Komplett salgsoppgave

Wergelands vei 7

Stor og attraktiv enebolig med ideell beliggenhet nær skoler, idrettsanlegg og marka - 4 soverom og kinorom - Garasjer

 • Totalpris 11 800 194
 • Prisantydning 11 500 000
 • Omkostninger 300 194
 • BRA 267m2
 • P-Rom 190m2
 • Tomteareal 952m2
 • Soverom 4
 • Bad 3
 • Byggeår 1965
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke D

Om boligen

Wergelands vei 7 - eiendommen har en særdeles attraktiv og meget barnevennlig beliggenhet i et populært og veletablert villaområde på Sofiemyr. Her bor du sentralt med kort vei til alt du trenger i det daglige. Wergelands vei er en fredelig vei, og barna går til skolen på noen få minutter. Her bor du i tillegg tett på naturen da tomten grenser til nydelig skog/friområde.

Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1965, tilbygget i 1983 og tilbygget/totalrenovert i 2008-2012. Familievennlig planløsning over 2 plan og inneholder tre oppholdsrom, fire soverom, to bad + kombinert bad/vaskerom og kinorom til glede for store og små. Usjenert og solrik terrasse på 93 kvm - overbygget del utstyrt med utekjøkken. Balkong utenfor kjøkkenet.

Parkering i 2 garasjer og parkering for 4-5 biler på gårdsplass.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Boligen har en særdeles attraktiv og meget barnevennlig beliggenhet i et populært og veletablert villaområde på Sofiemyr.
  Her bor du sentralt med kort vei til alt du trenger i det daglige. Wergelands vei er en fredelig vei, og barna går til skolen på noen få minutter. Her bor du i tillegg tett på naturen da tomten grenser til nydelig skog/friområde.

  I kort avstand fra boligen ligger flere barnehager, Sofiemyr barneskole (5 minutters gange), Fløisbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole. Sofiemyr er stedet for barn, unge og voksne med interesse for idretten. Her finner du flerbrukshall, tennishall, en rekke fotballbaner, svømmehall, ball binger, friidrettsbane, kunstgressbane og sandvolleyballbane, alt i umiddelbar nærhet. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Kort vei til marka med rekreasjonsområder, merkede turstier og lysløyper.

  Det er gangavstand fra boligen til Kolbotn sentrum. Kjøpesenteret Kolbotn Torg har et rikt utvalg av forretninger, kaféer og restauranter. Ved Kolbotnvannet ligger kulturhuset Kolben med kino, bibliotek, selskapslokaler og scener alle besøkende artister elsker.

  Det er lysløype til Greverud Golfbane preparert av Skiforeningen, ellers løyper og turstier til Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. Oppegård Golfklubb med sin 18-hulls golfbane ligger 10 minutter unna. Det er i tillegg kort avstand til tennisbaner, Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.

  Få minutters gangavstand til bussholdeplass med ekspressbussforbindelse til byen morgen og ettermiddag, og toget fra Solbråtan stasjon.
  Adresse
  Wergelands vei 7
  1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 331 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje:  Stue/spisestue, kjøkken, liten stue, bad, gang og fire soverom. Utgang fra kjøkken til balkong. Utgang fra stue/spisestue til terrasse med videre adkomst til hage.

  Underetasje: Entré, walk-in closet, hall, bad, to ganger, vaskerom/bad, bod, kontor og filmrom.


  Totalt BRA 267 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 197 kvm.
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 70 kvm.
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  98 kvm.

  Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 05.02.2024) for spesifikasjon av arealer. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
  Standard
  Innholdsrik enebolig over 2 plan. Boligen er utvendig vedlikeholdsfri.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2011 med profilerte fronter. Benkeplater av stein og tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armaturer. Cooker varmtvannssystem. Stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med kjølehjørne, fryseskap, oppvaskmaskin, komfyrer, mikro, dampovn og kaffemaskin i høyskap samt nedfelt induksjonstopp. Ventilator i himling tilkoblet avtrekkskanal. Stoppeventiler plassert under oppvaskkum.

  Balkong utenfor kjøkken:
  Utgang fra kjøkken til balkong på 5 kvm. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av tre og metall.

  Bad 1. etasje:
  Vegghengt servantskap med skuffer og dører. Ovenpåliggende servanter med ett-greps armaturer. Speil og overbelysning med stikkontakt på vegg over servanter. Dusjkabinet med dyser (dyser er ikke funksjonstestet) samt skyvedører av glass. Dusjpanel tilkoblet hånd- og regndusj. Frittstående badekar med badekararmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Tilluftsventil plassert på vegg. Avtrekksvifte plassert i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av panel med downlights. Baderom fra 2000.

  Bad U. etasje:
  Vegghengt servantskap med dør. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap og stikkontakter på vegg. Dusj på gulv med forheng. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig ventilasjon. Panelovn på vegg. Flislagt gulv med varme. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater samt fliser.

  Vaskerom/bad U. etasje:
  Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Dusj på gulv med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksvifte plassert på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.  Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt flate med downlights. Vaskerom/bad fra 2011.

  Terrasse utenfor stue/spisestue:
  Utgang fra stue/spisestue til delvis overbygget terrasse på 93 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av tre og metall. Utvendig kjøkken, utebelysning, stikkontakter og markise.

  Øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater av malte flater samt malt panel og MDF-panel. Downlights i kjøkken. Hvite profilerte innerdører. Skorstein fra byggeår og 2011. Ildsteder plassert i stue/spisestue. Innvendige trapper og rekkverk av tre.

  Rom i underetasje:
  Gulvflater belagt med fliser, teppe og gulvbelegg. Gulvvarme. Vegg- og himlingsflater av malte flater samt byggningsplater og MDF-panel. Downlights. Hvite profilerte/slette innerdører.

  Uinnredet råloft:
  Uinnredet kaldtloft med inspeksjonsmulighet via luker på yttervegger.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader;
  TG1 (i orden): 53 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 33 %. TGIU (ikke undersøkt): 14 %.
  TG 3 er ikke benyttet.

  Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Merk:
  Ute medfølger ikke pelletsgrill, høytalere, pingvin og gjerde.
  Inne medfølger ikke badekar, 2 våpenskap, alt utstyr i kino og tv i stuen.
  I garasjen medfølger ikke aluminiumshyller.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1965, tilbygget i 1983, totaltrenovert og tilbygget i 2008-2012.
  Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av tre- og betongkonstruksjoner samt lettklinkerblokker og lecaplank. Drenering fra 2008. Fasader utført i stående og liggende Kebony trepanel samt naturstein. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater (taket er inspisert fra bakkeplan grunnet is og snø). Entrédør med karm av tre og kodelås. Ytterdør fra vaskerom med karm av tre. Heveskyvedør,balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium i 2- og 3-lags glass fra 2007, 2008, 2010 og 2011. Yttertaktekking fra 2011. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater. Renner, nedløp, beslag og takstige av metall.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet, supplert med ildsteder i stue/spisestue samt varmepumpe i himling i 1. etasje samt på vegg i underetasje. Sentralstøvsuger. Varmtvannsbereder på ca 300 liter fra 2010.

  Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i entré. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang i underetasje. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har brannvarslere og brannslukkingsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 952 kvm.
  Svakt skrånende tomt opparbeidet med gruslagt biloppstillingsplass/adkomstvei, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning. Stor opparbeidet hage som vender mot friareal og det er ingen gjenboere til stuen.
  Parkering
  Parkering i egen garasje, enkel og dobbel garasje, samt parkering for 4-5 biler på egen gårdsplass. For øvrig er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 21 178.- pr. år (avhenger av forbruk).
  Stipulert strømforbruk er oppgitt til 19 500 kWh pr. år.
  Kostnad for kabel-tv og internett er kr 14 232,- pr. år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra 2014.
  Reguleringsplan
  Området er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet frittliggende småhusbebyggelse.

  Reguleringplaner under arbeid i nærheten (under 500 m):
  Id: 202306
  Navn: Fløysbonn ungdomsskole
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: detaljregulering
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 2797. Tinglyst 12.09.1963. Bestemmelse om vann/kloakkledning, veg og bebyggelse.

  Nevnte servitutt kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig innflyttingsattest fra 1965 og ferdigattest totalrenovering og tilbygg fra 2012.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  11 500 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 060 493,- Sekundær formuesverdi : 7 417 773,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 81171006
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om ev pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10