Komplett salgsoppgave

Snorres vei 4 A

Del av tomannsbolig over 2 plan med oppussingsbehov - Hyggelig boligområde - Flere uteplasser - Garasje og p-plasser

 • Totalpris 4 776 694
 • Prisantydning 4 650 000
 • Omkostninger 126 694
 • BRA 172m2
 • P-Rom 117m2
 • Tomteareal 1 149m2
 • Soverom 4
 • Bad 1
 • Byggeår 1933
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke G

Om boligen

Snorres vei 4 A - del av tomannsbolig over 2 plan beliggende i et sentralt og barnevennlig boligområde på Oppegård. Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon. Kort vei til Greverud senter med blant annet Meny, Rema 1000, apotek, blomsterbutikk, kafé og treningssenter.

Boligen ble opprinnelig oppført i 1933, tilbygget i 1973 og ombygget i 2014, og inneholder 4 soverom, stue, kjøkken, 2 fine uteplasser og rikelig med oppbevaringsplass. Varmepumpe fra 2012 er montert i stue. Parkering i garasje og egen tomt. Det er behov for omfattende oppussing for å møte dagens krav til standard. Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Husk påmelding til visning!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Oppegård.
  Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon.

  I gangavstand ligger Østre Greverud idrettspark med idrettshall, kunstgressbane, grusbane, skateanlegg, idrettshus, samt en 18-hulls golfbane med proshop og restaurant. På golfbanen er det lysløype om vinteren med oppkjørte skispor. Det er også kort vei til svømmehall, hesteridning, treningssenter, Ingierkollen slalåmsenter og Kolbotn tennisanlegg, med mer.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Oppegård, Meny Greverud og Rema 1000 Greverud. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Kolbotn Torg en liten kjøretur unna, med flere spennende butikker, restauranter, helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter og Ski Storsenter godt innen rekkevidde.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Oppegård stasjon som ligger i 5 minutters gange unna. Toget bruker ca. 20-25 min til Oslo S og går 2-4 ganger i timen. Med bil fra området tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 10 min til Ski Storsenter, 10 min til Vinterbro senter, 21 min til Oslo S og 46 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Gangavstand til Greverud barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Flåtestad ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr. God barnehagedekning med både kommunale og private barnehager.
  Adresse
  Snorres vei 4 A 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 90 snr. 1 i Nordre follo kommune
  Innhold
  Loftetasje: Trappegang, fire soverom og to kott.

  1. etasje:  Entré, hall, bad, stue, kjøkken og tre innvendige boder, samt kott under trapp.

  I tillegg har boligen garasje, bod og redskapsbod.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall og forskjellige tidsperioder. Kjøkken med glatte fronter. Benkeplater av heltre og benkeplate av rustfritt stål med nedfelt oppvaskkum og med ett-greps kjøkkenarmatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert stekeovn og platetopp samt frittstående oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter plassert i overskap over platetopp. Gulvflate belagt med laminat. Veggflater av malt flater. Malt himlingsflate.

  Bad:
  Baderom fra 1992 opplyst av selger. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med overbelysning og stikkontakt over servant. Dusj på gulv med dusjforheng og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Gulvflate med varmekabler belagt med gulvbelegg. Veggflater med våtromstapet. Himlingsflate med malt tapet.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett, laminat og fliser. Veggflater av malt panel, panel, malte flater og malt tapet. Himlingsflater med malt panel og malte flater. Profilerte innerdører, glatt dør mellom entré og hall, samt en innerdør med glassfelt. Garderobeskap i hall.

  Innredet loft:
  Gulvflater belagt med parkett, laminat og fliser. Veggflater av malt panel, panel, malte flater og malt tapet. Himlingsflater med malt panel og malte flater. Profilerte innerdører, glatt dør mellom entré og hall, samt en innerdør med glassfelt. Garderobeskap i hall. Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegger.

  Uinnredet loft:
  Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i trapp, luke i knevegg på soverom 1 og loftsluke på soverom 1.

  Terrasse utenfor stue:
  Utgang fra stue til terrasse på 12 m². Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Utebelysning og markise.

  Takterrasse utenfor soverom 3:
  Utgang fra soverom 3 til takterrasse på 18 m². Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner.

  Trapp av trekonstruksjoner med rekkverk/håndløper av tre.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 16% TG2 (alder, slitasje, skader, mv): 64% TG3 (strakstiltak nødvendig): 13%. TGIU (ikke undersøkt) 7%.

  TG3 er gitt til:
  - Våtrom/bad: TG3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000 (prisanslag gjelder total oppgradering).
  - Elektrisk anlegg: TG3 gjelder følgende: det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget. Det er stedvis registrert åpne ledninger. Berøringsfare. Forholdet må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 15000,- (gjelder el-sjekk).
  - Brannskiller: Det er usikkert om brannskiller er utført i henhold til byggteknisk forskrift grunnet observasjoner gjort ved luke til kneloft i trapp. Det kan ikke verifiseres brannklassifisering på luke som fører til kneloft med videre adkomst til kaldtloft over tilliggende seksjon. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000 (gjelder brannteknisk inspeksjon).
  - Vinduer: TG3 gjelder: Det er registrert sprekt glass i vindu på soverom 1. Utskifting/fornying av vindu må påregnes. Enkelte vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder for montering av nytt vindu på soverom 1, samt vinduer med høy slitasjegrad. Det gjøres oppmerksom på at alle vinduer bør skiftes med unntak av et vindu i stue fra 2014, og da vil kostnaden eventuelt overgå sjablongmessig prisanslag. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.

  Se vedlagte tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Vertikaldelt tomannsbolig opprinnelig oppført i 1933, tilbygget i 1973 og ombygget i 2014.
  Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av betong/murkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående og liggende panel. Tak av trekonstruksjoner tekket med takplater og takpapp (taket er ikke inspisert fysisk). Boligen har profilert entrédør fra 2006 med glassfelt. Dører og vinduer med karmer av tre, to-lags og tre-lags glass fra 1971, 1972, 1974, 1975, 1976, samt et vindu i stue fra 2014. Terrassedører fra 1971 og 1975.

  Garasje oppført i 1991.
  Frittstående garasje i trekonstruksjoner tekket med takstein. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående panel. Støpt gulv mot grunn.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet elektrisitet, varmepumpe og peisovn montert i stue. Gulvvarme på bad og i entré. Skorstein fra 1975 opplyst av selger. Det er en elementpipe.

  Varmtvannsbereder på 190 liter fra 2022 er plassert i bod 1. Utekran montert ved inngangsparti. Opplegg for vaskemaskin i bod 3. Mekanisk avtrekk fra bad.

  Kjøkkenventilator med kullfilter. Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegger. Varmepumpe fra 2012 er montert i stue.

  Sikringsskap med skrusikringer, automatsikring og strømmåler er plassert i hall. Boligen har noe skjult og noe åpent elektrisk anlegg
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1149 kvm opparbeidet med blant annet belegningsstein, singlet gårdsplass, garasje, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.
  Parkering
  I garasje og egen tomt.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter er estimert til kr. 16 658,- for 2024, basert på et vannforbruk tilsvarende 91 m3 pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til 11 870 kWh for 2023.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 134 kvm består av:
  Loftetasje:
  - BRA-i (internt bruksareal): 46 kvm Trappegang, fire soverom og to kott.
  - TBA (terrasse- og balkongareal): 18 kvm Takterrasse.
  1. etasje:
  - BRA -i (internt bruksareal): 88 kvm. Entré, hall, bad, stue, kjøkken og tre innvendige boder, samt kott under trapp.
  - TBA (terrasse- og balkongareal): 12 kvm Terrasse.

  Garasje:
  BRA 38 m²: Garasjeplass, bod og redkapsbod.

  Takhøyder er på tilfeldig steder i 1. etasje oppmålt til 2,45-2,46 meter i entré, hall og bad. 2,48 meter på kjøkken. 2,50-2,52 meter i stue.
  Takhøyder er på tilfeldig steder i loftetasje oppmålt til 1,05-2,36 i samtlige rom. Til informasjon har deler av loftsetasje en takhøyde lavere enn 2,2 meter.

  Det er fremlagt plantegninger men det er avvik fra disse. Bod 2 er ikke i henhold til tegning. Deler av bod 2 er godkjent som stue og deler er godkjent som bod. Loftetasje er godkjent som gang og fire soverom. Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 53 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 46 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 7 m2. Arealet i kaldtloft med adkomst via loftsluke måles til 24 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal. Arealer bak knevegger og lignende (som ikke er måleverdige) er ikke medtatt som areal med lav himlingshøyde (ALH). Se mer utfyllende informasjon i rapportens premisser om areal. Arealet i lagringsloft i frittstående garasje er ikke medregnet grunnet sikkerhetsmessige årsaker, samt manglende fast tilkomst.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 51 kvm av tomtens areal er regulert til vei.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  Id: 202301, Sætreskogveien 3 er planlagt igangsatt for detaljregulering.

  Selger mottok i februar nabovarsel fra Cresco Eiendom AS om planlagt oppføring av en enebolig og en tomannsbolig på nabotomten, Sætreskogveien 27. Vedlagt salgsoppgaven er situasjonskart som viser planlagt plassering av boligene.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse på tilbygg datert 29.12.1973 og ferdigattest på tilbygg bolig/ombygging, samt riving av bod datert 27.01.2015.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  4 650 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 887 886,- Sekundær formuesverdi : 3 373 968,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Forsikring
  IF Polisenummer: 7888616
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Andre opplysninger
  Boligen selges som et oppussingsobjekt og er rengjort i forbindelse med salget. Det vil ikke bli foretatt ytterligere rengjøring da man antar at kjøper vil ha behov for å gjøre vesentlige endringer i boligen etter overtagelse.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg