Komplett salgsoppgave

Schweigaards gate 63

Romslig 2-roms andelsleilighet med balkong - Sentral beliggenhet - Populær bygård - Heis og bod - Oppussingsobjekt!

 • Totalpris 3 790 228
 • Prisantydning 3 450 000
 • Omkostninger 9 404
 • Etasje 2
 • BRA 60m2
 • P-Rom 53m2
 • Tomteareal 2 089m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1991
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 6 068,-

Om boligen

Schweigaards gate 63 - leiligheten ligger i et sentralt og urbant område i Gamlebyen. Området er i stor vekst, og preges i dag av kulturelt og sosialt mangfold. Det er flere butikker og barer i nærområdet. Området har umiddelbar nærheten til blant annet Oslo sentrum, Operaen, Barcode, Sørenga og Ekeberg. 37-bussen gir tilgang på store deler av byen på kort tid. Ellers ligger Oslo S i gangavstand fra boligen.

Leiligheten ligger i 2. etasje og har fin planløsning. Det er stort soverom med garderobeskap, bad med opplegg for vaskemaskin, kjøkken og stue i åpen løsning samt innglasset balkong på 6,2 kvm. Kjellerbod på 3,6 kvm. Heis og sykkelparkering i bygget. Det er standard fra byggeåret og oppussing er påregnelig. Varmtvann/internett er inkludert i felleskost.

Husk påmelding til visning!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et sentralt og urbant område i Gamlebyen i bydel Gamle Oslo.
  Området er i stor vekst, og preges i dag av kulturelt og sosialt mangfold. Det er flere butikker og barer i nærområdet. Noen av de største byutviklingsprosjektene i byen finner sted her. Området har umiddelbar nærheten til blant annet Oslo sentrum, Operaen, Barcode, Sørenga, Ekeberg og Kampen.

  Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder og rekreasjonsmuligheter for både turgåere og mosjonister. Fra Akerselva er det også tur- og sykkelstier helt opp til Maridalsvannet.

  Andre parker og fine rekreasjonsområder i området, er blant annet Klosterenga kulturpark, Tøyenparken med nye Tøyenbadet som er planlagt ferdig sommeren 2024, Botanisk hage, Ekebergsletta og Ekeberg Skulpturpark. Det er også kort vei til Bjørvika, Barcode og Sørenga med gode bademuligheter, samt helårs badstuflåte. Også Middelalderparken rustes opp og utvides betydelig i kjølvannet av jernbaneutbyggingen av Follobanen.

  Det er et godt utvalg av ulike dagligvarebutikker; Bunnpris, Joker og Matkroken i Schweigaards gate. Coop Extra og Rema 1000 på Galgeberg ligger også bare en kort spasertur fra boligen. På Grønland finner du flere spennende spesialbutikker og rimelige grønnsakshandlere med et rikt utvalg. Videre er det gode shoppingmuligheter med både Grønland Basar, Oslo City og Byporten shopping i umiddelbar nærhet.

  Aftenposten har tidligere publisert en sak som omhandler hvordan flere nyåpninger i Schweigaards gate er i ferd med å gjøre det til en av Oslos mest spennende gater. I saken kommer det frem 10 gode grunner til å besøke Schweigaards gate, der i blant: Bernie´s, fotballpub og spisested. Gamle Oslo delikatesse som selger blant annet ost, spekemat, olje, bakervarer, brød mm. Reprise, hvor det selges vintageklær, sko og vesker. Arv kaffe & retro, som er en kaffebar som også selger vintage møbler mm.

  Det gode kollektivtilbudet i området gjør at du enkelt kan forflytte deg både rundt i byen og ut av byen enten du skal til Nordmarka for en skitur eller om du skal på ferie. 37-bussen gir tilgang på store deler av byen på kort tid, og har avgang hvert sjette minutt. Oslo S, landets største knutepunkt, ligger få minutters gange fra leiligheten eller kun to stopp med bussen. Det er også flere bysykkelstativ i området som gjør det mulig å trille ned til Sørenga på fine sommerdager.
  Adresse
  Schweigaards gate 63 0656 Oslo 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 233 bnr. 386, andelsnr. 19 i Gjertrudgard borettslag med orgnr. 955112903 i Oslo kommune
  Innhold
  2. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken, soverom og innglasset balkong.

  I tillegg:
  - Kjellerbod på ca 3,6 kvm.

  Primærrom 53 kvm. Bruksareal 60 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 10.11.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom. Det er kun innglasset balkong som inngår i beregningen av sekundærrom.

  Det foreligger ferdigattest (datert 06.03.1995) og de godkjente bygningstegningene hos kommunen stemmer godt med dagens planløsning.
  Standard
  Romslig 2-roms leilighet i 2. etasje med standard fra byggeåret. Det er behov for oppussing.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og ligger åpent til mot stuen. Innredning har glatte fronter og benkeplate av laminat. Dobbel oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Komfyr med platetopp. Kjøkkenvifte tilkoblet avtrekkskanal.

  Bad:
  Baderom fra byggeåret. Vegghengt servant. To-greps dusjarmatur påkoblet hånddusj. Gulvstående toalett (defekt). Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Malt himling. Mekanisk avtrekksventil plassert på vegg.

  Innglasset balkong:
  Utgang fra stuen til sydøstvendt innglasset balkong på ca 6,2m². Bærende konstruksjon av betong. Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av stålprofiler og glass. Lys.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Malte veggflater. Malt himlingsflate. Det er slette innerdører. Garderobeskap på soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1 (i orden): 28%. TG2 (alder, slitasje, skader mv.): 63%. TG3 (strakstiltak nødvendig): 6%. TGIU (ikke undersøkt): 3%.

  Det er gitt TG3 til:
  - Sanitærutstyr/innredning på bad: toalett er defekt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0-5000,-.
  - Annet (under yttervegger): Det er observert hulltaking i yttervegg mellom innglasset balkong og soverom etter tidligere kabelinnføringer. Dette bør utbedres av faglert tømrer for å ivareta dampsperre og vindsperre i konstruksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0-10 000,-.

  Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1991.
  Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasader forblendet med teglstein. Saltak tekket med takpapp. (Taket er ikke besiktiget). Entredør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium med to-lags glass fra 1990.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet og er tilknyttet felles varmtvann.

  Mekanisk avtrekksventil på kjøkken og bad.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert entré. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 2089 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning. Sykkelparkering ved inngangspartiet. Garasjeanlegg under bygget.
  Parkering
  Det medfølger ikke garasjeplass. En del leiligheter har garasjeplass i underetasjen. Garasjeplassene kan selges separat til andre andelseiere i borettslaget.

  Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Mange biler fra Bilkollektivet i nærheten.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnadene utgjør kr. 6 068,- pr måned, herav:
  Lånekostnader avdrag kr. 634,-
  Felleskostnader kr. 3 989,-
  Lånekostnader renter kr. 1 445,-

  Felleskostnadene inkluderer blant annet varmtvann, internett, kommunale avgifter, renhold av fellesareal, felles byggforsikring og forretningsførsel.

  Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier i mai og oktober. Eiendomsskatt i Oslo gjelder vanligvis for boliger verdt mer enn 5,7 millioner. For boliger og fritidsboliger er eiendomsskatten 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2023 er på inntil 4 millioner kroner.

  I tillegg til felleskostnadene er kostnader knyttet til eksempelvis strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold påregnelig.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger U 1,0 - 1,5. S-2255, vedtaksdato 28.7.77.
  Endret reguleringsbestemmelser etter S-2937, vedtaksdato 1.10.87.

  Reguleringsplanen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 29.09.2015 sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn).

  Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030. Dette har betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Ved bestilling av reguleringskart følger nå et utsnitt av kommuneplanen som viser arealbruk og hensynssoner for et større område rundt reguleringskartutsnittet.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  3 450 000,- / Felleskostnader: 6 068,- pr. mnd
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 170 095,- Sekundær formuesverdi : 4 212 343,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586948
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Etter avtale. Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22

Boliger til salg