Komplett salgsoppgave

Oskar Braatens vei 6 A

Stor og velholdt enebolig med oppussingsbehov - Meget barnevennlig boligområde rett ved skoler og idrettsanlegg

 • Totalpris 7 438 492
 • Prisantydning 7 250 000
 • Omkostninger 188 492
 • BRA 231m2
 • P-Rom 194m2
 • Tomteareal 543m2
 • Soverom 5
 • Bad 2
 • Byggeår 1969
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Oskar Braatens vei 6A er en stor enebolig på hele 231 kvm BRA. Eiendommen ligger "midt i smørøyet" på Sofiemyr med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole (ny barneskole på Sofiemyr er under bygging). I tillegg ligger Sofiemyr idrettspark med gress- og kunstgressbaner, svømmehall, sandvolleyballbaner og marka med flotte turmuligheter sommer og vinter, i kort avstand fra boligen.

Praktisk planløsning med flere bruksmuligheter. Det er 5 soverom, 2 bad, gjestetoalett, vaskekjeller, stor stue med spiseplass, kjøkken og flere, store boder i underetasjen. I tillegg er det uinnredet kaldtloft. Eiendommen som helhet fremstår velholdt med behov for modernisering for å møte dagens krav til standard.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger "midt i smørøyet" på Sofiemyr med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Ny barneskole på Sofiemyr er vedtatt og under bygging (etter planen vil denne stå klar januar 2025). I tillegg ligger Sofiemyr idrettspark med gress- og kunstgressbaner, svømmehall, sandvolleyballbaner og marka med flotte turmuligheter sommer og vinter, i kort avstand fra boligen.

  Det er kort gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til Oslo sentrum og Ski. Det går ekspressbuss til Oslo på morgenen, og ekspressbuss hjem fra Oslo på ettermiddagen. Ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum uten trafikk.Togforbindelse fra Kolbotn.

  Gangavstand til Sofiemyr nærsenter med Rema 1000, ulike forretninger og servicetilbud. I nærområdet ligger og hagesenter, Biltema og stor Coop Extra matbutikk. Kort sykkelavstand til Kolbotn sentrum. Her man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus er det bla. kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
  Adresse
  Oskar Braatens vei 6 A 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 490 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Entré, gang, bad, vaskekjeller, treningsrom, arbeidsrom, soverom og 3 boder. Utgang mot nord i bod 1 og mot øst fra gangen.

  1. etasje: Entré, gang, bad, toalettrom, kjøkken, stue og 4 soverom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i soverom 1.

  Primærrom 194 kvm. Bruksareal 231 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 29.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Det er kun 3 boder i underetasjen som inngår i sekundærrom.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte og profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg over kjøkkenbenker. Benkeskapbelysning og stikkontakter. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med mekanisk avtrekk. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater belagt med tapeter. Himling i lysmalt slett flate.

  Bad underetasje:
  Baderom fra byggeår. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil og belysning med stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Ventilator med naturlig avtrekk montert i vegg. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater belagt med malte strietapeter. Himling belagt med trepanel.

  Vaskekjeller underetasje:
  Vaskekjeller fra byggeår. Utslagsvask av plast. Engreps kraner. Varmtvannsbereder på 198 liter (årstall 2011). Vannrør av typen kobberrør. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Vannmåler og hovedstoppekran. Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert i vegg og i himling. Veggflater av betong og stående trepaneler. Himling belagt med trepanel.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra byggeår. Vegghengt baderomsinnredning med profilerte fronter. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil og belysning over servant. Badekar med to-greps armatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannkran montert på vegg under servant. Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert i himling. Gulvflate belagt med våtromsbelegg. Veggflater belagt med våtromstapet. Himling i lysmalt slett flate.

  Toalettrom 1. etasje:
  Toalettrom fra byggeår. Vegghengt servant med togreps armatur. Speil og belysning over servant. Gulvstående toalett. Varmeovn montert på vegg. Vannrør av typen forkrommede rør og kobberrør. Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert i himling. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater belagt med tapeter. Himling i lysmalt slett flate.

  Uteplass:
  Utgang fra stue og entré til sydvestvendt steinlagt uteplass.

  Overflater øvrige rom underetasje:
  Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater belagt med gulvbelegg, teppefliser og vegg-til-vegg tepper. Veggflater med malte murkonstruksjoner, strietapeter og stående trepaneler. Himlingsflater belagt med trepaneler.

  Overflater øvrige rom 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett, laminat, vegg-til-vegg tepper, teppefliser og gulvbelegg. Veggflater belagt med tapeter, strietapeter og stående trepaneler. Himlinger i lysmalte slette flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Sammendrag:
  TG1: 39%. TG2: 56%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 4%.

  TG3 er gitt til overflater vegger i bod 4 i underetasjen (det står bod 3 i tilstandsrapport):
  Synlige fuktmerker/saltutslag som sterkt indikerer utilsiktet fuktighet på vegg i bod 4. Synlige saltutslag er registrert på vegger i treningsrom. Kan skyldes kapilærsug fra grunnen eller/og sviktende drenssystem. Det ble med fuktindikasjonsinstrument registrert forhøyede verdier. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Det registreres sprekker og skader i ett hjørne på vegg i bod 4, som kan tyde på setninger eller jordtrykk. Deler av yttervegger i boden er ikke besiktiget grunnet lagring/begrenset tilkomst. Ytterligere undersøkelser og utbedring anbefales.

  Det er gitt verdibevis på yttertaket. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1969.
  Støpt plate på mark. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takpanner. Underetasje har profilerte entrédører med glassfelt. Vinduer med to-lags glass fra 1970 og 1981. 1. etasje har profilert entrédør med sikkerhetslås og sidefelt av glass. Terrassedører og vinduer med to-lags glass fra 1969.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

  Sikringsskap med automatsikringer fornyet i 1998.

  Varmtvannsbereder på 198 liter (årstall 2011), hovedstoppekran, vannmåler og stakeluke for avløpsrør plassert i vaskekjeller.

  Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 543 kvm.
  Tomt opparbeidet med gruslagt biloppstillingsplass, steinlagte utearealer, trapper, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.
  Parkering
  Gruslagt biloppstillingsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 13 496,- pr år.
  Strømforbruk siste år er oppgitt av selger til 25 363 kWh.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.

  I følge kartet "ledninger i bakken" som følger vedlagt salgsoppgave, er det plassert en nedgravd oljetank på eiendommens nordvestre hjørnet. Dette er riktig, men dokumentasjon fra Nordre Follo Brannvesen bekrefter at tanken er registrert kondemnert og fylt med RG-22 (skum). Påfyllingsrør og ledninger er kuttet slik at uhindret påfylling ikke skal kunne skje.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.

  Ny Sofiemyr barneskole er under bygging og skal stå ferdig i 2025.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  I forbindelse med fradeling av grunn og byggingen av eneboligen, ble det i 1969 tinglyst 2 dokumenter som omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, bebyggelse og forbud mot næringsvirksomhet.

  Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 19.01.1970) foreligger.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.

  Dagens planløsning stemmer ikke helt overens med de godkjente bygningstegningene hos kommunen fra 1969. Blant annet er hobbyrom gjort om til soverom nr. 5 og arbeidsrom er definert som treningsrom. For øvrig stemmer de godkjente tegningene godt overens med dagens planløsning. Det gjøres oppmerksom på at ovennevnte omgjøring er søknadspliktig. Det finnes ikke dokumentasjon på at dette er gjort og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 250 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 692 159,- Sekundær formuesverdi : 6 091 772,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg