Komplett salgsoppgave

Sagveien 20

Flott beliggende og velholdt 1/2 av tomannsbolig - Inngjerdet hage og gode solforhold - 2 stuer/3 soverom - Carport

 • Totalpris 5 900 784
 • Prisantydning 5 750 000
 • Omkostninger 150 784
 • BRA 120m2
 • P-Rom 120m2
 • Tomteareal 224m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1981
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Sagveien 20 - lys og velholdt halvpart av vertikaldelt tomannsbolig. Beliggenheten er attraktiv og barnevennlig, med gangavstand til skoler, barnehager, busstopp og matbutikk. I tillegg er det kort vei til Kolbotn sentrum, idrettsanlegg og flotte turområder. Bussen bruker ca. 20 min inn til Bjørvika. Grendelagshuset og plass for tilhengere, båt etc. kan leies.

Boligen har en fin planløsning over to plan og inneholder tre soverom, lys stue med plass til langbord, kjøkken, velutstyrt bad/vaskerom fra 2017 og eldre bad i 2. etasje. I tillegg er det en ekstra stue i 2. etasje. Videre kan eiendommen skilte med inngjerdet hage, stor markterrasse og egen carport ved inngangspartiet. Gode solforhold. Det er rikelig med oppbevaringsplass på loftet og utvendig bod ved inngangspartiet på 7,6 kvm.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger på et attraktivt og barnevennlig boligtun på Trollåsen med lekeplasser og ballplass i umiddelbar nærhet.

  Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Sagveien). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. Grendelaget har egen tuftepark. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og svaberg. Ingierstrand og Hvervenbukta ligger kun en kort sykkeltur unna. Slalåmbakke og hyggelig turterreng ved Ingierodden. I Kolbotn sentrum er det anlagt flere parker. Her finner du også Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant.

  Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ca. 2 min. gange til bussholdeplass (holdeplass Sagveien). Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget fra 18 min. Med bil fra Trollåsen tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 7 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 15 min til Oslo S, 16 min til Ski og 42 min til Oslo Lufthavn.

  Dersom dere er av den aktive familien er kommunen virkelig stedet for dere. I området har vi to store idrettslag i Kolbotn IL og Oppegård IL som kan tilby nesten alt av idrettslige aktiviteter til både barn og voksne. Vi har 18-hulls golfbane på Greverud, fridrettsbane, svømmehall, alpinanlegg, tennisbaner/haller, flerbrukshaller, kunstgressbaner samt flere treningssentre. Det er lysløype og rekreasjonsområder i nærheten. I tillegg til et rikt kulturliv.
  Adresse
  Sagveien 20 1414 Trollåsen
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 320 i Nordre Follo kommune.
  Innhold
  1. etasje: Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.

  2. etasje: Gang, stue, tre soverom, rom benyttet som omkledningsrom og bad. Adkomst til uinnredet kaldtloft via loftsluke i stue.

  I tillegg:
  - Tilliggende carport og utvendig bod på ca. 7,6 kvm. Boden er isolert og har varmekabler i gulvet.

  Primærrom 120 kvm. Bruksareal 120 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 28.09.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Omkledningsrom i 2. etasje er i de godkjente bygningstegningene definert som bod og toalettrom/vaskerom er slått sammen.
  Standard
  Velholdt halvpart av tomannsbolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2006 med glatte, profilerte lyse fronter og benkeplater av treverk. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur med uttrekkbar spylefunksjon. Stikkontakter og benkeskapbelysning montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Komfyr med keramisk platetopp. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Varmtvannsbereder fra 2004 på 120 liter montert under kjøkkenbenk. Integrert oppvaskmaskin. Kombiskap med frysedel. Flislagt gulv med varme. Veggflater belagt med panelplater. Himling belagt med panelbord med downlights.

  Bad/vaskerom 1. etasje:
  Baderom fra 2017. Vegghengt servantinnredning med glatt lys skapfront, heldekkende servant med ett-greps armatur og speilskap montert over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Gulvstående vaskeromsinnredning med glatte lyse fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket utslagsvask av rustfritt stål med ett-greps armatur med uttrekkbar spylefunksjon. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk.  Varmekabler og sluk i vaskeromsdel fra 2002. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Himling belagt med panelbord med downlights.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflate med parkett og flislagt gulv i entré/gang. Veggflater belagt med panelplater. Himling i stue/spisestue belagt med panelbord med downlights. Himling i entré/gang belagt med panelbord.

  Bad 2. etasje:
  Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter og heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil, skap og belysning med stikkontakt montert over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Stråleovn montert på vegg. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Gulv med varme belagt med gulvbelegg. Veggflater belagt med våtromsplater samt delvis flislagte veggflater. Himling belagt med plater. Oppgradert med nytt toalett i ca. 2002, nye dusjdører i 2018 og ny servantinnredning i 2019.

  Overflater øvrige rom 2. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett, heltregulv og gulvbelegg. Veggflater belagt med panelplater samt overmalt tapet. Himlinger belagt med panelbord og plater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstadsgrader:
  TG1: 55 %. TG2: 37 %. TG3: 2 %. TGIU (ikke undersøkt): 6 %.

  TG3 er kun gitt til:
  - Gulvet på kjøkkenet.
  - Manglende utvendig rekkverk ved høyder som overstiger 0,5 meter (avvik iht dagens forskriftskrav). Til informasjon var det ved byggeåret kun forskrift til rekkverk/sikring ved høyder over 1,5 meter.

  Se vedlagte tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken samt kjøleskap i uteboden følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. Vegghengt kommode på soverom 1 og veggmontert seksjon i stue i 1. etasje medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Tomannsbolig oppført i 1981.
  Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Kledning på sydvegg og gavlvegg fra 2006. Ytterpanelet ble overflatebehandlet i 2020. Yttertekking fra 2021. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takstein. Beslag, takrenner og nedløp av metall. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Terrassedør med to-lags glass fra 2013. Balkongdør med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med tre-lags glass fra 1984.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med elektrisitet og støpt ildsted med glassfelt i stuen i 1. etasje.

  Ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner (Flexit UNI 3) på loftet (varmluft fra bad og vaskerom varmer opp uteluft som blåses ned i stue, soverommene og trappeoppgang). For øvrig naturlig ventilasjon.

  Sikringsskap med automatsikringer montert i entré/gang.

  Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 224 kvm.
  Tomten er opparbeidet med asfaltert og steinlagt gårdsplass, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning. Uteområdet på sydsiden er fint avskjermet med gjerde og har levegg mot nabo.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra spisestue til terrasse på ca. 34 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Markise og stikkontakt montert på vegg. Rekkverk av treverk. Uteområdet gode solforhold.

  Balkong i 2. etasje:
  Utgang fra soverom 2 til sydvendt balkong på ca. 1,6 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Rekkverk av treverk. Gode solforhold.

  Videre er det en nordvendt uteplass på ca. 18 kvm belagt med belegningsstein ved inngangspartiet.
  Parkering
  Parkering i carport og på asfaltert gårdsplass.

  Kort gangavstand til gjesteparkering.

  Videre eier grendelaget oppstillingsplass hvor man kan leie plass til lagring av båt på henger, bobil, henger eller campingvogn.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgør ca kr. 14 188,- pr år.
  Bygningsforsikring ca kr. 5 800,- pr år.
  Strømforbruk ca 14 000 kwh pr år.
  Grendelagsavgift ca kr. 7 300,- pr år.

  Den lave grendelagsavgiften inkluderer grunnpakke kabel-tv/internett (komplett 100), brøyting, strøing, vedlikehold av fellesarealer, lekeplasser og grendelagshuset.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier på området. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. 29 kvm av tomten er regulert til frisiktsone.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Planlegging igangsatt for detaljregulering av Mellomåsveien 1 (Volvotomta) og Trollåsveien 30-36 (tiltakshaver ønsker å bygge et lager- og industribygg med tilhørende kantine i eksisterende byggegrop). Ingen av nevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.

  Trollåsen senter (nærsenteret med blant annet Kiwi og legesenter) har vært planlagt utviklet. Planen er for tiden lagt på is.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 10175. Tinglyst 30.12.1980. Erklæring/avtale.
  Pliktig medlemskap i huseierforeningen m.v.

  Doknr: 3682/3683. Tinglyst 08.05.1981. Bestemmelse om garasje/parkering, veg og felles vannverk/ledninger.
  Carport kan ikke ombygges til garasje eller lukkes med port uten kommunens samtykke m.m.

  Doknr: 1682. Tinglyst 02.03.1982. Pantesettelseserklæring.
  Panterett til grendelaget som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.
  Pliktig medlemskap i grendelaget.

  Det er innhentet kopi av nevnte servitutter. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for boligbygg (datert 30.07.1985) foreligger. Ferdigmelding etter tilbygg som er unntatt søknadsplikt (utvidelse av eksisterende bod) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  5 750 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 355 849,- Sekundær formuesverdi : 4 881 056,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF Polisenummer: 3760778
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Sameie

  Diverse opplysninger
  Trollåsen grendelag ble stiftet i 1982 og består av i alt 314 husstander med adresse Sagveien, Flisveien, Kvernbakken og Sponstubben. Husene er fordelt på 17 tun.

  Grendelaget skal ivareta beboernes felles interesser. Det gjelder blant annet hvordan fellesarealene ivaretas, vedlikehold, snøbrøyting og kabelanlegg til TV og internett m.v. Grendelaget bidrar også til sosiale aktiviteter sommer og vinters tid som for eksempel skirenn for barna om vinteren. Sommeren 2022 bodde det totalt 846 mennesker på Trollåsen, hvorav 218 barn under 18 år.

  Grendelaget har egen nettside: www.trollasengrendelag.info.

  Tilleggstjenester mot ekstra betaling:
  - Større hastighet på internett og tv-kanaler (utover grunnpakken).
  - Snøbrøyting på privateide bil- og gangveier.
  - Leie av parkeringsplass for tilhengere, bobiler osv.
  - Utleie av grendehuset til private formål.

  Vedtekter og administrativt reglement for grendelaget kan sees på grendelagets hjemmeside.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg