Komplett salgsoppgave

Frydenbergveien 17A

Stor enebolig på hele 236 kvm beliggende i et hyggelig og populært område - store uteplasser - garasje

 • Totalpris 8 487 242
 • Prisantydning 8 250 000
 • Omkostninger 237 242
 • BRA 236m2
 • P-Rom 209m2
 • Tomteareal 774m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1978
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Frydenbergveien 17A er en stor enebolig på hele 236 kvm BRA beliggende i et etablert og populært boligområde på Greverud. Området er i tillegg meget barnevennlig, med kort og trygg vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon (5 min gange til buss og tog). Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Greverud og på Meny Greverud.

Innvendig fremstår boligen velholdt og har en fin planløsning. Det er 4 soverom, 2 stuer, 2 bad + vaskerom og godt med bodplass. Tomten måler 774 kvm og er opparbeidet med blant annet hekkplanter, busker, plen og beplantning for å nevne noe. Videre er det flere hyggelige terrasser - blant annet 30 kvm terrasse utenfor stue i 1. etasje med mye sol.

Parkering i garasje eller på eiendommen.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et etablert og populært boligområde på Greverud. Området byr på flotte turløyper, sommer som vinter. Området er i tillegg meget barnevennlig, med kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt gode servicetilbud.

  Oppegård IL har mange gode tilbud for små og store, med blant annet fotball, håndball, friidrett, badminton og langrenn m.m. På Østre Greverud ligger det idrettshall, kunstgressbane, grusbane og sandhåndballbane, trimpark, lysløype, en 18 hulls golfbane med proshop og restaurant samt en nybegynnervennlig 9 hulls frisbeegolfbane.

  For en mer avslappende aktivitet ligger The Well - Nordens største spa med et bredt utvalg behandlinger og aktiviteter for enhver smak.

  Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Rema 1000 Greverud og på Meny Greverud. For større shoppingmuligheter ligger Kolbotn Torg med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, deriblant Kolbotn stasjon, kun tre stopp fra Greverud. Her finner du et godt butikkutvalg, gode spisesteder, morsomme familieaktiviteter og et myldrende folkeliv. I tillegg finnes det kino, kulturhus og utstillinger i umiddelbar nærhet i Kolben Kulturhus.

  Fra eiendommen er det omlag 5 minutters gange til bussholdeplass med en rekke bussruter, bl.a. 81N Jernbanetorget og 580 Kolbotn Torg samt Greverud togstasjon med avganger hver halvtime som begge tar deg enkelt til Oslo sin sentrumskjerne.

  Kort avstand til Østli barneskole og ungdomsskole. For de yngste er det flere barnehager i området. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr.
  Adresse
  Frydenbergveien 17A 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 584 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Trapp/ stue/ spisestue, kjøkken, kontor, gang, bad og 2 soverom.

  Underetasje: Entré/ trapp/ gang, bad, vaskerom, gang, tv-stue, oppholdsrom, 2 soverom, garasje, integrert garasje og 2 boder.

  I tillegg er det en utvendig bod på 13 kvm.

  Primærrom 209 kvm. Bruksareal 236 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 06.12.2022) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. 3- stavs eikeparkett på gulv. Malt strietapet på vegger. Folierte/ malte trefiberplater i himling med downlights. Glassplater over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Kjøl- og fryseskap i nisje. Komfyr integrert i høyskap med nedfelt induksjonstopp i benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i takhøye overskap. Stikkontakter under overskap.

  Bad 1. etasje:
  Tiltak utført i år 1999. Gulvfliser og veggfliser. Trekledning i himling med downlights og avtrekksvifte. Dusjhjørne med innsvingbare dører i glass og veggmontert hånddusj. Badekar med veggmontert hånddusj og kran. Håndklestang. Servantskap med profilerte fronter på skapdører og helservant med ett greps blandebatteri. Speilskap med lys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Stikkontakter på vegg. Mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte i himling. Varme i gulv.

  Bad underetasje:
  Tiltak utført i år 2002. Gulvfliser og veggfliser. Trekledning i himling med downlights og avtrekksventil. Dusjnisje med dusjvegg og skyvedør i glass. Veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Servantskap med profilerte fronter på skapdører og helservant med ett greps blandebatteri. Speilskap. Stikkontakter på vegg. Håndklestang. Mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte. Varme i gulv.

  Vaskerom underetasje:
  Vaskerom fra byggeår med stedvis oppgraderinger. Vinylbelegg på gulv. Malt strietapet på vegger. Malt trekledning i himling med lyslampe. 200L varmtvannsbereder fra år 2009. Utslagsvask i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Naturlig ventilasjon. Varme i gulv. Adkomst til gang/garasje og 2 boder.

  Overflater øvrige rom:
  Gulv med 3-stavs eikeparkett, fliser i entré, laminat (varmekabler/gulvvarme i underetasje utenom oppholdsrom, gang og 2 boder). Vegger med malte trefiberplater/glatte flater, malt strietapet og teglsteinsmur. Himling med folierte/malte trefiberplater og malt trekledning.

  Uteplasser:
  Sydvendt terrasse med utgang fra soverom på 10 kvm. Terrasebord i impregnert tre på gulv. Malt rekkverk i tre. Overbygget. Nordvendt terrasse på 24 kvm med utgang fra soverom. Terrasebord i overflatebehandlet impregnert tre på gulv. Malt rekkverk i tre. Blomsterbed. Utebelysning. Vestvendt platting/ terrasse på 30 kvm med utgang fra stue. Terrasebord i overflatebehandlet impregnert tre på gulv. Delvis overbygget. Utebelysning.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG0 eller TG1: 46%, TG2: 52%, TG3: 1% og TG IU (ikke undersøkt) 1%.

  TG3 er gitt til utvendige trapper da de mangler rekkverk. TG IU (ikke undersøkt) er gitt til fundamenter da disse er naturlig skjult og det er således ikke mulig å dokumentere/sikre type fundamenter som huset har.
  Utstyr
  Alle hvitevarer som var tilstede på visningen følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras med gjenstående leverandørgaranti
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1978.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Grunnmur i multimur konstruksjon. Yttervegger har stående trekledning/ pusset og malt mur på fasaden. Valmet tak i trekonstruksjon. Yttrtaktekking er takstein.

  Integrert garasje i mur/ betongkonstruksjon. Port og belysning. Adkomst til bolig.

  Frittstående uisolert bod i trekonstruksjon. Strøm og belysning. Støpt plate på mark. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. 2- fløyet dør. 1 dør med glass.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er elektrisitet, vedfyring i tv-stue og stue/spisestue samt luft til luft varmepumpe fra 2013. Gulvvarme i underetasje utenom oppholdsrom og boder. Gulvvarme i bad.

  Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer. Automatsikringer med jordfeilbryter. Skrusikringer på hovedsikring. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 63 AMP. Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår med stedvis oppgraderinger. Til informasjon er det utført tiltak i år 2011 (Kreativ Elektro) med etterarbeid, etter kontroll fra Hafslund/ Infratek.

  Huset har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 774 kvm.
  Tomten er opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass og gangvei. Hekkplanter, busker, plen og beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje eller på eiendommen.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr 12 732,- pr år (avhenger av forbruk).
  Stipulert strømforbruk er oppgitt til ca 18 000 kWh pr år.
  Kostnad kabel-tv/internett kr. 9 000,- pr år.
  Bygningsforsikring ca kr. 6 000,- pr år.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Enebolig Selveier, oppført i 1978
  Antall rom (evt. senger)
  Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2
 • Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
  Areal: 774 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp med private stikkledninger. Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området er for øvrig regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 23.06.1978) foreligger.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  8 250 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 158 865,- Sekundær formuesverdi : 7 771 913,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er forsikret i:
  WaterCircles Forsikring ASA Polisenummer: 1226203
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg