Komplett salgsoppgave

Kolbotnveien 44

Stor og velholdt hjørneleilighet i 2. etasje - 19 m² innglasset balkong - 3 soverom - Garasje og sportsbod - Heis

 • Totalpris 7 442 529
 • Prisantydning 7 250 000
 • Omkostninger 192 529
 • Etasje 2
 • BRA 125m2
 • P-Rom 101m2
 • Tomteareal 3 252m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 2012
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke C
 • Felleskost/ mnd 5 279,-

Om boligen

Kolbotnveien 44 - stor og velholdt 4-roms hjørneleilighet i 2. etasje beliggende midt i Kolbotn sentrum. Kort gangavstand til alt man skulle trenge som bussholdeplass, togstasjon med hyppige avganger (ca. 18 minutters reisetid til Oslo), kjøpesenteret Kolbotn Torg med ca. 60 butikker inkludert stor Coop Mega butikk, vinmonopol, Kolben kulturhus og restauranter. Videre er det kort vei til tur og friområder samt skoler.

Leiligheten består av entré, gang, praktisk bod, to bad, tre soverom, stor stue og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer bestående av komfyr, nedfelt induksjonstopp, micro og kjøleskap m/frysedel. Oppvaskmaskin er frittstående. Innglasset balkong på 19 kvm, kjellerbod på 5,5 kvm samt garasjeplass i kjeller (mulig med lader). Gjesteparkering (10 plasser). Sykkelrom.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger sentralt til i Kolbotn sentrum med kort vei til forretninger, kaféer, restauranter og mangeartede servicefunksjoner.

  I gangavstand ligger kjøpesentret Kolbotn Torg med ca. 60 forretninger, kaféer og restauranter sammen med kulturhuset Kolben plassert inntil Kolbotnvannet med fantastisk utsikt. Kolben kan tilby et rikt kulturliv med kino, konsertscene, selskapslokaler, restaurant, bibliotek m.m.

  Slalåmbakke på Ingierkollen, flere treningssentre, skatepark, ballbinge og tennisbaner ligger også i nærheten. Forøvrig kan nærområdet tilby to golfbaner, sandvolleyballbaner, idrett- og svømmehall, ishockeybane og kunstgressbaner. Man kan også benytte Øst- og Sørmarka med rekreasjonsområder, turstier, skiløyper og lysløype.

  Idylliske Gjersjøen, samt Oslofjorden med Hvervenbukta og Ingierstrand Bad med stupetårn, restaurant og badestrand ligger kun en kort sykkeltur unna. Her finner man også Oppegård Båthavn.

  Offentlig kommunikasjon via buss fra Kolbotn (ca. 20 minutter til Oslo) og tog fra Kolbotn stasjon (ca. 18 minutter til Oslo S og ca. 17 minutter til Ski).
  Adresse
  Kolbotnveien 44 1410 Kolbotn 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 284 snr. 26 orgnr. 998437431 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  2. etasje: Leiligheten består av entré, gang, to bad, tre soverom, bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til sydvendt innglasset balkong.

  - Garasjeplass i felles garasjekjeller under bygget merket nr. 29.
  - Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca. 5,5 kvm.

  Primærrom 101 kvm. Bruksareal 125 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 23.08.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Stor og velholdt 4-roms hjørneleilighet.

  Kjøkken:
  Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp, mikrobølgeovn og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil.

  Bad 1:
  Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights

  Bad 2:
  Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights

  Balkong:
  Sydvendt innglasset balkong på ca. 19m². Bærende konstruksjoner av betong og rekkverk av stålkonstruksjoner med glassfelt.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger utført i glatte malte flater samt tapet. Himlingsflater utført i glatte malte flater samt malt betong. Montert downlights i entré/gang.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag:
  TG1: 94%. TG2: 2%. TGIU (ikke undersøkt): 4%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Vaskemaskin medfølger også. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 2012.
  Gulv på grunn av betong, grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i teglstein, fasadeplater samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre samt utvendig beslag med to-lags glass.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming.

  Leiligheten er tilknyttet felles ventilasjonsanlegg.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 3 252 kvm.
  Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass i felles garasjeanlegg under bygget (merket nr. 29) medfølger. Heisadkomst. Gjesteparkering.

  En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn.

  Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler. Det må velges samme type ladeboks eller bokser som kan kommunisere med løsningen som er valgt ellers i garasjeanlegget.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader utgjør kr 5 530,- pr. måned.
  Felleskostnader 3 067,
  Garasje 150,-
  A konto oppv/v.vann 1 933,-
  Kabel-tv anlegg 380,-

  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 5 279,-

  Annet:
  - Kommunale avgifter utgjør kr 8 843,- pr år (abonnement vann/avløp og fellesrenovasjon).
  - Stipulert strømforbruk 3 370 kWh pr. år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området før øvrig er regulert til sentrumsformål og prioritert utbyggingsområde Kolbotn.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  - Sentrumsgården BFKT4 (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Skrenten nybakken (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  - Ingierveien 2-6.

  Boligprosjektet Kantors Utsikt på sydsiden av boligen er under oppføring med adresse Kolbotnveien 45-47. Anleggsstøy i byggeperioden er påregnelig.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter på eiendommen helt tilbake til 1921 som kun har historisk betydning. Videre ble det tinglyst en rekke servitutter på eiendommen i 2011 i forbindelse med utbyggingen av eiendommen. Dette omhandler blant annet bruksrett og bestemmelser om vann/kloakkledning.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra megler dersom du ønsker å se disse. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 625 758,- Sekundær formuesverdi : 5 852 727,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Sameiets bygningsmasse er forsikret i:
  Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 13508068
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg