Komplett salgsoppgave

Skogkanten 36A

Innholdsrik enebolig over 3 plan på solrik tomt - Barnevennlig og stille boligområde - Kort vei til togstasjon (sone 1)

 • Totalpris 10 163 744
 • Prisantydning 9 900 000
 • Omkostninger 263 744
 • BRA 191m2
 • P-Rom 191m2
 • Tomteareal 703m2
 • Soverom 5
 • Bad 2
 • Byggeår 1981
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Skogkanten 36A - eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Rikeåsen, i utkanten av Kolbotn sentrum, rett ved grensen til Oslo. Her er det barnehage i nærmiljøet og gangavstand til skoler, buss og tog. Skogen ligger også tett på med turstier, og det er kort vei til marka. Boligen ligger på en solrik tomt, har en herlig hage og stor, solik terrasse mot vest. Skogkanten er en barnevennlig, enveiskjørt gate.

Innvendig holder boligen god standard og planløsningen går over 3 plan. Inneholder 5 soverom (soverom 1 har utgang til balkong), 2 stuer, spisestue med peis, velutstyrt kjøkken i både 1. etasje og underetasjen, 2 bad, gjestetoalett og praktisk vaskerom. Bad i loftsetasje, gjestetoalett og vaskerom er fra 2018. Parkering i dobbelgarasje samt biloppstillingsplasser i gårdsplass.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Rikeåsen, i utkanten av Kolbotn sentrum, rett ved grensen til Oslo. Her er det barnehage i nærmiljøet og gangavstand til skoler, buss og tog. Skogen ligger også tett på med turstier, og det er kort vei til marka.

  Det er anlagt flere parker i tilknytning til sentrum. Generasjonsparken er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling. I tillegg er det satt opp treningsapparater av typen Tuftepark. Pyramiden skatepark er et spesialanlegg for skating, Inline (rulleskøyter), BMX-sykling, og med klatrevegger.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well - et spa- og hotellanlegg.

  Ingierkollen har både slalåmsenter og tennisanlegg. Badeturen kan legges til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, brygger egnet for krabbefiske og stupetårn. Videre er det en kort kjøretur til Tusenfryd, samt golfanlegg på Greverud og ved Gjersjøen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 100 langs Skiveien, Coop Mega på Kolbotn Torg, Kiwi i Skolebakken eller på Coop Extra på Sofiemyr for å nevne noe. I Kolbotn sentrum er det gågater, kulturhus og kjøpesenter. Kolbotn Torg har omlag 60 butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Mellomveien som ligger i gangavstand fra boligen. Kort gangavstand til Rosenholm togstasjon (sone 1). Det er også gangavstand til Kolbotn stasjon hvor toget til Oslo S bruker ca. 18 min.

  Med bil fra Kolbotn sentrum tar det ca. 9 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 13 min til Ski Storsenter, 14 min til Oslo S og 42 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr. Godt utvalg av barnehager i nærområdet.
  Adresse
  Skogkanten 36A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 238 bnr. 460 i Nordre follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Entré, bad, to soverom, kjellerstue og kjøkken.

  1. etasje: Entré, gang, wc-rom, stue og kjøkken.

  2. etasje: Gang, tre soverom, rom benyttet som vaskerom og bad. Loft med adkomst via loftluke i gang.

  I tillegg:
  - Garasje på 40 kvm.

  Primærrom 191 kvm. Bruksareal 191 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 03.11.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av rom benyttet som vaskerom og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommet av den grunn ikke er godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

  Underetasjen fremstår i dag som en egen boenhet da den innvendige trappen er fjernet. Dette er ikke formalisert ovenfor kommunen - kun bruksendring av rommene. Innvendig trapp (gjennomgang mellom boenheten) må gjenopprettes for å kunne benytte underetasjen som hybel.
  Standard
  Innholdsrik enebolig over 3 plan.

  Kjøkken 1. etasje:
  Kjøkkeninnredning fra eldre ukjent årstall samt omkring 2019 med profilerte/slette fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående stekeovn med platetopp. Frittstående kjøleskap med frysedel. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekksventil. Gulvflater belagt med laminat. Vegger utført i malt tapet. Himlingsflate utført i glatte himlingsplater.

  Kjøkken underetasje:
  Kjøkkeninnredning fra 2017 med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående stekeovn med platetopp. Frittstående kjøleskap med frysedel. Frittstående oppvaskmaskin. Vegghengt ventilator med kullfilter. Varmtvannsbereder på 287 L fra 2010.

  Bad underetasje:
  Baderom oppgradert i ukjent årstall med tettesjikt, vannrør og sluk fra byggår. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassvegg og to-greps armatur. Gulvstående toalett. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført med fliser i dusjsonen samt glatte malte flater. Himlingsflate utført i glatt malt flate.

  Bad i loftsetasjen:
  Baderom fra 2018. Vegghengt servantinnredning med dobbelservant og ett-greps armaturer. Dusjnisje med glassvegg, glassdør, regnfalldusj og to-greps armatur. Gulvstående badekar med to-greps armatur. Japansk, vegghengt toalett med spylefunksjon og med innebygget sisterne. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Wc-rom i 1. etasje:
  Wc-rom fra 2018. Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksvifte i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflate utført i glatte malte flater. Montert downlights i himling.

  Vaskerom i loftsetasjen:
  Vaskerom fra 2018. Gulvstående innredning med laminert benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflate utført i glatte malte flater med downlights i himling.

  Balkong utenfor soverom 1:
  Utgang fra soverom 1 til vestvendt balkong med en gulvflate på ca. 10m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra stue til vestvendt markterrasse belagt med terrassebord på ca. 37m². Levegger av trekonstruksjoner. Boblebad medfølger ikke.

  Overflater øvrige rom i underetasjen:
  Underetasjen er innredet i 2017 og har utlektede kjellervegger. Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme i entré og kjellerstue. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Hvite slette innerdører. Garderobeskap i entré samt begge soverom.

  Overflater øvrige rom i 1. etasjen:
  Gulvflater belagt med parkett samt laminat. Vegger utført i malt tapet. Himlingsflater i glatte himlingsplater. Slette innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré.

  Overflater øvrige rom i loftsetasjen:
  Loftsetasje innredet i byggår. Gulvflater belagt med laminat. Vegger utført i glatte malte flater samt malte MDF-plater. Himlingsflater utført i glatte malte flater samt glatte himlingsplater. Montert downlights på soverom 3. Hvite glatte innerdører. Garderobeskap på soverom 2.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 61%. TG2: 33%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 5%.

  TG3 er gitt til:
  - Ramningsveier i underetasjen: Rømningsvei fra rom under terreng er ikke etablert. Godkjent rømningsvei må etableres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 5 000 - 15 000,-.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1981.
  Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med shingel. Boligen har profilert/glatt entrédør av tre med kodelås. Balkongdører med karmer av tre og tre-lags glass. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2016 samt byggår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2015, 2011 samt byggår.

  Garasje oppført i 1983.
  Dobbelgarasje i trekonstruksjoner. Taktekking (takmembran) fra 2020.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring i stue. Luft-luft varmepumpe i kjeller.

  Sikringsskap med automatsikringer fra 2018 plassert i entré.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 703 kvm.
  Opparbeidet med hellebelagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i dobbelgarasje samt biloppstillingsplasser i gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter: ca kr. 24 000,- pr år.
  Forsikring: ca kr. 8 000,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk: 27 000 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett: ca. kr. 12 000,- pr år.
  Velavgift/brøyting: kr. 250 pr år.

  Utgiftene er basert på nåværende eiers bruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Adkomst fra offentlig vei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 12 kvm er tomten er regulert til kjørevei. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 5886. Tinglyst 05.07.1983. Best om garasje/parkering.
  Må fjernes, endre utførte eller opphøre med midl.tidig bruk hvis kommunen forlanger det.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse for enebolig (datert 30.11.1981) foreligger.

  Ferdigattest for garasje (datert 15.12.1983) foreligger.

  Ferdigattest for bruksendring av kjelleretasje fra tilleggsdel til hoveddel (datert 03.01.2017) foreligger. Ferdigattesten ble gitt under forutsetning av at den innvendige trappen er på plass. Denne er fjernet.

  Generell info: Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 900 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 110 007,- Sekundær formuesverdi : 7 596 024,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  Eiendommen holdes forsikret av selger frem til overtagelse.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Etter avtale. Vennligst oppgi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22

Boliger til salg