Komplett salgsoppgave

Bjerkebakken 7 A

Innholdsrik enebolig over 2 plan - Hyggelig uteplass og hage - Solrikt og barnevennlig med utsikt - Rett ved golfbanen

 • Totalpris 8 208 992
 • Prisantydning 8 000 000
 • Omkostninger 208 992
 • BRA 225m2
 • P-Rom 207m2
 • Tomteareal 889m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1986
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Bjerkebakken 7A - eiendommen er beliggende i et attraktivt, barnevennlig og rolig boligområde på Oppegård. Boligen ligger i nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg og dagligvare. Det er også umiddelbar nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er kort vei til skoler og barnehager. Rett i nærheten finner man også Greverud idrettspark med idrettshall og kunstgressbane. Tog/buss i nærheten.

Eneboligen ble oppført i 1986, går over 2 plan og inneholder to store stuer, fire soverom, to bad + vaskerom, kjøkken og rikelig med oppbevaringsplass. Utgang fra stue til sydvestvendt terrasse på hele 45 kvm med gode solforhold. Tomten for øvrig er opparbeidet med blant annet plenareal, hekker, prydbusker og diverse beplantninger. Parkering i garasje og på gårdsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen er beliggende i et attraktivt og rolig boligområde på Oppegård. Boligen ligger i nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg og dagligvare. Det er også umiddelbar nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter.

  Det er kort vei til skoler og barnehager. Rett i nærheten finner man også Greverud idrettspark med idrettshall og kunstgressbane. Oppegård IL holder til her og kan blant annet tilby fotball, håndball, badminton, innebandy, turn og langrenn. Rett ved idrettsanlegget er det også en 18-hulls golfbane med tilhørende café og proshop. På vinterstid er det lysløype med oppkjørte spor over golfbanen. I tillegg til gode idrettstilbud kan området by på vakker natur og gode turmuligheter. Rett ved idrettsanlegget er det er stort skogområde med flere turstier som tar deg videre mot Sørmarka. En liten gåtur unna finner man også den populære badeplassen Tussetjern. Her kan man både gå tur om sommeren, eller stå på skøyter på vinterstid.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi rett ved stasjonen, ellers kan man ta turen til Greverud Senter der det både er Meny og Rema 1000. Greverud senter kan også tilby blomsterhandel, kaféer, restauranter, frisørsalong og legesenter. Ønsker man videre servicetilbud kan man ta turen til Ski Storsenter med 145 butikker, restauranter, caféer, bowling, kino og bibliotek. Like i nærheten finner man også Kolbotn sentrum der man kan handle på torget eller dra på arrangementer på Kolben Kulturhus.

  Oppegård har et godt kollektivtilbud med både buss og tog. Togstasjonen ligger ca. 800 meter fra boligen. Her går det lokaltog til Oslo og Ski som stopper ved alle stasjoner. Med toget tar det omtrent 27 minutter til Oslo S, og 8 minutter til Ski og Kolbotn. Fra Ski stasjon går det hyppige avganger i alle retninger og flere hurtigtog som får deg raskt frem. Med den nye Follobanen har reisetiden fra Ski til Oslo S blitt redusert til 11 minutter. Nedenfor Oppegård stasjon er det bussholdeplass der det går flere bussavganger til byen og rundt i nærområdet. Benytter man seg av bil tar det kun 25 minutter til Oslo, 14 minutter til Ski og 11 minutter til Kolbotn.
  Adresse
  Bjerkebakken 7 A 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 775 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapp/gang, kjellerstue, bad, vaskerom, 2 soverom og 2 boder.

  1. etasje: Trapp, stue/spisestue, kjøkken, bad, gang, 2 soverom og kontor. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke fra soverom.

  I tillegg:
  - Garasje på 27 kvm.

  Primærrom 207 kvm. Bruksareal 225 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 01.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Innholdsrik enebolig over 2 plan med behov for stedvis oppgradering og vedlikehold.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett greps blandebatteri. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under overskap og stikkontakter på vegg. Opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. Laminat på gulv. Malt strietapet på vegger. Folierte/malte trefiberplater i himling med lyslamper.

  Bad underetasje:
  Flislagt bad fra byggeår. Stedvis oppgraderinger med veggfliser. Dusjkabinett med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Servantskap med profilerte fronter på skapdører og skuff. Helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt. Sideskap. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Åpningsbart vindu. Gulvfliser og veggfliser. Folierte/ malte trefiberplater i himling med avtrekksventil.

  Vaskerom underetasje:
  Vaskerom fra byggeår. Utslagsvask i plast med 2- greps blandebatteri. 1 høyskap, 2 overskap. 200L varmtvannsbereder fra år 2014. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk og naturlig ventilasjon. Stråleovn på vegg. Åpningsbart vindu. Hovedstoppekran og vannmåler. Gulvfliser med sokkelflis. Malte veggflater. Folierte/ malte/ trefiberplater i himling med lyslampe og avtrekksventil.

  Bad 1. etasje:
  Bad fra ca. år 2014. Opplysninger gitt av selger. Badekar med veggmontert hånddusj og kran. Vegghengt toalett med hyllekant og vegglampe. Servantskap med glatte front på skapdør og helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speilskap med overlys og stikkontakt. Høyskap. Håndklestang. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Åpningsbart vindu. Gulvfliser og veggfliser. Folierte/ malte trefiberplater i himling med lyslampe og avtrekksventil.

  Terrasse:
  Syd- og vestvendt terrasse på hele 45 kvm med utgang fra stue/spisestue. Terrassebord/trapp i overflatebehandlet tre og rekkverk i malt tre. Usjenert med gode solforhold.

  Overflater øvrige rom:
  Parkett, laminat vinylbelegg på gulv. Malt strietapet, tapet, malte murflater og trekledning på vegger. Himlinger med profilerte trefiberplater og trekledning.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 41%. TG2: 59%. TG3 og TG IU (ikke undersøkt) er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1986.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Grunnmur i mur/ betong. Yttervegger har stående og liggende trekledning og pusset mur på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein.

  Garasje oppført i 1990.
  Frittstående garasje i trekonstruksjon. Støpt plate på mark. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein. Port og 2 vinduer. Strøm.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Elektriske oppvarming. Elementpipe, tilkoblet ildsted i stue og kjellerstue.

  200L varmtvannsbereder fra år 2014. Naturlig ventilasjon. Mekanisk ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert på kaldtloft.

  Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer med jordfeilbryter fra år 2014. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 50 AMP.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 889 kvm.
  Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, belegningsstein, hekkplanter, busker, plen og beplantning.
  Parkering
  Parkering i frittstående garasje. For øvrig parkeringsmuligheter på gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 10 268,- pr. år (avhenger av forbruk).
  Strømforbruk er oppgitt til 25 000 kWh pr. år.
  Kabel-TV/internett kr.13 032,- pr. år (Altibox / Viken Fiber)..
  Bygningsforsikring kr. 4 061,- pr. år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via offentlig vei og privat stikkvei. Tilkoblet offentlig vann og avløp med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 3 kvm av tomten er regulert til kjørevei.

  Kommuneplan Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 09.04.1986) foreligger.

  Det foreligger godkjente tegninger garasjen.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  8 000 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 017 503,- Sekundær formuesverdi : 7 263 012,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 86834294
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg