Komplett salgsoppgave

Ramstad Terrasse 9

Attraktiv og stor 3-roms selveier - Heis - Terrasser på 28 og 30 kvm - Garasje - 2 boder

 • Totalpris 6 147 944
 • Prisantydning 5 990 000
 • Omkostninger 157 944
 • Etasje 2
 • BRA 112m2
 • P-Rom 108m2
 • Tomteareal 10 095m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 2004
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 3 178,-

Om boligen

Ramstad Terrasse 9 -  En attraktiv og gjennomgående 3-roms terrasseleilighet med flott beliggenhet i rolig boligfelt. Leiligheten er vestvendt og har gode solforhold. Adkomst fra bakkeplan mot øst. Terrasse mot vest og øst. Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer og vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski, samt ca. 2 km til Langhus senter. Øvrig servicetilbud i Ski.

Leiligheten har en god plansløsning og inneholder 2 gode soverom, bad, gjestetoalett, stor og lys stue med utgang til vestvendt terrasse samt kjøkken med tilhørende spiseplass. Bod ved inngangsparti, i 1. etasje og i leiligheten. Garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg. Rikelig med gjesteparkering. Veldrevet sameie.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Gjennomgående 3-roms terrasseleilighet fint beliggende i 2. etg. Boligen har egen adkomst fra bakkeplan mot øst. Et rolig boligfelt, godt skjermet fra trafikkstøy. Leiligheten har gode solforhold fra solrik, vestvendt balkong.

  Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer som vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Meny på Langhus Nærsenter, hvor det også er apotek og frisørsalong. Det er flere barnehager i området og gang/sykkelavstand til Langhus barneskole og Haugjordet ungdomsskole.

  Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 km til Ski sentrum. I Ski finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer.
  Adresse
  Ramstad Terrasse 9 1405 Langhus 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 120 bnr. 147 snr. 49 orgnr. 986386939 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  2. etasje: Entré/gang, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, bad, toalettrom, 2 soverom og bod. Utgang til vestvendt terrasse på hele 28 kvm. Ved inngangsdør er det overbygget terrasse på 30 kvm.

  Leiligheten disponerer bod i 1. etg., bod på terrassen (ved inngangspartiet) og parkeringsplass (nr. 72) i felles garasjeanlegg.

  Bruksareal 122 kvm er fordelt på følgende måte:
  2. etasje:
  BRA-i: 112 kvm (internt bruksareal terrasseleilighet)
  BRA-e: 5 kvm (frittstående bod på terrasse)

  TBA: 58 kvm (terrasse- og balkongareal)

  1. etasje:
  BRA-e: 5 kvm (bod)

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Det henvises til tilstandsrapport for ytterligere opplysninger om arealberegning.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra byggeår med hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps blandebatteri. Frittstående komfyr med 4 kokeplater med komfyrvakt, kjøleskap, oppvaskmaskin. 120L varmtvannsbereder fra år 2020 i hjørneskap. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under overskap og stikkontakter på vegg. Fuktføler/lekkasjestopper montert 2020 og opplegg for oppvaskmaskin. Parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater.

  Bad:
  Dusjhjørne med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Servantskap med profilerte fronter på skapdører og helservant med ettgreps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt. To sideskap med hyller samt høyskap. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk ventilasjon. Flislagt gulv med varmekabler og fliser på vegg. Malt himling.

  Toalettrom (ikke våtrom):
  Gulvmontert toalett og servant med ettgreps blandebatteri. Speil med hylle og overlys med stikkontakt. Mekanisk ventilasjon. Flislagt gulv med varmekabler, tapet på vegger og malt himling.

  Øvrige rom:
  Parkett på gulv, malte flater og malt himling.  Skyvedørsgarderobe i entré/ gang og ett soverom. Profilerte innerdører.

  Leiligheten ble malt utvendig våren 2023.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1: 60%.  TG2: 40%. TGIU (ikke undersøkt) 11%
  TG 3 er ikke benyttet.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer i leiligheten medfølger Taklampe i stue medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Terrasseblokk oppført 2004.
  Bærende konstruksjoner i betong/ mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Grunnmur i betong. Yttervegger har liggende trekledning/ teglsteinsmur på fasaden. Flat takkonstruksjon. Trevinduer. Vinduer/ terrassedør i 2-lags glass fra byggeår. Ytterdør med lås og kikkehull fra byggeår.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er elektrisitet med panelovner. Gulvvarme i bad og på toalettrom.

  Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal og mekanisk ventilasjon på bad, ellers naturlig ventilasjon.

  Leiligheten er tilknyttet Verisure vaktselskap på brann og innbrudd. Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Sameiet har felles eiet tomt på 10 095 kvm.

  Fra vei er det adkomst til fellesarealer og gangvei til inngangspartiet. Tomten ligger i et skrånende terreng med adkomst fra Ramstad terrasse.

  Sameiets tomt er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, biloppstillingsplasser, gressplen, trær, sittebenker og diverse beplantning.
  Parkering
  Leiligheten disponerer biloppstillingsplass nr. 72 i felles garasjeanlegg med mulighet for elbillader. Elbillader bekostes av kjøper.

  Garasjesameiet består av billoppstillingsplasser tilhørende beboere samt tre gjesteparkeringer. Sameiet har installert infrastruktur for påkobling av billadere, det må bare monteres ladere godkjent av styret. Avregning av faste avgifter og strømforbruk utføres av styret to ganger pr. år basert på faktisk kostnad for de foregående 6 måneder. Bilplassene må kun benyttes til parkering og oppbevaring av bilrelaterte ting.

  Det er godt med gjesteparkering utendørs - både mot vest og mot syd. Ellers parkering i vei etter gjeldende bestemmelser.
  Beskrivelse av sameiet:
  Vestre Ramstad Terrasse Boligsameie er et veldrevet sameie. De har følgende løpende avtaler:
  - Vaktmestertjenester inkl. snøbrøyting, strøing og gressklipping
  - Årlig vask av garasjeanlegg
  - Rengjøring av fellesområder ukentlig samt bytte av matter

  Sameiet utførerer løpende vedlikehold på bygningsmassen, og de siste årene er det utført følgende:
  - Service på heis, samt byttet ut alarm i heis fra fastnett til GSM-alarmer
  - Inspeksjon av ventilasjonsanlegg
  - Utbedring av fuktighet i garasje
  - Bytte av takpapp og beslag over inngangsparti i nr. 11. Befaring av hovedtak gjennomført i 2021 - vurdert til å være i relativt god stand. Utbedring en gang i løpet av de neste årene må påregnes.
  - Bytte av nøkkelsystem i nr. 11
  - Det er installert hjertestarter i hver oppgang.

  Sameiet har ingen registrerte lån.
  Andel fellesformue er pr. 31.12.2022 kr. 17.954,-

  Sameiet har parkeringsbestemmelser og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave. Øvrig informasjon om sameiet (innkalling til og protokoll fra siste generalforsamling, regnskap og budsjett) får du tilsendt når du bestiller salgsoppgave via annonsen på FINN.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. 08.12.2023. kr 2.899,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader: kr. 2.357,-
  Kollektiv avtale på bredbånd og TV: kr. 542,-

  Felleskostnadene er indeksregulert fra 01.01.2024 og nye felleskostnadene utgjør kr. 3.178,-.

  Fellesutgifter inkluderer forretningsførsel, bygningsforsikring samt drift av fellesareal.

  Kommunale avgifter utgjorde for 2023 kr 10.833,-. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på eiers vannforbruk (30 m3).

  Strømforbruk er oppgitt til 9.282 kWh for 2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet blokkbyggelse og kjørevei.

  Reguleringsplaner under bakken: Endelig vedtatt arealplan (Follobanen).

  Det foreligger ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 500 meter fra eiendommen.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest fra 25.10.2005
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 608 930,- Sekundær formuesverdi : 6 113 933,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Forsikring
  Forsikringsselskap Tryg Forsikring Polisenummer: 8719985
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil eller skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Forretningsfører har informert om at det er avdekket skjeggkre i sameiet. Selger har observert noen i denne leiligheten.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg