Komplett salgsoppgave

Nordre Skrenten 4C

Attraktiv 3(4)-roms leilighet - Skjermet balkong med sol og utsikt - Kjøkken/bad fra 2017 - Garasjeplass

 • Totalpris 4 148 414
 • Prisantydning 3 990 000
 • Omkostninger 124 414
 • BRA 88m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1973
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 4 068,-

Om boligen

Nordre Skrenten 4 C - pen og attraktiv 3(4)-roms selveierleilighet over to plan med sentral beliggenhet rett i utkanten av Kolbotn sentrum. Rolig og barnevennlig område med kort vei til skoler, barnehager og lekeplasser. Det er kort gangavstand til Kolbotn sentrum hvor du finner tog, kjøpesenter, kulturhus og spisesteder. Toget bruker kun 18 min til Oslo S. For øvrig kort vei til bussholdeplass, idrettsanlegg og turområder.

Leiligheten har en fin planløsning med stue, velutstyrt kjøkken fra 2017, bad fra 2017 og entré på inngangsplan. I etasjen under er det 2 soverom og kontor/soverom. Leiligheten har en vestvendt balkong på ca. 15 kvm med flott utsikt og gode solforhold. Det medfølger en garasjeplass og praktisk bod. Gjesteparkering.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Nordre Skrenten 4 C er en flott 3(4)-roms selveierleilighet. Kort vei til Kolbotn sentrum med en rekke fasiliteter og servicefunksjoner som Kolbotn Torg med et rikt utvalg av forretninger; klær, sportsutstyr, Kitch'n, Coop Mega mm. samt kaféer og restauranter.

  I Sentrumsbygget på østsiden av jernbanen finnes søndagsåpne tilbud som frukt- og grønthandler med rikt utvalg og fiskebutikk. I kort avstand fra leiligheten ligger også kulturhuset Kolben med restaurant, kino, bibliotek samt konsertscener og selskapslokaler. Ved Kolben er det et hyggelig torg og adkomst ned til Kolbotnvannet - en flott, grønn lunge som gir ro i sjelen.

  Det er gangavstand til Kolbotn jernbanestasjon og bussholdeplass (Kolbotnkrysset eller Kolbotn stasjon (buss 83) eller Tårnlia (buss 81)) med hyppige avganger til blant annet Oslo. Med toget tar det ca. 18 minutter til Oslo S. Tog til Ski tar ca. 17 minutter. Det er ca. 1 km til Rosenholm stasjon med Oslotakst på toget. Ellers god bussforbindelse til Oslo, Tårnåsen, Sofiemyr og Greverud.

  Det er få minutters gange til marka med flotte rekreasjonsmuligheter, turstier, skiløyper og flere småvann. Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. I tilknytning til Tårnåsen skole er det fint skogsterreng som innbyr til aktivitet. Her er det blant annet ski/trimløype og sykkelløype. På Greverud er det 18-hulls golfbane. Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well, et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud. På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg.
  Adresse
  Nordre Skrenten 4C 1413 Tårnåsen
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 576 snr. 41 orgnr. 975497739 i Nordre follo kommune
  Innhold
  1 u. etasje:
  Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong.

  2 u. etasje:
  Gang, kontor/soverom og to soverom.

  Leiligheten disponerer en bod i byggets 1u. etasje og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

  Bruksareal 88 kvm er fordelt på følgende måte:
  1 u. etasje:
  BRA-i: 47 kvm.
  BRA-e: 9 kvm.
  TBA: 15 kvm.

  2 u. etasje:
  BRA-i: 32 kvm.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 19.01.2024) for ytterligere spesifikasjon av boligens areal.
  Standard
  Kjøkken:
  Flott kjøkken fra 2017. Innredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, integrert stekeovn og mikrobølgeovn plassert i høyskap samt nedfelt induksjonstopp. Montert komfyrvakt. Vegghengt ventilator med kullfilter. Frittstående side-by-side kjøle-/fryseskap med vanntilførsel. Montert automatisk lekkasjestopper. Laminat på gulv med varmekabler. Vegger utført i fliser og glatte malte flater. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Bad:
  Meget pent baderom fra 2017. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne og opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Balkong:
  Utgang fra stue til overbygget vestvendt balkong på 15 m² med flott utsikt og svært gode solforhold. Bærende konstruksjoner av armert betong belagt med treheller. Rekkverk av metall.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme i hele 1 u. etasje. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i stue. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré samt soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik somslitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 82% TG2 (alder, slitasje, mv): 12% TGIU (ikke undersøkt) 2%. TG3 er ikke benyttet
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligblokk oppført i 1973.
  Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i fasadeplater og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/takfolie(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 38dB, samt elektronisk kodelås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tolags glass fra 2005 og 2017.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

  Varmtvannsbereder på ca 120 L fra 2017 plassert i hjørneløsning på kjøkken. Avtrekk på bad styres via vifte på tak for øvrig er det naturlig ventilasjon.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 15 757 kvm. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i Sameiet Nordre Skrenten Garasjehus følger boligseksjonen ved salg. Nordre Skrenten 1 Sameiet og Nordre Skrenten 4 Sameiet eier 50% hver i Sameiet Nordre Skrenten Garasjehus.

  På ekstraordinært sameiermøte i garasjehuset er det lagt til rette for elbil ladning på samtlige plasser. Garasjehuset har lagt opp infrastruktur for elbil ladning til samtlige plasser, men beboere som ønsker tilkobling for ladning må bestille disse via garasjehusets styre.

  Det finnes også gjesteparkering ute og ellers gateparkering etter gjeldende bestemmeler.
  Beskrivelse av sameiet:
  Nordre skrenten 4 er et veldrevet sameie.
  Andel fellesgjeld: kr. 34 000,- pr 01.01.2024.
  Andel fellesformue: kr. 17 660,- pr 31.12.2022.
  Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.

  Dyrehold er tillatt etter følgende regler:
  Ved førstegangs innflytting skal styret søkes skriftlig om tillatelse til å medta hund eller innekatt. Dette må registreres/meldes styret skriftlig innen 2 uker etter innflytting. Senere anskaffelse av hund/katt skal også godkjennes av styret, og etter at eier har forpliktet seg til å følge gjeldende regler for dyrehold. Husdyrholdet må ikke være til sjenanse for naboer og omgivelser. Eieren er erstatningspliktig for skade som et husdyr måtte påføre sameiet og beboerne. Husdyr skal holdes under kontroll og luftes i bånd. Ekskrementer skal fjernes umiddelbart. Dersom det kommer berettiget klage på hund eller annet husdyr, i henhold til disse regler og politi-vedtektenes regler, vil styret i sameiet vurdere godkjennelse på nytt.

  Sameiet gjennomfører dugnad to ganger pr. år.

  Sameiet har planlagt følgende vedlikeholdsoppgaver:
  - Nye avfallsbrønner.
  - Etterisolering av krypkjeller.

  Det er avsatt kr. 1 600 000,- i vedlikeholdsfond.

  Fremtidige prosjekter:
  - Sameiet har sett på muligheten for å montere solcellepanel og det er innhentet vurdering fra to leverandører. Det er ikke besluttet om dette er noe man skal gå videre med.
  - Takdekket begynner å nå totalalder og må på sikt byttes.

  Det er for dette ikke fremlagt pristilbud eller informasjon om hvordan dette eventuelt skal dekkes. Det må tas høyde for at det kan bli et låneopptak dersom arbeidene vedtas.

  Boligsameiet har lån i OBOS banken med følgende spesifikasjon og vilkår:
  Lånenr.: OBOS01-982007494887.
  Restsaldo: 2 182 965,-.
  Restløpetid: 7 år og 3 mnd.
  Termine pr. år: 12.
  Rente type: Flyt.
  Rente pr. 15.01.24: 7,40%.

  I tillegg til boligsameiets lån, har garasjehuset lån i OBOS banken med følgende spesifikasjon og vilkår:
  Lånenr.: OBOS01-98207470317
  Type: A
  Restsaldo: 13 767,-
  Restløpetid: 2 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente pr. 27.09.23: 7,20%

  Lånenr.: OBOS02-98207470309
  Type: A
  Restsaldo: 1 693 775,-
  Restløpetid: 2 år 6 md.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente pr. 27.09.2023: 7,20%

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave. Øvrig informasjon om sameiet (innkalling til og protokoll fra siste generalforsamling, regnskap og budsjett) får du tilsendt når du bestiller salgsoppgave via annonsen på FINN.

  Boligsameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.068,- pr. md.
  Herav:
  Garasje 850,-
  Nytt rehab.lån 509,-
  Felleskostnader 2.080,-
  Kabel-tv / Bredbånd 629,-

  Andre løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca. kr 9.515,- pr. år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert forbruk.
  Strømforbruk er oppgitt til ca. kr 15.000,- pr. år.

  Ovennevnte kostnader er basert på nåværende eiers bruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er blant annet regulert til blokkbebyggelse, kombinert bebyggelse og anleggsformål og offentlig friområde.

  Reguleringplaner under arbeid i nærheten (500 m):
  - 2018007 Sentrumsgården BFKT4: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - 202009 Skrenten Panorama: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - 202003 Skrenten Nybakken: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 079 447,- Sekundær formuesverdi : 4 101 899,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  If Skadeforsikring Polisenummer: 565807
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg