Komplett salgsoppgave

Wessels vei 13

Innholdsrik enebolig over 2 plan beliggende i en rolig gate rett ved skoler i alle trinn - 2 garasjer - oppussingsbehov

 • Totalpris 7 600 992
 • Prisantydning 7 400 000
 • Omkostninger 200 992
 • BRA 240m2
 • P-Rom 165m2
 • Tomteareal 682m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1964
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Wessels vei 13 - enebolig beliggende i et attraktivt og sentralt område på Sofiemyr. Boligen ligger med få minutters gangavstand til flere barnehager og skoler på alle trinn (Sofiemyr barne-, Fløysbonn ungdoms- og Roald Amundsen videregående skole). Nye Sofiemyr barneskole er under bygging. Bussholdeplass med ekspressbussforbindelse til byen morgen og ettermiddag (omkring 20 min.).

Stor og inneholdrik over 2 plan opprinnelig oppført i 1964. Det er 4 soverom, 2 stuer, 2 bad og praktisk vaskerom. Parkering i to garasjer med elektriske leddporter samt oppstillingsplasser i gårdsplass. Hyggelig, velstelt tomt og utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 33 m² Det er behov for oppussing, så her har man mulighet til å skape sitt drømmehjem. Godt med bodplass.

Husk påmelding til visning!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Enebolig beliggende i et attraktivt og sentralt område på Sofiemyr. Boområdet er bestående av eneboliger og småhusbebyggelse.

  Boligen ligger med få minutters gangavstand til flere barnehager og skoler på alle trinn (Sofiemyr barne-, Fløysbonn ungdoms- og Roald Amundsen videregående skole). Nye Sofiemyr barneskole er under bygging. Nær Sofiemyr idretts- og svømmehall og idrettspark med gress- og kunstgressbaner, samt store friområder for lek og aktiviteter. The Well som tilbyr spa med innendørs- og utendørs bassenger samt hotell.

  Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Lysløype til Greverud Golfbane preparert av Skiforeningen, ellers løyper og turstier til Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. I nærområdet finner en Ingierkollen slalåmbakke, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.

  Få minutter gangavstand til bussholdeplass med ekspressbussforbindelse til byen morgen og ettermiddag (omkring 20 min.).

  Hagesenter, Biltema, stor Coop Extra og Kiwi matbutikk i nærområdet, samt Sofiemyr nær senter med Rema 1000, ulike forretninger og servicetilbud. Ellers på Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Her har du også togstasjon. Med bil tar det omkring 20 minutter til Oslo sentrum.
  Adresse
  Wessels vei 13 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 258 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Kjeller: Bad, vaskerom, rom benyttet som kjellerstue, to boder og to garasjer.

  1. etasje: Entré, gang, bad, fire soverom, stue/spisestue og kjøkken. Adkomst til loft via luke med nedfellbar trapp i entré.

  Primærrom 165 kvm. Bruksareal 240 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 02.12.2022). for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Underetasje ikke godkjent for varig opphold. Dette kan løses ved å sette inn større vinduer i kjellerstuen eller ved å sette inn en gangdør i garasjen.

  Innvendig trapp er medregnet i boligens primærareal. Kjellerstue er på godkjente plantegninger beskrevet som hobbyrom. Rommet er medregnet i rapporten etter dagens bruk.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 1990 med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter samt belysning over benkeplate. Oppvaskmaskin. Frittstående komfyr med steketopp. Kjøleskap med fryser. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegger utført i tapetserte flater. Himlingsflater utført i tak-ess.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra 1982. Vegghengte innredninger med nedfelte servanter og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys over servanter. Stikkontakter på vegg over servant mot dusjnisje. Dusjnisje med dusjforheng med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malt panel.

  Bad kjeller:
  Baderom fra 1982. Vegghengt innredning med nedfelt servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys over servant. Dusjnisje med dusjforheng med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i malt panel.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra 1982. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca 200 L fra 2003. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i pussede malte flater. Himlingsflater utført i malt panel.

  Uteplasser:
  Utgang fra stue til syd-vendt terrasse på ca 33 m². Bærende konstruksjoner av gassbetong, belagt med fliser. Rekkverk av trekonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til ca 1,02 meter. Tettesjikt fra 2014.

  Overflater øvrige rom i kjeller:
  Etasjen er delvis under terreng. Gulvflater utført i fliser, gulvbelegg og råbetong. Vegger utført i panel, pussede malte flater, gipsplater og råbetong. Himlingsflater utført i panel, gips, pussede malte flater, plate profiler og råbetong.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med fliser, laminat og parkett. Vegger utført i malt strietapet, malt panel, panelplater og glatte malte flater. Himlingsflater utført i glatte malte flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG 0 eller TG1: 39%. TG2: 56%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 4%.

  TG3 er gitt til rømningsvei kjeller: Rømningsvei fra rom under terreng er ikke i henhold til forskriftskrav. Godkjent rømningsvei anbefales etablert. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
  Utstyr
  Fiber fra Telenor kommer i nær fremtid.

  Integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Standardliste over løsøre og tilbehør følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig fra 1964, påbygget/utvidet i 1982. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med shingel. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1999, 2008 og 2011. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1979. Vinduer med karmer av tre og to-lags vareglass fra fra 1964.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn/peis i stue/kjellerstue.

  Sikringsskap med automat-/skrusikringer plassert i entré. Boligen har åpent/skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 682 kvm.
  Tomt opparbeidet med singlet gårdsplass/adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i to garasjer med elektriske leddporter samt oppstillingsplasser i gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 12 704,- pr år. Avgiftens størrelse er basert på eget vannforbruk.
  Stipulert strømforbruk ca. 20 000 kWh. pr. år.
  Selger har bygningsforsikring i If og betaler kr 7 250,- pr. år.
  Kabel-TV og bredbånd fra Telenor kr 1 100,- pr. måned. Telenor vil i nær fremtid trekke fiber til boligen.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 7 kvm av tomten er regulert til kjørevei. Reguleringsplan under arbeid i nærheten (500 meter): nye Sofiemyr Barneskole.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse var ikke å fremskaffe i kommunens arkiver. Approberte bygningstegninger foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 400 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 839 972,- Sekundær formuesverdi : 6 623 899,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen holdes fullverdiforsikret av selger frem til overtagelse.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg