Komplett salgsoppgave

Vestre Greverud Terrasse 18 C

Stor, flott terrasseleilighet på hele 168 kvm - Høyt og fritt med topp solforhold og fint utsyn - Betydelig oppgradert

 • Totalpris 7 401 253
 • Prisantydning 6 950 000
 • Omkostninger 185 814
 • Etasje 3
 • BRA 168m2
 • P-Rom 146m2
 • Tomteareal 16 988m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1974
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 6 615,-

Om boligen

Romslig 5-roms leilighet i 3. etasje som er betydelig rehabilitert og påkostet i de senere år både innvendig og utvendig. Leiligheten ligger høyt og fritt med en særdeles hyggelig, solrik romslig terrasse. Fint utsyn over grønne omgivelser. Inneholder: entré, gang, stue, kjøkken, grovkjøkken, tre soverom, kontor/soverom, to bad og bod.

Kort vei til offentlig kommunikasjon. Tog til Oslo tar 26 min. Gangavstand til barne- og ungdomsskole samt barnehage.  Fine turmuligheter i Østmarka og Nøstvedtmarka hele året. Tussetjern med bademuligheter i nærmiljøet. Ny flott gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Kort kjøreavstand til Breivoll og Nesset båtmarina ved Oslofjorden. Kort vei til Kolbotn med kjøpesenter og kulturhus, samt kort vei med bil til Vinterbro og Ski.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Attraktivt og tilbaketrukket boligområde i stille omgivelser på Greverud. Sentralt og kort vei til togstasjon, skoler, barnehager, turområder, Greverud Torg og marka. Leiligheten er en endeleilighet med god og solrik beliggenhet som vender mot friareal i vest. Skjermet for innsyn og fint utsyn. Det er trappeadkomst opp fra garasjeplass og gjesteparkering som ligger på nedsiden av bygget. Det er også mulighet for trappefri adkomst på gangvei på baksiden av bygget. Det er kjørbar gangvei frem hit.

  Kort vei til offentlig kommunikasjon og veiforbindelser. Gangavstand til Greverud togstasjon og ca 3 min med bil til nærmeste riks/motorvei. Det tar rundt 26 minutter med tog fre Greverud til Oslo. Kort gangavstand til Greverud barneskole og Flåtestad ungdomskole, samt mange barnehager. Nordre Follo kommune har et godt barnehage- og skoletilbud.

  Det er et meget variert og godt tilbud av forskjellige idretter i kommunen. Alt fra håndball og fotball til alpinlag. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i Fjellhallen rett ved Greverud senter. 18 hulls golfbane på Oppegård med skiløyper (lysløype) og flotte rekreasjonsmuligheter. Forøvrig fine turmuligheter i Østmarka og Nøstvedtmarka hele året. Tussetjern med bademuligheter i nærmiljøet. Ny flott gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Kort kjøreavstand til Breivoll og Nesset båtmarina ved Oslofjorden.

  Få minutters gange til Greverud Senter. Senteret inneholder blant annet restaurant, bakeri, Rema 1000 , Meny, frisør, apotek, treningssenter, legesenter mm.

  Kolbotn sentrum tilbyr kulturhuset Kolben med bla. kino, bibliotek og konsertlokale. Sentrum inneholder også Kolbotn torg kjøpesenter med et godt utvalg av forretninger og ulike servicetilbud.

  Ellers er det kjøpesenter både på Vinterbro og i Ski, få minutter unna med tog og bil.
  Adresse
  Vestre Greverud Terrasse 18 C 1415 Oppegård 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 478 snr. 45 orgnr. 987821809 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Leiligheten har direkte utvendig adkomst og består av entré, gang, stue, kjøkken, grovkjøkken, tre soverom, kontor/soverom, to bad og bod. Utgang fra stue til terrasse på 35 m².

  Videre disponerer leiligheten en biloppstillingsplass (nr. 45) med el-billader.
  Standard
  Romslig 5-roms leilighet i 3. etasje som er betydelig rehabilitert og påkostet i de senere år både innvendig og utvendig. Nye vinduer og skyvedør til terrasse fra 2011/2012. Vegg mot terrasse er etterisolert samt at det er byttet kledning og beslag. Etterisolering, ny kledning og nye vinduer på gavlvegg samt tak er rehabilitert i regi av sameiet de senere år.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2011 med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og kjøkkenøy. Benkeplater av laminat og betong. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer: kjøleskap i høyskap, oppvaskmaskin i benk, ventilator og microbølgeovn i overskap. Stekeovn og nedfelt platetopp. Parkett på gulv, malte vegger med fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Malt himling med downlights.

  Grovkjøkken:
  Gulvflate belagt med belegg med oppbrett. Rommet har sluk. Malte vegger og fliser på vegg ved utslagsvask og malt himling. Innredning med slette fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Frittstående fryseskap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Gulvbelegg og innredning opplyses å være fra 2011.

  Bad ved soverom:
  Bad opplyst av selger å være fra ca 1998/99. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate med malt flate. Vegghengt høyskap. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant med ett-greps armatur. Overskap med speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant.Innfliset badekar med innfellbar glassdør. Badekarbatteri tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekk med ventil plassert i himling.

  Bad ved gang:
  Bad fra ukjent opprinnelig årstall ble utbedret i 2011 med membran og flis på veggflater, ny støp over eksisterende gulvbelegg. Vann- og avløpsrør samt sluk fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate med malt flate. Vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med lys på vegg over servant. Dusj i hjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet hånd- og regndusj. Gulvstående toalett. Stakeluke lokalisert bak luke i vegg. Mekanisk avtrekk med ventil plassert i himling.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til terrasse på 35 m² med gode solforhold og hyggelig utsikt. Terrasse av betong med ovenpåliggende trebjelker, belagt med terrassebord av kompositt. Rekkverk av trekonstruksjoner og blomsterkasse som del av rekkverkskonstruksjonen. Utebelysning, stikkontakt og utekran. Overbygd tak over deler av terrassen i betong- og trekonstruksjoner, tekket med takplater av plast.

  Rom under terreng:
  Gulvflater belagt med parkett, fliser med gulvvarme i entré. Veggflater med malte flater. Himlingsflate med malte flater, downlights i entré, gang og stue. Malte betongflater i bod. Profilerte innerdører/skyvedører. Slett skyvedør mellom gang og stue. Skyvedørsgarderobe i entré, soverom 1, 2 og 3.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 54%.
  TG2 (alder, slitasje, skader mv): 43%.
  TGIU (ikke undersøkt) 3%.
  TG3 er ikke benyttet.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  Videre medfølger en safe som står i boden.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg over 4 etasjer oppført i 1974.
  Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende bindingsverk av tre. Utvendig fasade av betong og trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør med glassfelt. Vinduer
  med karmer av tre, og to-lags glass fra 2012, tre-lags glass fra 2011. Heve-skyvedør med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2011.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og gasspeis. Varmekabler på begge bad og entré.

  Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2017 er plassert i bod. Automatisk vannstopper med fuktsensor ved varmtvannsbereder.

  Sentralstøvsuger, hovedenhet fra 2011 plassert i bod, motor ble byttet i 2023.

  Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler på yttervegg. Mekanisk avtrekk fra begge bad, kjøkken og grovkjøkken (felles for bygningen).
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på ca. 16 988 kvm.
  Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkeringsplass med el-bil lader merket 45 i parkeringsareal under blokken. Gjesteparkering på oppmerkede plasser.

  Felles sykkelparkering/dekkoppbevaring i kjeller.
  Beskrivelse av sameiet:
  Vestre Greverud Sameiet er et veldrevet sameie. Det gjøres fortløpende vedlikehold av bygningsmassen. Sameiet benytter nettbasert vedlikeholdsplan. Planen inneholder forslag til en rullerende 10 årsplan for vedlikehold. Dette benyttes som grunnlag for budsjetterte vedlikeholdsarbeider. Totalt ligger det inne ca 2 mill. i vedlikeholdsarbeider per år.

  Det har vært 2 hoveddugnader og flere mindre dugnader i 2023 og det er utarbeidet en egen plan for vedlikehold og drift av utearealene.

  Styret vurderer fortløpende når dekket på garasjetaket må skiftes og når fasadene skal males. Det planlegges utført utsettende vedlikehold i 2024.

  I 2023 har Oppegård Elektriske oppgradert 3 hovedtavler. De resterende 4 planlegges oppgradert i 2024 og 2025.

  Det har vært noen utfordringer med ladebokser installert av EVBox, da disse må oppgraderes for å tilpasses 4G. EVBox er ikke villig til å dekke kostnadene og denne vil derfor bli belastet ladebokseier.

  Sameiet har to felleslån med følgende betingelser:

  Total fellesgjeld for sameiet er kr .16.147.414,- pr. 07.08.2020 og lånevilkårene er:
  Lån 1:
  Lånenummer: 12122602174, DNB Bank ASA.
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 18.04.2024: 6.95% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 69.
  Saldo per 18.04.2024: kr. 8 327 619,-.
  Andel av saldo: kr. 225 071.
  Første termin/første avdrag: 30.12.2014 (siste termin 30.06.2041).
  IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

  Lån 2:
  Lånenummer: 12132876671, DNB Bank ASA.
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 18.04.2024: 6.95% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 49
  Saldo per 18.04.2024: kr. 2 583 606,-.
  Andel av saldo: kr. 40 369,-.
  Første termin/første avdrag: 30.09.2016 (siste termin 30.06.2036)
  Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av dette lånet.

  Andel formue er kr 58 299,- per 31.12.2023
  Andel fellesgjeld er kr 267 667,- per 31.12.2023

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave. Sameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 6 615,- per måned.
  Avdrag IN-lån kr 573,-
  Renter IN-lån kr 1 292,-
  Felleskostnader kr 4 750,-

  Felleskostnader inkluderer blant annet forretningsførsel, felles bygningsforsikring, nedbetaling fellesgjeld, kabel-TV, diverse drift og vedlikehold.

  Andre løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 9 995,- per år.
  Strømforbruk er oppgitt til ca 13 000 kWh per år.
  Pliktig medlemskap i Greverud Vel. Kontingenten var kr. 5 400,- per seksjon i 2023.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 168 m² består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 168 m²
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  35 m²

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  3. etasje:
  - BRA: 168 m²
  - BRA-i: 168 m² (Entré, gang, stue, kjøkken, grovkjøkken, tre soverom, kontor/soverom, to bad og bod)
  - TBA: 35 m²

  Takhøyder er på tilfeldig sted målt til ca: 2,37 meter i entré. 2,42 meter på soverom 1/2/3, kontor/soverom, gang, stue og kjøkken. 2,44 meter på begge bad og på grovkjøkken.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Området er regulert til boliger med tilhørende anlegg, blokkbebyggelse, barnehge og gang- og kjørevei.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 m)
  Id: 202301
  Navn: Sætreskogveien 3
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Der foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.09.1975 og ferdigattest for fasadeendring datert 06.02.2013.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  6 950 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 666 286,- Sekundær formuesverdi : 6 331 885,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 89247737
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg