Komplett salgsoppgave

Kongeveien 24

Lys og moderne 3-roms leilighet i 2. etasje - Betydelig påkostet i 2018 - Sydvendt balkong på 10 kvm - Populært område

 • Totalpris 3 628 444
 • Prisantydning 3 300 000
 • Omkostninger 9 444
 • Etasje 2
 • BRA 76m2
 • P-Rom 73m2
 • Tomteareal 121 654m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 1963
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 6 231,-

Om boligen

Kongeveien 24 -  Lys og moderne 3-roms andelsleilighet beliggende i 2. etasje i et meget rolig og barnevennlig boligområde på Ødegården. Pent opparbeidet fellesarealer med store plenarealer og flere lekeplasser. Det er kort gangavstand til bussholdeplass som tilbyr hyppige avganger til Oslo sentrum, hvor det også er ekspressbuss til byen både morgen og ettermiddag. Rema 1000 og marka i umiddelbar nærhet.

Leiligheten har en fin plansløsning og inneholder 2 fine soverom, pent bad med opplegg for vaskemaskin, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer og god plass til spisebord og lys stue med utgang til balkong på 10 kvm. Påkostet i 2018 med blant annet kjøkken, bad, gulv og overflater. Det disponeres også en bod i underetasjen. Felles sykkelbod.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger flott til i et sentralt og etablert boligområde. Området er barnevennlig og har flere pent opparbeidet fellesarealer med gressplen og lekeplasser.

  Landerudsenteret ligger i nærheten med blant annet Rema 1000 og andre ulike service, helse- og treningstilbud. Gangavstand til Coop Ekstra og Kiwi butikk i Sofiemyrveien, her ligger også Biltema, Jysk, Plantasjen, Yogasenter, dyreklinikk, Friskis og Svettis, Follo dansestudio mm. Rett ved ligger også The Well - nordens største spa-og badehus samt hotell.

  Det er kort gangavstand til bussholdeplass som tilbyr hyppige avganger til Oslo sentrum, hvor det også er ekspressbuss til byen både morgen og ettermiddag.

  Borettslaget grenser til marka, som tilbyr turmuligheter både sommer og vinter. Tursti om sommeren og skiløype om vinteren ligger rett i nærheten og har løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud, og Sterkerud. Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner. Kommunen tilbyr i tillegg 18 hulls golfbane på Oppegård, slalombakke og diverse treningssentre, samt badeplass på Hvervenbukta og Ingierstrand. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering.

  Kolbotn Torg ligger en kort kjøretur unna, og tilbyr ca 60 forretninger, caféer og restauranter. Her ligger også Kolben kulturhus som tilbyr kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Tog fra Kolbotn til Oslo tar omkring 17 minutter og ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum.
  Adresse
  Kongeveien 24 - 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 82, andelsnr. 322 i Ødegården borettslag med orgnr. 851488782 i Nordre follo kommune
  Innhold
  2. etasje: entré, gang, stue, kjøkken og 2 soverom. Utgang fra stue til balkong.

  I tillegg:
  - Leiligheten disponerer en bod i underetasjen (på 3 kvm).
  - Felles delte arealer som: sykkelbod og felles bod.

  Totalt BRA 76 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 73 kvm
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  10 kvm

  Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 31.01.2024) for spesifikasjon av arealer. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

  På bygningstegningene er det tegnet inn ett kott ved entré. Dette er på senere tidspunkt omgjort til del av entré. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan derfor ikke verifiseres om rommet er godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i tilstandsrapporten etter bruken på befaringsdagen.
  Standard
  Flott og moderne 3-roms andelsleilighet.

  Kjøkken:
  Kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning fra 2018 med slette fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap i høyskap over varmtvannsbereder på 117 liter fra 2015. Fryseskap i benk. Stekeovn og nedfelt platetopp. Oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert.. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap på vegg ved platetopp. Nedsenkede downlights-kasser.

  Bad:
  Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Fordelerskap med stoppekran plassert i rørkasse over toalett. Mekanisk avtrekksventil plassert på vegg over opplegg for vaskemaskin. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Bad oppgradert i 2018 med unntak av gjennomgående soilrør av støpejern og vanntilførselrør av kobber fra eldre ukjent årstall i rørkasse bak toalett.

  Balkong:
  Utgang fra stue til balkong på ca 10 m². Balkong av betong- og stålkonstruksjoner, belagt med terrassebord. Rekkverk av metall. Utebelysning og stikkontakt.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte flater, malt grov betong på soverom 1. Himlingsflater med malte flater og downlights. Nedsenket downlights-kasser på soverom 1, gang og kjøkken. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom 2.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over boligens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 58 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 37 %. TGIU (ikke undersøkt): 5 %. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1963, senere ombygget ca 2000-2002.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Utvendig fasade forblendet med teglstein samt fasadeplater og trekledning. Tak i trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Slett malt entrédør fra 1986 med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklassifisering B30. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1985 og to-lags glass vurdert å være fra 2001. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass vurdert å være fra 2001.

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1963.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen den gang det ble bygget, men det foreligger ferdigattest ifbm rehabilitering av blokkene (datert 30.12.2003).

  Det foreligger generelle bygningstegninger (datert 24.11.1997). Denne leiligheten stemmer overens med denne bygningstegningen, med unntak av at det er tegnet inn ett kott ved entré. Dette er på senere tidspunkt omgjort til del av entré.

  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Varmekabler på bad.

  Mekanisk ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert over ventilator på kjøkken. Ventilasjon styres fra kjøkkenventilator. Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i enkelte vinduer og på yttervegg.

  Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trappeoppgang utenfor leiligheten.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for borettslaget på 121654 kvm.
  Hyggelige og opparbeidet fellesarealer med asfalterte gangveier, gressplen og beplantning. Pene uteplasser med fine sittebenker og lekeplasser. Noe naturtomt.
  Parkering
  Ødegården borettslag har i dag 353 parkeringsplasser til fordeling blant sine 441 leiligheter. Av disse plasser leies 36 som har strømkontakt for motorvarmer (ikke el-billading) ut til beboere. Øvrige 317 plasser kan benyttes av borettslagets beboere for parkering av husstandenes personbiler samt gjesteparkering. For å benytte disse plassene må alle beboere ha et parkeringsbevis (klistremerke) synlig i bilens frontrute. Alle besøkende må plassere et gjestekort i bilen etter 10 minutter. Dette får du utlevert hos Driftstjenesten.

  Borettslaget har garasjeplasser og de nevnte parkeringsplasser med strømkontakt for motorvarmer til utleie etter venteliste/ansiennitet. Vaktmester fører venteliste over de andelshavere som ønsker å leie garasje og/eller parkeringsplass. Månedlig leie kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen. Det må inngås leieavtale, betales et depositum og administrasjonskostnader til forretningsfører (iht. gjeldende priser) før plassen kan tas i bruk.

  Se borettslagets ordensregler punkt 8 samt tilhørende parkeringsbestemmelser for utfyllende informasjon om parkering.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 6 231,- pr. måned.

  Andre løpende kostnader:
  Strømforbruk er oppgitt til 7 914 kWh pr. år.

  Felleskostnader inkluderer blant annet kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmesterordning, betjening av fellesgjelden på leiligheten, kapitalkostnader lån 1+2, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring og forretningsførsel.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til gjeldende reguleringsplan.

  Kommuneplanens arealdel gjelder også for området 2019 gjelder også for området.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Sofiemyrveien 10 (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Fløysbonn ungdomsskole (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  Ingen av ovennevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.

  Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 029 978,- Sekundær formuesverdi : 3 913 915,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  Borettslaget har forsikring i:
  Protector Forsikring Polisenummer: 91024488
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg