Komplett salgsoppgave

Skiveien 237 C

Enebolig med behov for oppussing - Tomt på 913 kvm - Høyt og fritt med sol og utsyn - Biloppstillingsplass og bod

 • Totalpris 4 605 242
 • Prisantydning 4 490 000
 • Omkostninger 115 242
 • BRA 96m2
 • P-Rom 91m2
 • Tomteareal 916m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1996
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke E

Om boligen

Skiveien 237 C er en liten enebolig over 2 plan beliggende i et sentralt og barnevennlig boligområde på Oppegård. Det er gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til flotte turområder. Området gir enkelt mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det tar ca. 7 min å gå til Oppegård stasjon hvor det også er busstopp.

Bygget ble oppført i 1996. Innvendig holder boligen enkel standard og har behov for oppussing. Boligen inneholder 3 soverom, stue med utgang til uteplass på ca. 15 kvm, kjøkken, bad, praktisk innvendig bod og inngangsparti/gang. Eiendommen ligger høyt og fritt i terrenget - tomten grenser til toglinjen mot nord. Biloppstillingsplass og bod på 11 kvm.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde i Oppegård syd. Det er kort gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvare og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til flotte turområder.

  Idrettspark på Østre Greverud med blant annet golfbane, kunstgressbane, idrettshus m.m. Golfbanen benyttes om vinteren med oppkjørte skispor. Det er også kort vei til svømmehall, hesteridning, treningssenter, Ingierkollen slalåmsenter og Kolbotn tennisanlegg, med mer. Kort vei til Tussetjern med strand og bademuligheter.

  Gjersjøen er et hyggelig turmål med fine stier og koselige svaberg. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus, og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Oppegård, Meny Greverud eller Rema 1000 Greverud. Ytterligere servicetilbud på Kolbotn.

  Området gir enkelt mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det tar ca. 7 min å gå til Oppegård stasjon hvor det også er busstopp. Fra Oppegård stasjon bruker toget mellom 18 (ekspress) og 25 min til Oslo S og går 2-4 ganger i timen. Med bil fra Oppegård tar det ca. 8 min til Kolbotn Torg, 8 min til Ski Storsenter, 7 min til Vinterbro senter, 20 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Eiendommen har gangavstand til barneskole og kort vei til ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr. Det er flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av kommunale og private barnehager.
  Adresse
  Skiveien 237 C 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 729 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken og bod.

  Loftsetasje: Gang og to soverom.

  Primærrom 91 kvm. Bruksareal 96 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 02.02.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Boligen disponerer en frittstående utebod på ca 11 m² samt en biloppstillingsplass.

  De godkjente tegningene hos kommunen samstemmer ikke helt med dagens planløsning. Soverom i 1. etasje var opprinnelig spisestue og det ene store soverommet (soverom markert nr. 3 på plantegningen) i loftsetasjen var opprinnelig 2 soverom. For øvrig stemmer de godkjente tegningene godt overens med dagens planløsning.
  Standard
  Liten enebolig med behov for oppgradering.

  Kjøkkeninnredning med glatte fronter og heltre benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, stikkontakter på vegg over benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående stekeovn(montert komfyrvakt) og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder fra ukjent årstall plassert under kjøkkenbenk(ikke besiktiget grunnet redusert tilkomst). Gulvflate belagt med laminat. Vegger og himlingsflater utført i malt strietapet.

  Baderom med flislagt gulv og flislagte vegger. Himlingsflater utført i takessplater. Gulvstående/veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med belysning og stikkontakt. Dusj på vegg med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Stråleovn på vegg over toalett. Avtrekksventil plassert i vegg.

  Utgang fra stue til sydvendt terrasse på ca 15 m². Bærende konstruksjoner av trevirke belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  1. etasje med gulvflater belagt med laminat, vegger utført i malt strietapet samt malt trepanel og himlingsflater utført i malt strietapet samt takessplater. Loftsetasje med gulvflater belagt med laminat. veggflater utført i malt strietapet og himlingsflater utført i malt strietapet, takessplater samt malt trepanel.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG 0 eller TG1: 20%, TG2: 74%, TG3: 1%, TGIU (ikke undersøkt): 5%.

  TG3 er gitt til terrassen som helhet (skjevheter, for lav rekkverkshøyde og for store horisonale åpninger på rekkverket).
  Utstyr
  Oppvaskmaskin medfølger ikke. Øvrige hvitevarer medfølger.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras uten noen form for garantier, foruten eventuell leverandørgaranti. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1996.
  Enebolig over to plan samt krypkjeller. Bærende konstruksjoner av lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskillere og yttervegger av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform med ark utvendig tekket med papp/takshingel. Boligen har profilert entrédør av tre. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Vinduer i loftsetasje samt i entré med karmer av tre og to-lags glass fra 2012.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med peisovn i stuen.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat samt husbrannslange. Husbrannslange plassert på bad.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 913 kvm.
  Tomten er opparbeidet med plenareal og diverse beplantning.
  Parkering
  Biloppstillingsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 12 304,- pr år. Avgiftens størrelse er basert på eget vannforbruk.
  Strøm etter eget forbruk og abonnement.
  Bygningsforsikring ca kr. 8 520,- pr år.
  Muligheter for bredbånd fra Telenor (1000 mps). Kostnad ca. 1 000,-/mnd.
 • Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
  Areal: 916 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med privat stikkvei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Området ligger i hensynssone rød/gul mot jernbane og hensynssone for ras- og skredfare.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten: Dalsbekken Va anlegg.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Foreligger ikke.

  Godkjente bygningstegninger foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  4 490 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 154 474,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er forsikret i:
  Fremtind Polisenummer: 23278841
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapporten som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst.

  Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg