Komplett salgsoppgave

Jan Baalsruds plass 2

Lys og pen 4-roms leilighet på Kolbotn Torg med enkel adkomst, heis, bod og garasje - fellesgjeld er nedbetalt

 • Totalpris 4 507 982
 • Prisantydning 4 500 000
 • Omkostninger 7 982
 • Etasje 3
 • BRA 75m2
 • P-Rom 71m2
 • Tomteareal 7 643m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 2008
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 5 091,-

Om boligen

Jan Baalsruds plass 2 - en lys og pen 4-roms leilighet fra 2008. Leiligheten har en supersentral beliggenhet midt i Kolbotn sentrum. Kolbotn Torg med ca. 60 forretninger, restauranter, legesenter, treningssenter og Kolben kulturhus ligger i umiddelbar nærhet. Videre ligger Kolbotn togstasjon og bussholdeplass i umiddelbar nærhet - hyppige avganger i rushtiden og nattbuss.

Leiligheten er på 75 kvm, har en praktisk planløsning og inneholder 3 soverom, velutstyrt kjøkken, flislagt bad med opplegg til vaskemaskin, stue med utgang til syvendt platting på ca. 13 kvm og innvendig bod. Bod på ca. 5 kvm i kjeller og parkeringsplass medfølger. Varmtvann/oppvarming og kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. Andel fellesgjeld er nedbetalt på denne andelen gjennom IN-ordningen.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet midt i Kolbotn sentrum.

  Kolbotn Torg ligger i umiddelbær nærhet med ca. 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. Kolben Kulturhus inneholder kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Gamle Tårnhuset restaurant er en populær restaurant med svært gode anmeldelser.

  Kolbotn stasjon ligger rett i nærheten og herfra kommer man til Oslo S på ca. 18 minutter med lokaltoget. Eventuelt kan man ta bussen (nr 83) fra Kolbotn torg med hyppige avganger i rushtiden samt nattbus. Herfra tar bussen ca. 28 minutter til Oslo S.

  Videre er det kort vei til marka med lysløper, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Flott skateanlegg («Pyramiden») i Kolbotn sentrum.
  Adresse
  Jan Baalsruds plass 2 1410 Kolbotn 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 251 bnr. 5 snr. 56, andelsnr. 28 i Kolbotn torg borettslag med orgnr. 992710802 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Entré, gang, tre soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og bod. 

  Primærrom 71 kvm. Bruksareal 75 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 10.02.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  I tillegg:
  - Bod i kjeller på ca. 5m² merket med G1-301.
  - Parkeringsplass i felles parkeringskjeller merket med 118.
  Standard
  Pen 4-roms leilighet med masse lys og god planløsning.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående stekeovn med platetopp. Frittstående kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil. Montert komfyrvakt.

  Bad:
  Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin samt vannbåren varme med stoppekraner plassert i himling. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights

  Uteplass:
  Utgang fra stue til sydvestvendt platting belagt med betongheller på ca. 13m². Rekkverk av stålkonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger utført i glatte malte flater samt malt betong. Himlingsflater utført i malt betong.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG0 eller TG1: 79%. TG2: 19%. TGIU (ikke undersøkt) 2%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkkenet og vaskemaskin på badet medfølger.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Bygg oppført i 2008.
  Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i teglstein, liggende kledning samt fasadeplater. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med beslag (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, automatisk døråpner samt kodelås på vegg. Brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vannbåren varme. Felles varmtvann/oppvarming.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang.

  Ventilasjonsanlegg plassert i kjøkkeninnredning over ventilator. Naturlig tilluft via tilluftsventil i vegg på soverom 1.

  Leiligheten har brannslukningsapparat samt tilknyttet felles brannvarslingsanlegg.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 7643 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med steinbelagte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkeringsplass i felles garasjekjeller.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 5 093,- pr. måned.
  Stipulert strømforbruk ca 3 200 kwh pr år.

  Felleskostnader inkluderer forretningsførsel, bygningsforsikring, kommunale avgifter, abonnement kabel-tv/internett, fjernvarme og varmtvann (a-konto) og diverse drift/vedlikehold.

  Denne andelen har nedbetalt sin andel av fellesgjelden via IN-ordning, noe som gir lavere felleskostnader.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til blant annet sentrumsformål og prioritert utbyggingsområde Kolbotn. Området for øvrig er regulert til blant annet bolig/forretning/kontor, felles avkjørsel, torg, gang-/sykkelvei, kjørevei og frisiktssone.

  Planopplysninger, reguleringsplankart og kommuneplankart følger vedlagt salgsoppgaven.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 123 438,- Sekundær formuesverdi : 4 044 378,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Borettslagets bygningsmasse er forsikret i:
  If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2097550
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.

  Overtagelse kan først skje etter at kjøper(e) har betalt medlemsskap i USBL og at forkjøpsretten er avklart.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22

Boliger til salg