Komplett salgsoppgave

Olaus Hansens vei 17

Flott teglsteinsvilla med herskapelig preg - Usjenert, flat og velholdt tomt med drivhus - Gårdsplass med dobbelgarasje

 • Totalpris 11 906 414
 • Prisantydning 11 600 000
 • Omkostninger 306 414
 • BRA 206m2
 • P-Rom 194m2
 • Tomteareal 786m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2007
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke C

Om boligen

Olaus Hansens vei 17 er en teglsteinsvilla med herskapelig preg oppført i 2007. Eiendommen har en rolig, skjermet og barnevennlig beliggenhet øverst i Øvreskogen på Oppegård. Boligen ligger usjenert til i blindvei og området grenser mot friområder og det er kort vei til lysløype med turmuligheter både vinter og sommer samt nyere idrettsanlegg med kunstgressbane.

Boligen fremstår lys, romslig og velholdt. Familievennlig planløsning over to plan og inneholder to stuer, tre soverom + kontor, 2 baderom, vaskerom med egen utgangsdør, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer fra Siemens/Miele og godt med lagringsplass.

Flat, luftig og romslig tomt i to nivåer - fritt for innsyn fra naboer. Uteområdet er velstelt og har i tillegg flotte blomsterbed og et drivhus. Sol til kl. 22:30 midtsommer.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen har en rolig, skjermet og barnevennlig beliggenhet øverst i Øvreskogen på Oppegård. Boligen ligger usjenert til i blindvei og området grenser mot friområder med kort vei til lysløype med turmuligheter både vinter og sommer samt flott nyere idrettsanlegg med kunstgress- og grusbane. I umiddelbar nærhet fra boligen ligger det barnehager, lekeplasser, 18-hulls golfbane og helårs oppvarmet fotballbane.

  Golfbanen brukes også aktivt vinterstid med både akebakker og lysløpe med oppkjørte og preparert langrenns- og turløyper. En joggetur eller skitur i marka kan tas rett fra eiendommen til hyggelig og naturskjønne omgivelser. Oppegård er kjent for sitt inkluderende og aktive miljø, det er gode tilbud til alle alderstrinn. Meget gode oppvekstsvilkår for barna og hele familien. Nærbutikk med Kiwi på Oppegård senter. Kina restaurant og 2 sushi og wok restauranter. Nylig oppusset Menybutikk med lekker ferskvaredisk, helsesenter med lege, fysioterapi, tannlege og apotek på Greverud. Kolbotn sentrum er en kort kjøretur unna og tilbyr kulturhus og kjøpesenter med omlag 60 ulike butikker, kaféer og restauranter, samt et godt og variert utvalg av servicetilbud.

  Oslo sentrum er ca. 20 minutter med bil unna og ca. 22 - 25 minutter med tog.

  Øvreskogen sogner til Greverud barneskole. Det er flere private- og offentlige barnehager i nærområdet. Offentlig kommunikasjon med buss fra Greverud skole og tog fra Oppegård stasjon. Gode kjøre og sykkelveier til Vinterbro og til Nesset/Breivoll. Bademuligheter og fine plenområder ved Tussetjern, en liten spaser eller sykkeltur unna.

  Naboene i Olaus Hansens vei er av den aktive typen og består av godt etablerte familier. Mange har et stort engasjement i Oppegård idrettslag som enten trener eller støtteapparat på grasrotnivå.
  Adresse
  Olaus Hansens vei 17 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 971 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré/hall, bad, tv-stue og 3 soverom. Adkomst til loft via luke med nedfellbar trapp på soverom 2 samt via luke i vegg i hall.

  Underetasje: Gang, bad, vaskerom, kontor, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, bod og vinrom. Vinrommet har eget kjøleanlegg. Utgang fra stuen til vestvendt platting på ca 52 kvm.

  Primærrom 194 kvm. Bruksareal 206 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 18.11.2022) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Deler av 1. etasje er ikke målbar grunnet lav takhøyde (den totale gulvflaten er målt til ca 102 kvm).

  Dobbelgarasje med følgende mål: 5,8x5,75 meter. Det er kryploft i garasjen for oppbevaring.
  Standard
  Eiendommen fremstår velholdt, lys og tiltalende. Solid kontruksjon i teglstein.

  Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Montert glassplate mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. To kjøleskap- og koketopp fra Siemens. Oppvaskmaskin, microovn, stekeovn, kaffemaskin og varmeskap fra Miele. Godt med skapplass til masse utstyr og servise. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflater belagt med parkett med gulvvarme. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights samt integrerte høyttalere.

  Baderom 1. etasje med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights og integrerte høyttalere. Vegghengt innredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Innebygget badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil i himling. Etablert skittentøyssjakt til vaskerom i u. etasjen.

  Baderom i underetase med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights samt integrert høyttaler. Vegghengt innredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil i himling.

  Vaskerom i underetasje med flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Vaskerommet har egen utgangsdør som er godt å ha som en sluse når man har vært på tur. Innredning med heldekkende nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg over benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Varmtvannsbereder på ca 287 liter fra 2016. Sentralstøvsuger plassert på vaskerommet med uttak i begge etasjer.

  Overflater består av parkett og fliser på gulv, vegger og himlingsflater i glatte, malte flater med stedvise downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG0 eller TG1: 76%. TG2: 17%. TGIU (ikke undersøkt): 7%. TG3 er ikke benyttet.

  Det er gitt verdibevis for drenering. Med verdibeviset får dere dekket reparasjon av dreneringen hvis vann trenger inn i boligen. Dette forutsetter at dere kjøper boligkjøperpakke fra IF gjennom eiendomsmegler eller forsikrer huset med superforsikring i IF. Se tilstandsrapporten for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  I underetasjen medfølger ikke 2 stk liftgardiner (brun/rosa) og 2 stk stuegardiner. I 1. etasje medfølger ikke 2 stk soveromsgardiner og 2 lamper på 2 barnerom. I garasjen medfølger ikke stativ for verktøy som står på veggen.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras med gjenstående leverandørgaranti. Se for øvrig standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 2007.
  Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Glatt entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Takvindu med karmer av tre og to-lags glass.

  Frittstående garasje oppført i 2007.
  Frittstående garasje i tre-/murkonstruksjon. Det er elektrisk leddport og belysning. Kryploft i garasen for ekstra oppbevaring.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme i entré, hall, tv-stue og bad i 1. etasje og i hele underetasjen foruten bod.

  Luft til luft varmepumpe plassert på kjøkken.

  Skorstein utført i elementpipe tilkoblet peis med innsats som er gjennomgående fra stue og kjøkken. Ildstedet har god trekk.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod i underetasjen.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 786 kvm.
  Tomten er tilnærmet flat i to nivåer.

  Luftig og romslig tomt, fritt for innsyn fra naboer. Uteområdet er velstelt og har i tillegg flotte blomsterbed og et drivhus. Her etableres gode sommerminner i den deilige hagen med sofagruppe og stort spisebord. Hyggelig utsyn fra hage og den store plattingen på hele 52 kvm. Her har du solen til den går ned ca kl. 22:30 midtsommer.
  Parkering
  Dobbelgarasje og romslig, steinlagt gårdsplass med plass til flere biler.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 13 916,- pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til ca 29 000 kWh pr. år.
  Forsikring kr. 3 500,- pr år (kun bygning).
  Kostnad for kabel-tv/internett fra Canal Digital kr. 6 000,- pr år.

  Boligen er ikke koblet opp til Fiber, men det er etablert føring frem til huset.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Enebolig Selveier, oppført i 2007
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse iht gjeldende reguleringsplan.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.

  Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  I forbindelse med registrering av grunn i februar 2006 ble det tinglyst en erklæring/avtale som omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse samt bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.

  Kopi av erklæringen kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for enebolig (datert 21.06.2010) foreligger.

  Ferdigmelding etter oppføring av garase (datert 16.06.2011) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 307 087,- Sekundær formuesverdi : 8 305 514,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger opplyser i egenerklæringsskjemaet at det er observert skjeggkre i boligen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovgivning
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven og overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene slik som salgsoppgave, selgers egenerklæring, tilstandsrapport, kommunale opplysninger etc. Kjøper anses kjent med alle forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet her kan ikke påberopes som mangler. Derfor må kjøper lese dokumentene grundig og stille spørsmål til eiendomsmegler dersom noe er uklart. Alle interessenter anmodes om å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig. Dersom kjøper skulle velge å kjøpe eiendommen usett, kan ikke kjøper gjøre gjeldene som mangel noe han burde ha blitt kjent med på visning.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut fra alder, type og synlig tilstand, kan det foreligge en mangel. Det samme gjelder dersom det er tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dett gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det virket inn på avtalen at opplysning ikke ble gitt eller at feil opplysning ikke ble rettet opp i tide på en tydelig måte. En brukt bolig har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på mer enn 2% og mer enn 1 kvm. Ved beregning av eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000,- (egenandel). Tillegg til lovgivning dersom kjøper ikke er forbruker
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er" og selgers ansvar er da begrenset, jfr. Avhendingsloven (ahl) §3-9, 1. ledd 2. punktum. Ahl §3-3 (2) om arealavvik fravikes og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter ahl §3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Lørdag 04. November
12:00 - 13:00
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg