Komplett salgsoppgave

Ormerudveien 78 B

Meget tiltalende enebolig med stor, inngjerdet hage med fine utplasser og dobbel carport - Fem soverom 2 bad og 2 stuer

 • Totalpris 8 421 244
 • Prisantydning 8 200 000
 • Omkostninger 221 244
 • BRA 173m2
 • P-Rom 163m2
 • Tomteareal 1 061m2
 • Soverom 5
 • Bad 2
 • Byggeår 1976
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Meget pen og innholdsrik enebolig på solrik og luftig tomt.

Boligen har god planløsning over to plan med velutstyrt kjøkken av høyere standard, to stuer der begge har ildsted, to bad + to wc og fem soverom der det ene i dag benyttes som omkledningsrom. Boligen har stor lagringskapasitet både inne og ute. Luftig inngjerdet tomt som er opparbeidet med gressplen, diverse beplantninger og treplatting med gode solforhold. Parkering i dobbel carport samt fire biloppstillingsplasser på tomten. Lekeområde med lekehus, husker og sklie.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Reise:Det er kort vei til nærmeste bussholdeplass (Oslo takst). Fem holdeplasser til Hauketo, som er et knutepunkt for tog og busser. Kort avstand til Kolbotn togstasjon. Med bil er det 15 min. til Bjørvika.                                             

  Barnehager og skole: Flere barnehager i nærområdet. Boligen sokner til Kolbotn skole ble totalrenovert og fikk ny bygningsmasse i 2022. Skolen er fra 1.-7.klasse og har flotte uteområder og flerbrukshall.

  Rekreasjon: Sør- og Østmarka sine flotte turløypenett hele året. Kort avstand til sjøen med hyggelige kafeér og fine plasser. Ingierstrand og Hvervenbukta er blant to av dem. Kolbotnvannet med tur og rekreasjonsområder, The Well - Nordens største spa på 10500 kvm, hotell og restauranter. I Kolbotn sentrum og området rundt er det et bredt utvalg av restauranter og kaféer.

  Aktiviteter: Kolbotn Idrettslag er et av Norges største med bredt tilbud innenfor ulike idrettsgrener. Sofiemyr Idrettsanlegg med gressbaner, idrettshall og svømmehall er bare noen av fasilitetene. Ingierkollen har helårs tennisbaner og i mars 2024 åpner en ny tennishall på Sofiemyr. Spredt rundt i området finnes Ingierkollen slalåmsenter, Generasjonsparken, flotte skiløyper, Pyramiden (skatepark), Golf med Gjersjøen og Greverud som de to nærmeste. Tusenfryd er kun en kort kjøretur unna.

  Kultur: På Kolben kulturhus er det høyt nivå på forestillinger og konserter. Her finnes også kino, selskapslokaler, kulturskole og bibliotek.

  Handel: Rema 1000 Kolbotn rett nedenfor boligen, Kolbotn sentrum og området rundt har et stort utvalg i butikker, både enkeltstående og Kolbotn Torg som kjøpesenter. Totalt i nærområdet finnes det godt over 100 butikker, servicetilbud og spisesteder.
  Adresse
  Ormerudveien 78 B 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 238 bnr. 415 i Nordre follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, omkledningsrom (opprinnelig soverom), wc-rom, bad, soverom, soverom 2, stue og kjøkken med spisestue. Uinnredet råloft med god lagringsplass. Adkomst via luke med nedfellbar trapp i entré.
  U. etasje. Gang, rom benyttet som bad, rom benyttet som wc-rom, to soverom, rom benyttet som kjellerstue og tre boder.

  I tillegg:
  - Dobbel carport (5,46 m x 6,32 m)
  - Bod i bakkant av carport på ca 6 kvm.
  - Frittstående bod på ca 5 kvm.
  - To ekstra lagringsplasser bak carport, under inngangsparti og under hele terrassen.

  Primærrom 163 m². Bruksareal 173 m². Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 11.01.2024) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Dagens eier har ikke dokumentasjon på at det er søkt bruksendring fra bod til wc-rom og bad i underetg. Kjellerstuen er på godkjente tegninger beskrevet som disponibelt areal, så rommet er pr. i dag ikke godkjent til varig opphold. Rommene er medregnet i rapporten etter dagens bruk.
  Standard
  Ormerudveien 78 B er en innholdsrik bolig med mange bruksmuligheter. Mange rom gir mulighet for å trekke seg tilbake ved behov og tomten har flere soner. Både stuen oppe og kjellerstuen har ildsted. Boligen har godt med vinduer som gir fint lysinnslipp. Hoveddelen av boligen ble renovert i 2017 og hele tomten ble endret i 2018.

  Kjøkken:
  Sosial stue-kjøkkenløsning med innredning av høyere standard fra 2017 med fronter i finér og benkeplate av kvartskompositt. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur med uttrekk. Flislagt bak oppvaskkum samt induksjonstopp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. To integrerte oppvaskmaskiner (39 db.) to integrerte stekeovner plassert i høyskap. Gulvflaten belagt med parkett. Vegger og himling er utført i glatte, malte flater. Stikkontakter på vegg over benkeplate og inne i høyskapet. Montert downlights med separat dimmer til kjøkken og belysning over kjøkkenøy + spisestue.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra 2015. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og integrert stikkontakt.  Dusjkabinett med glassdører og ett-greps dusjarmatur. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i våtromsplater. Himlingsplater i tak.

  Toalettrom 1. etasje:
  Wc-rom fra ukjent årstall med ny innredning fra 2022. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Gulvflaten er belagt med malt laminat. Vegger utført i glatte, malte flater. Himlingsplater i tak.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 28 m² med videre adkomst til platting på ca 37 m². Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Plattingen har pergola med avtagbare bambusruller til å skjerme for solen.

  Bad kjeller:
  Baderom fra ukjent årstall med oppgraderinger gjort i 2012. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med stikkontakt over speil. Dusjkabinett med glassdører med ett-greps dusjarmatur. Opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Varmtvannsbereder på ca 200 L. fra 2012. Avtrekksventil plassert på vegg. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i våtromsplater.  Himlingsplater i tak.

  Toalettrom kjeller:
  Wc-rom fra ukjent årstall. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert på vegg. Flislagt gulv. Vegger utført i malte grov rullet betong og malt panel.  Himlingsplater i tak.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med fliser, parkett, laminat og vegg-vegg teppe. Gulvvarme under fliser i entré. Vegger utført i glatte, malte flater og fliser. Himlingsplater i tak og glatte, malte flater. Montert downlights i entré, stue og toalett. Profilerte/glatte innerdører. Skyvedørsgarderobe på ene soverommet med profillister og glatte, blanke flater.

  Overflater øvrige rom i kjeller:
  Gulvflater er utført i parkett, malt laminat, laminat, og pusset og malt betong. Gulvvarme i kjellerstue. Vegger utført i malt panel, glatte malte flater, pussede malte flater og panelplater. Himlingsplater i tak, malt panel og mdf panel. Profilerte/glatte innerdører.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Presentvis fordeling av tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 46%. TG2 (alder, slitasje, skader mv.): 43%. TG3 (strakstiltak nødvendig): 3%. TG IU (ikke undersøkt): 8%.

  TG3 er gitt til:
  - Sluket i dusjsonen og fallforhold (gulv) har fått TG3 da det er plassert høyere enn gulvet utenfor dusjsonen. Dette medfører at vann utenfor den nære dusjsonen ikke vil kunne nå sluket, og vannskade kan oppstå. Tilstrekkelig avrenningsmulighet for vannsøl eller lekkasjevann må etableres. Det er motfall til sluket i dusjsonen. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.
  - Det mangler rekkverk på utvendig forstøtningsmur.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig fra 1976.
  Støpt plate. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående/liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert entrédør av tre med glassfelt og elektronisk kodelås. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1997. Vinduer med karmer av pvc og to-lags glass fra 2011 og 2012 i 1.etg. Vinduene på soverommene nede satt inn i 2015 og 2017.


  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Skorstein utført i elementpipe. Vedovn plassert i stue 2017 og peis plassert i kjellerstue.

  Sikringsskap med automatsikringer satt inn i 2013.

  Hovedstoppekran for vann med automatisk lekkasjestopper er plassert i sjakt på soverom 1, kjeller. Varmtvannsbereder på ca 200 L fra ca. 2012 plassert på bad i kjeller.

  Boligen har seriekoblede røykvarslere og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1061 kvm.
  Opparbeidet med asfaltert gårdsplass, adkomstveier med 60x60 utefliser, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i dobbelcarport (5,46x6,32 meter) samt oppstillingsplasser på egen gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 15 580,- pr. år og avhenger av forbruk.
  Selgers strømforbruk er oppgitt til ca. 20 000 kWh pr. år.
  Bygningsforsikring kr. 8554- pr. år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 9840,- pr. år (Fiber)
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje (NY)
  Totalt BRA '184 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 173 kvm
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 11 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  65 kvm

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp med private stikkledninger. Offentlig adkomstvei.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 20 kvm av tomten er regulert til kjørevei.

  Kommuen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse (datert 18.11.1976), ferdigattest etter bruksendring (datert 04.10.2018) og registrering av ikke søknadspliktig tiltak - carport og platting (datert 10.05.2022).
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  8 200 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 996 971,- Sekundær formuesverdi : 7 588 491,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
  Forsikring
  IF Polisenummer: 1358118
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Søndag 28. April
11:30 - 12:30
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg