man kan også benytte Øst- og Sørmarka med rekreasjonsområder, turstier, skiløyper og lysløype.
  Adresse
  Kolbotn Terrasse 27 1410 Kolbotn 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 950 snr. 18 orgnr. 950285680 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Entré, stue, spisestue, kjøkken, tre soverom, bad og bad/vaskerom. Fra stuen er det utgang til vestvendt, solrik og romslig innglasset balkong på hele 19 kvm.

  Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca. 6 kvm og en billoppstillingsplass i felles garasjeanlegg (begge merket nr. 18)

  Primærrom 125 kvm. Bruksareal 152 kvm. Arealene er hentet fra tilstandsrapport utarbeidet av Anticimex datert 26.09.2023. Se rapporten for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Kolbotn Terrasse 27 er en meget velholdt leilighet med god planløsning. Ligger fint til med solrik og romslig innglasset balkong vendt mot vest.

  Kjøkken:
  Pent kjøkken med nye glatte fronter i 2017 med stammer fra byggeår. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Ny belysning under overskap fra 2020. Frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin under benk. Ventilator i overskap.
  Parkett på gulv og malte vegger. Himling er oppgradert i 2020 med nye downlights.

  Bad:
  Vegghengt servantskap med benkeplate i laminat med ovenpåliggende servant med ett- greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusj med innfellbare glassdører og dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj.  Nedsenket himlling med downlights. Badet ble i 2016 oppgradert med nye membraner, varmekabler, flislagte overflater og vegghengt toalett med innebygget sisterne.
   
  Vaskerom/Bad:
  Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil og overlys med stikkontakt på vegg over servant. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme og vegger med sokkelflis og våtromsbelegg. Nedsenket himling med malt flate.

  Balkong utenfor stue:
  Utgang fra stue til vestvendt, innglasset balkong på ca 19 m².  Betongbelagt med balkongteppe over eksisterende betongheller. Rekkverk/blomsterkasse i betong med skyvefelt av glass og metall. Utebelysning, stikkontakt og markise fra 2018.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett, laminat og gulvbelegg i bod.  Fliser med gulvvarme i entré fra 2020. Veggflater med malte flater og tapet på soverommene. Himlingsflater med malte betongelementer med v-fals og nedsenket himling med malt flate og downlights i spisestue.  Profilerte innerdører, innerdør med glassfelt mellom entré og spisestue. Garderobeskap på alle soverom og skap i bod.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fratilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 74%. TG2: 24%. TG3: 2% TGIU (ikke undersøkt) 0%

  TG3 er gitt peis i stuen da det ikke er etablert ubrennbar plate under ildstedet.

  Se tilstandrapport for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Eventuelle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.
  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Terrasseblokk fra 1999.
  Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende bindingsverk av tre. Utvendig fasade forblendet med teglstein samt trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Heve-skyvedør med karmer av tre, og to-lags glass.

  Se tilstandsraaport for ytterligere detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er tilkoblet felles varmtvann og oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg. Varmekabler på bad, bad/vaskerom og i entré. Peis i stue.

  Mekanisk avtrekk med ventil plassert i himling på bad og vaskerom.

  Tilkoblingspunkt for sentralstøvsuger ved spisestue.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert ved spisestue.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tom for sameiet på 3 225 kvm.
  Fellesområdene er opparbeidet med asfalterte internveier, sittegruppe, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Det medfølger egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg samt gjesteparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.
  Beskrivelse av sameiet:
  Sameiet Kolbotn Terrasse 25-27 består av 33 seksjoner og er et meget veldrevet sameie med god økonomi.

  Det gjøres fortløpende vedlikehold av bygningsmassen.
  2022 - gjennomført oppspyling av samtlige spillvannrør.

  Årsregnskapet viser et overskudd på kr. 224 370,-. Disponible midler utgjør ved utløpet av året (2022) kr. 1 612 265,- (hvorav det er avsatt 1 million til utbedring av taket).

  Planlagt vedlikehold:
  - Det er som nevnt over avsatt kr. 1 000 000,- i budsjettet (på egen høyrentekonto) for utbedring av taket. Det vil også bli sett på muligheten for å installere solcellepanel. Styret har fullmakt til en kostnad opp til kr. 1 500 000,-.
  - Nytt digitalt varslingssystem i heisene. Det er avsatt kr. 60 000,- til dette.
  - Ny porttelefon og automatisk døråpner. Det vil tas kr. 147 000,- fra vedlikeholdsbudsjettet i tillegg til en engangsinnbetaling fra hver seksjonseier på kr. 4 000,-.

  Sameiet har ikke lån. Seksjonens andel av felles formue utgjør kr. 52 434,- pr. 31.12.2022. Denne overtas av kjøper.

  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe for de andre seksjonseierne.

  Vi oppforder alle til å sette seg inni sameiet vedtekter, husordenregler, regnskap, budsjett og årsberetning. De vil også være tilgjengelig unbder fellesvisning. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne dugnadsplikt, samt at det finnes konkrete regler om husdyrhold, femleie og bruk av fellesarealer.

  Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Karetverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger og oppgjør til selger finner sted til tross for manglende overskjøting.

  Sameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 4 970,- pr. måned.
  Felleskostnader inkluderer blant annet bredbånd, forretningsførsel og bygningsforsikring mm.

  Kommunale avgifter utgjør kr 9 603,- pr år  og inkluderer abonnement vann og avløp, fellesrenovasjon og feiegebyr.
  Beløpet faktureres kvartalsvis. Strømkostnad etter eget forbruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er reguelert til bolig/forretning/kontor. Området forøvrig er regulert til blokkbebyggelse og friområder.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Sentrumsgården
  - Skrenten Panorama
  - Ingierveien 2-6
  - Skrenten Nybakken

  Ingen av ovennevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det ble i forbindelse med utbyggingen tinglyst en rekke servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, adkomstrett og erklæring/avtale.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 478 633,- Sekundær formuesverdi : 5 323 080,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587474
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg