Komplett salgsoppgave

Røyskattveien 2C

Pen og tiltalende 2-roms andelsleilighet i populært boligområde - innglasset terrasse på bakkeplan - bad 2020 - solrikt

 • Totalpris 3 530 596
 • Prisantydning 3 150 000
 • Omkostninger 7 502
 • Etasje -1
 • BRA 64m2
 • P-Rom 47m2
 • Tomteareal 28 359m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1967
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Felleskost/ mnd 4 225,-

Om boligen

Røyskattveien 2C og Furumoen borettslaget har en fin beliggenhet i rolige og trafikkstille omgivelser på Tårnåsen. Bussholdeplass med ekspressbuss og jevnlige avganger mot Oslo sentrum kun noen minutters gange fra boligen. Gangavstand til både barnehager og skole. For øvrig kort avstand til dagligvarehandel og marka. I tillegg har borettslaget herlig felleshage og et eget garasjelag som leier ut parkeringsplasser. Tildeling etter ansiennitet.

Boligen fremstår pen og tiltalende med fin planløsning og inneholder romslig entré, soverom, stue/kjøkken og nyere bad (2020). Kjøkkenet ble påkostet med nye skapfronter, benkeplate, oppvaskkum og armatur i 2022. Samme år ble leiligheten malt og sparklet. Stor, solrik markterrasse på totalt 28,4 kvm (innglasset del på 15 kvm). Praktisk bod i kjeller.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Tårnåsen.
  Marka, barnehage, Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole i umiddelbar nærhet. I tilknytning til barneskolen er det ballbinge, ski/trimløype, sykkelløype og flere lekeapparater.

  Nærmeste dagligvarehandel er Coop Extra. Bussholdeplass i kort gangavstand fra boligen med ekspressforbindelser til Oslo sentrum om morgningen og ettermiddagen samt nattbuss i helgene. For ytteligere servicetilbud ligger Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, kulturhus, flere restauranter og togstasjon i nærheten.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. På Greverud er det golfbane med oppkjørte skiløyper og akebakker om vinteren.

  Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well, et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud - nå også med hotell. På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg. Videre er det en kort kjøretur til strender langs bunnefjorden som Hvervenbukta og Ingierstrand samt Ski sentrum og Tusenfryd.
  Adresse
  Røyskattveien 2C 1413 Tårnåsen 1. underetasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 580, andelsnr. 151 i Furumoen Borettslag A/L med orgnr. 850638942 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje:  Entré, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og innglasset terrasse.

  Innglasset terrasse på ca. 17 m² inkludert yttervegg mellom terrasse og stue/ soverom er medregnet som bruksareal.

  Primærrom 47 kvm. Bruksareal 64 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 02.03.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Leiligheten disponerer i tillegg en bod i underetasje på ca. 2 m².
  Standard
  Lys og pen 2-roms andelsleilighet.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Integrert
  stekeovn, mikrobølgeovn og nedsenket platetopp. Ventilator i overskap med kullfilter. Avtrekksventil på vegg. Oso varmtvannsbereder på 110 liter fra 2019 plassert i kjøkkenbenk. Kjøkkenet er påkostet i 2022 med nye skapfronter, benkeplate, oppvaskkum og armatur.

  Bad:
  Totalrenovert i 2020 i regi av sameiet. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket malt himling med downlights. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør-systemet og stoppekran er plassert i sjakt.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til vest-vendt innglasset terrasse på ca. 15 m². Terrassen er belagt med teppe og har skyvedører av glass og aluminium. Utebelysning og stikkontakt. Videre utgang fra den innglassede terrassen til markterrasse på ca. 13,4 m². Terrassen er belagt med terrassebord og har levegger av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med tre-stavs parkett og laminat. Malte vegg-og himlingsflater. I 2021 ble alle vegg- og himlingsflater malt og sparklet.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG 0 eller TG1: 86%. TG2: 11%. TGIU (ikke undersøkt): 3%. TG3 er ikke benyttet.

  Det er gitt verdibevis på bad. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Hvitevarer overtas slik de fremsto på visningen.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør. Denne følger som vedlegg til salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1967.
  Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db samt kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Balkongdør fra 2017. Vinduer fra 1999.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Det er gulvvarme i hele leiligheten - utenom soverom og garderobe.

  Sikringsskap med skrusikringer, automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarslere. Brannslokkningsapparat av pulver fra 2015.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for borettslaget på ca. 28359 kvm.
  Fellesområdet opparbeidet med blandt annet internstier, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjer/parkering søkes om og tildeles av vaktmester etter søkeransiennitet. Innskudd/leie fastsettes av styret.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 4 225,- pr. måned, herav:
  Avdrag felleslån: kr. 317,-
  Renter felleslån 2: kr. 189,-
  Renter felleslån 3: kr. 562,-
  Felleskostnader: kr. 2 027,-
  Avdrag felleslån 3: kr. 343,-
  Avdrag felleslån 2: kr. 159,-
  Renter felleslån: kr. 628,-

  Felleskostnader inkluderer blant annet kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening av fellesgjeld, grunnpakke TV/Internett, forretningsførsel, revisjon, drift og vedlikehold.

  Strømforbruk i 2022 var 8 100 kWh.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blokkbebyggelse, felles lekeareal, annen veigrunn og frisiktsone.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Skrenten Panorama.
  - Sentrumsgården (BFKT4).
  - Skrenten Nybakken.

  Ingen av ovennevnte anses å ha direkte betydning for eiendommen.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 687 053,- Sekundær formuesverdi : 2 473 390,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Borettslagets bygningsmasse er forsikret i:
  If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587508
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg