Komplett salgsoppgave

Skogsåsen 23D

Lekkert og påkostet rekkehus over 3 plan - usjenert uteplass med sol - fritt utsyn mot vest - garasjeplass - svanemerket

 • Totalpris 8 350 000
 • Prisantydning 8 350 000
 • Omkostninger 217 742
 • BRA 143m2
 • P-Rom 138m2
 • Tomteareal 129m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2021
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke A
 • Felleskost/ mnd 2 145,-

Om boligen

Skogsåsen 23 D - Flott beliggende rekkehus i et svært barnevennlig og attraktivt boområde. Meget god internbeliggenhet på boligfeltet med fritt utsyn mot vest og gode solforhold. Hyggelige og pent opparbeidede fellesområder med lekeplasser, sittegrupper og lignende. Myrvoll stasjon med blant annet Kiwi butikk, togstasjon (ca. 20 min til Oslo), bakeri, frisør og barnehage i kort gangavstand fra boligen.

Rekkehuset ble oppført i 2021 og går over 3 plan - inneholder flislagt entré, 4 soverom, stor og lys stue med utgang til vestvendt terrasse utstyrt med terrassevarmer, markise og screens, kjøkken med integrerte hvitevarer og god plass til spisebord, 2 lekre baderom herav ett med badekar, praktisk vaskerom og godt med bodplass både ute og inne. Garasjeplass medfølger. Boligen er Svanemerket.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Flott beliggende rekkehus i et svært barnevennlig boområde. Meget god internbeliggenhet på boligfeltet med fritt utsyn mot vest og gode solforhold. Hyggelige og pent opparbeidede fellesområder med lekeplasser, sittegrupper og lignende.

  Flere barnehager i nærområdet deriblant Læringsverkstedet Myrvoll, Ekornrud barnehage og Rognebærlia barnehage. Gangavstand til barneskole, ungdomsskole og videregående skole, som ligger på Sofiemyr.

  Rekkehuset ligger nært på marka med fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. I tillegg lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser. Gangavstand til Sofiemyr idretts- og svømmehall, samt friidrettsanlegg og flere fotballbaner.

  Myrvoll stasjon med Kiwi dagligvarebutikk (åpent kl 07-23 alle dager unntatt søndag), Baker Nordby (nå også med pizzaservering), frisør, hudpleie m.m. ligger i kort avstand fra boligen.

  Ca 20 min med tog fra Myrvoll til Oslo S. Sykkelavstand til Kolbotn togstasjon med direkte tog til Oslo som tar omkring 12 minutter. Ca 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

  Kort avstand til handelsområde på Sofiemyr med Coop Extra, Biltema, Plantasjen, frisør, Yogasenter, dyreklinikk, Friskis og Svettis, Follo dansestudio, Bademiljø mm. Spa- og velværesenteret The Well ligger på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa - i gangavstand fra boligen.

  Kolbotn sentrum med blant annet Kolbotn Torg ligger en kort kjøretur unna, og tilbyr ca 60 forretninger, caféer og flere restauranter. Her ligger også Kolben kulturhus som tilbyr kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.

  I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre samt badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand.
  Adresse
  Skogsåsen 23D 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Kommunenummer 3020, Gnr. 241, bnr. 90 snr. 8 ideell andel 1/1.
  Kommunenummer 3020, Gnr. 241, bnr. 87, ideell andel 1/166 (garasjeplass).
  Innhold
  Underetasje: Entré, gang, soverom, bad, vaskerom og bod. Ved inngangspartiet er det også en praktisk bod på ca 5,3 kvm (innlagt strøm).

  1. etasje: Kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. Fra stuen er det utgang til stor terrasse og plenareal. På terrassen er det også en bod på 1,3 kvm.

  2. etasje: Gang, bad, 3 soverom og omkledningsrom.

  Boligen disponerer i tillegg en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

  Primærrom 138 kvm. Bruksareal 143 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 03.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Rom benyttet som vaskerom var i utgangspunktet tiltenkt som bod/teknisk rom.
  Standard
  Meget pent og innholdsrikt rekkehus over 3 plan. Det foreligger garanti fra utbygger i 5 år etter at boligen ble oppført.

  Kjøkken:
  Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra med slette grå fronter og benkeplater av laminat. Underlimt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og belysning montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk med innebygget komfyrvakt. Oppvaskmaskin. Stekeovn. Kjøleskap. Fryser. Lekkasjestopper montert under oppvaskkum. Gulvflate belagt med parkett. Slette malte veggflater. Slett lysmalt himling

  Bad underetasje:
  Baderom med vegghengt servantinnredning med slette mørke fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning montert over servant. Badekar med innfellbar skillevegg av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisterne. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Nedsenket slett himling med downlights.

  Vaskerom underetasje:
  Vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning og varmtvannsbereder på 180 liter. Hovedstoppekran montert på vegg. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Flislagt gulv. Slette malte veggflater. Slett lysmalt himling.

  Bad 2. etasje:
  Baderom med vegghengt servantinnredning med slette mørke fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning montert over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisterne. Toalettet har praktisk spyle- og tørkefunksjon. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Slett lysmalt himling med downlights.

  Terrasse utenfor stuen:
  Utgang fra stue til solrik, vestvendt terrasse på ca 20,2 m2 med kveldssol og utsikt. Gulvflate belagt med terrassebord. Levegg/rekkverk av treverk. Stikkontakter, belysning, stråleovn og markise montert på vegg.

  Terrasse ved inngangspartiet:
  Østvendt platting på ca. 8,4 m2 ved inngangsparti med morgensol. Gulvflate belagt med terrassebord. Levegg/rekkverk av treverk.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett og flislagt gulv med varme i entré. Slette malte veggflater og spiler i stue. Slette lysmalte himlinger.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 89%. TG2: 3%. TGIU (ikke undersøkt) 8%. TG3 er ikke benyttet.

  Det er gitt verdibevis på bad i 2. etasje og vaskerom i underetasje. Se tilstandsrapport for detaljer.

  Etter at egenerklæringsskjema ble fylt ut har selger hatt elektriker på besøk for å koble opp markise, terrassevarmer og screens på markterrassen mot sørvest. Elektrikeren kommenterte at det ser ut som stikket/ledningene er utsatt for fukt på grunn av avstanden mellom rørføringen i veggen og stikket. Elektriker kommer tilbake for å bytte stikke og tette igjen. Løsningen Bravida benyttet da boligen var ny, virker ikke å være tilfredstillende og selger har tatt kontakt med JM Bolig slik at de kan undersøke dette.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Alle tak- og vegglamper medfølger, ekskludert lampen over spisebordet, lampen i hjørnet av stuen (mot markterrassen) og bambuslampen over sengen på hovedsoverommet (3. etasje). Philips hue-pærer og lysstyringssystem medfølger.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 2021.
  Rekkehus over 3 plan med underetasje. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Pulttakskonstruksjon utvendig tekket med papp. Boligen har slett entrédør med glassfelt. Terrassedør med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med tre-lags glass fra byggeår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme på baderom og i entré. For øvrig panelovner. Det er mulighet for peis i stuen.

  Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Aggregat plassert på vaskerommet.

  Sikringsskap med automatsikringer montert i vaskerom.

  Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 129 kvm med asfaltert adkomst og terrasser.

  Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, lekeapparater, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

  Det er ikke elbillader på denne plasser, men infrastrukturen er på plass.
  Beskrivelse av sameiet:
  Skogsåsen 3 Boligsameie består av 32 boligseksjoner.
  OBOS Eiendomsforvaltning er sameiets forretningsfører.

  Sameiet har ikke lån. Andel fellesformue utgjør kr. 19 952,- pr 31.12.2022.

  Dyrehold er tillatt, men kan ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

  Det er et eget garasjesameie (Skogsåsen garasjesameie). Hver parkeringsplass har en ideell 1/166-del av dette garasjesameiet (gnr/bnr; 241/87)

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 2 145,- pr. måned.
  Kommunale avgifter utgjør kr 13 844,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strømforbruk er oppgitt til 8 290 kWh pr. år (faktisk brukt i 2022).
  Garasjesameiet kr. 250,- pr måned.
  Internett kr. 399,- pr måned (fiber 500/500).

  Felleskostnader inkluderer forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo) og drift/vedlikehold.

  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til boligbebyggelse, uteoppholdsareal og vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg.

  Kommunen opplyser om reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Dette gjelder for området Nedre Ekornrud som ligger på vestsiden av jernbanen. Ny kommuneplan for Nordre Follo 2030-2034 er under arbeid.

  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 21.05.2021) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 003 647,- Sekundær formuesverdi : 7 213 127,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90711785
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Onsdag 24. Mai
17:00 - 18:00
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg