Komplett salgsoppgave

Utsiktsveien 15 A

Unik enebolig - Utsikt - Takterrasse - Smarthus - Solrike uteplasser - Oppført 2016/2020

 • Totalpris 18 356 492
 • Prisantydning 17 900 000
 • Omkostninger 456 492
 • BRA 223m2
 • P-Rom 223m2
 • Tomteareal 695m2
 • Soverom 4
 • Bad 3
 • Byggeår 2016
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke B

Om boligen

Utsiktsveien 15 A er en lekker enebolig fra 2016 som ble tilbygget i 2020. Tegnet av Kvernaas Arkitekter og oppført av Byggmester Anders Dahl. Gjennomtenkte løsninger og flotte materialvalg. Svært ettertraktet beliggenhet med utsikt og gode solforhold, i et veletablert villaområde på toppen av Kolbotn.

Fleksibel og innholdsrik planløsning som gir muligheter for ulike romløsninger. Store rom og vindusflater som gir variert og vakkert lysinnslipp hele dagen. Lekkert kjøkken fra Mobalpa med corian benkeplater og hvitevarer fra Gaggenau. Takterrasse med 360 graders utsikt mot Oslo og Oslofjorden - sol fra tidlig morgen til sen kveld. Carport med el-billader fra Easee. 2-roms utleiedel med egen inngang og kjøkken fra 2023.

Det holdes kun private visninger - kontakt megler for å avtale tidspunkt.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et svært attraktivt og barnevennlig villaområde på Kolbotn/Sofiemyr. Eiendommens høye og frie beliggenhet i området gir en fantastisk panorama utsikt og topp solforhold. Det er ca. 5 minutters gange til tog, buss, skoler og barnehager. Nye Sofiemyr barneskole er under bygging og er planlagt ferdigstilt i januar 2025.

  I nærområdet finnes flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. For de med interesse for idrett er Sofiemyr virkelig stedet. Her finner man flerbrukshall, svømmehall, kunstgressbane og sandvollyballbane. Norges største spa-anlegg (The Well) ligger også med kort gangavstand.

  Området er utgangspunkt for turløypenett i Øst-og Sørmarka og her er det flotte turmuligheter sommer som vinter. For de golfinteresserte finnes det 18-hulls golfbane på Greverud. Vinterstid kan du garantert gå på ski her, da det lages skiløyper med kunstsnø på banen. Det er også lysløype i området. For alpin interesserte er det mulighet for å stå på slalåm i Ingierkollen Slalåmsenter på Kolbotn.

  Ca. 15 minutters gange til Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg med omlag 60 butikker, flere restauranter som Gamle Tårnhuset restaurant, Olearys og Kullebunden spiseri, kafe, Kolben Kulturhus, togstasjon (18 minutters reisetid til Oslo S) og diverse servicetilbud.

  Offentlig kommunikasjon ligger i kort avstand fra boligen med buss og tog fra Solbråtan, ca. 35 minutter med buss og 21 minutter med tog til Oslo

  Når sommerdagene blir varme, og late dager skal nytes, kan du besøke en av Oslofjordens mange flotte strender, flere av disse ikke langt fra boligen. Her finnes blant annet Ingierstrand med restaurant, badestrand og stupetårn og Hvervenbukta med badestrand og turmuligheter. Her finnes også Oppegård båthavn.
  Adresse
  Utsiktsveien 15 A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 207 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Entré, vaskerom, toalettrom samt utleiedel med entré, stue/kjøkken, soverom og bad. Utleiedelen har et areal på 30 kvm.

  1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom (nå brukt som trimrom) og bad.

  2. etasje: TV-stue, to soverom, bad og omkledningsrom.

  Videre er det en carport med plass til 2 biler med el-billader. Carporten har et mål på 5,29m x 4,60m.

  Primærrom 223 kvm. Bruksareal 223 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 03.02.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Utleiedelen er opprinnelig søkt og godkjent som separat boenhet. Ved eventuell tilbakeføring til separat boenhet må vegg mot hoveddel gjenopprettes og brannkrav tilfredstilles.

  Godkjent soverom er omgjort til garderobe på soverom og tidligere bod i utleiedel, (nå en del av entré i hoveddel) er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent.
  Standard
  Fantastisk funkisbolig tegnet av Kvernaas Arkitekter og oppført av Byggmester Anders Dahl. Høy standard fra 2016/2020. Fleksibel og innholdsrik planløsning som gir mulighet for ulike romløsninger.

  HOVEDDEL

  Kjøkken:
  Premium Mobalpa kjøkken med Corian benkeplater som går ned i vask og trukket opp på vegg over vask og platetopp. Integrert pop-up stikkontakter, nedfreste stålriller (til å sette varme gryter på) og integrert trådløs mobillader i benkeplate. Kjøkkenøy fra Mobalpa med sitteplass til 2 med Corian benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter over kjøkkenbenk og pop-up i benkeplate. Highend, integrerte hvitevarer fra Gaggenau bestående av sonefri induksjonstopp med integrert ventilator, komfyr og kaffemaskin som er tilkoblet vann og avløp. Siemens kjøl/frys og oppvaskmaskin. Quooker kjøkkenkran (gir kokende vann rett fra kranen). Nevnte Quooker, benkeplater, kjøkkenøy og fronter er fra 2020. Lekkasjestopper. Komfyrvakt.

  Bad 1. etasje:
  Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med varme, flislagte vegger og malt himling med downlights.

  Bad 2. etasje:
  Vegghengt høyskap. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med lys på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert på vegg. Flislagt gulv med varme, flislagte vegger og malt himling med downlights.

  Vaskerom underetasje:
  Vaskeromsinnredning med benkeplater av laminat. Nedfelt utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling. Hovedstoppekran og vannmåler på inntaksstammen plassert i benkeskap. Varmtvannsbereder på 282 liter med trykktank fra byggeår. Flislagt gulv med varme, veggflater med malte flater og sokkelflis. Malt himling med downlights.

  Toalettrom underetasje:
  Gulvstående servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med varme, veggflater med malte flater og malt himling med downlights.

  UTLEIEDEL

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2023 med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Stikkontakt under overskap. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap med frysedel, stekeovn og nedfelt platetopp og oppvaskmaskin i benk. Ventilator med kullfilter i overskap. Lekkasjestopper. Komfyrvakt.

  Bad:
  Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med lys på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i kasse på vegg. Flislagt gulv med varme, flislagte vegger og malt himling.

  OVERFLATER ØVRIGE ROM:
  Gulvflater belagt med parkett, laminat, fliser og vegg til vegg teppe på soverom 2 og omkledningsrom. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater og stedvise downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG0 eller TG1: 78%. TG2: 8%. TG3: 2%. TGIU (ikke undersøkt) 12%.
  TG3 er gitt til manglende rekkverk ved støpt platting, terrassehjørnet på nordsiden og deler av forstøtningsmur ved biloppstillingsplass.

  Det er gitt verdibevis til bad i 1. etasje. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Utebod, pergola og elektriske gardiner i stuen medfølger ikke.  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras uten noen form for garantier, foruten eventuell leverandørgaranti. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Smarthusløsning (Futurehome) som er tilkoblet:
  Utvendig Screens: 11 enheter (alle utvendig screens + terrassemarkise).
  Lysstyring: 26 enheter (downlights i alle rom - unntatt utleiedel).
  Varme: 15 enheter. Alle rom har gulvvarme - unntatt soverom/walk-in som har teppe).
  Varmepumpe: begge varmepumpene er tilkoblet smarthusløsningen.
  Bevegelsessensor i alle rom som ikke er oppholdsrom (slik at lys automatisk skrues av).

  Utvendig belysning er tilkoblet smarthusløsning (astrour) eller skumringsreele.

  Sentralstøvsuger med uttak i hver etasje. Hovedenhet plassert på vaskerommet.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 2016 og tilbygget i 2020.
  Grunnmur i termomur. Deler av spisestue på tilbygg fra 2020 har grunnmur av betong. Tilbygg med støpt plate på mark. Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner samt betong på deler av tilbygg. Utvendig kledd med liggende trekledning samt beslagsplater. Dører og vinduer fra 2016 og 2020. Slette entrédører med elektroniske dørlåser. Vinduer med karmer av tre, og to- og tre-lags glass. Schuco foldedør med karmer av metall. Takvindu med 3-lags glass på soverom 2. Yttertaktekking er fra 2016 og 2020. Flatt tak. Taket utenfor takterrasse er tekket med sedum.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Alle rom (unntatt soverom/walk-in) har behagelig gulvvarme. Varmepumpe fra 2019 montert i himling i spisestue og på soverom 2. Utedel montert på østsiden av bygget. Elementpipe med vedovn i 1. etasje.

  Balansert ventilasjon med varmegjenvinning (2 aggregat). Aggregat for hoveddel er plassert på vaskerommet. For hybelen er aggregatet plassert i entré i hybelen.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i skyvedørsgarderobe i entré (hybel) og på vaskerom. Utvendig sikringsskap med strømmålere.

  Boligen har røykvarslere og brannslukningsutstyr..
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 695 kvm.
  Svakt skrående og skrående tomt, pent opparbeidet med plenarealer og diverse beplantninger. Forstøtningsmurer av betong mot gårdsplass og ved terrasse på nordsiden av boligen.

  Adkomst fra tv-stuen i 2. etasje til takterrassen som måler hele 41 kvm. Gulvoverflate belagt med rillede terrassebord med rekkverk av glass og metal. Takterrassen er usjenert, har fantastisk utsikt mot Oslo/Oslofjorden og de beste solforhold.

  Utgang fra både trimrom, kjøkken og spisestue til platting med tilknyttet terrasse som strekker seg fra nordsiden rundt til sørsiden av boligen på ca 102 kvm. Terrassen har trebjelkelag belagt med rillede terrassebord. På sørsiden er det støpt platting i betong. Rekkverk av metal og gerde av tre. Uteområdet er utstyrt med utebelysning og stikkontakter.

  Midtsommer vil du ha sol på takterrassen frem til ca kl. 22:30 og på terrassen ved siden av huset til ca kl. 20.
  Parkering
  Carport med el-billader. For øvrig gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 19 524,- pr år (avhenger av forbruk).
  Bygningsforsikring kr. 6 144,- pr år.
  Stipulert strømforbruk ca 25 000 kwh pr år. Lading av el-bil kommer i tillegg.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 13 188,- pr år (Telenord Bredbånd 600+T-We).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 52 kvm av tomten er regulert til annen veigrunn og 7 kvm er regulert til kjørevei.

  Kommuneplan Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Kommunen opplyser om reguleringsplaner under arbeid i nærhet. Dette gjelder nye Sofiemyr barneskole.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 7331. Tinglyst 01.09.1981. Best. om adkomstrett.
  Gjenv. eiendom og fradelt parsell skal anlegge, drive og vedlikeholde separate avkjørsler.

  Det er innhentet kopi av nevnte servitutt som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for enebolig med sekundærleilighet (datert 30.06.2016) foreligger.

  Ferdigattest etter tilbygging (datert 19.10.2020) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  17 900 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 134 532,- Sekundær formuesverdi : 4 084 313,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er fullverdiforsikret av selger gjennom Storebrand.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg