Komplett salgsoppgave

Eyvind Alnæs vei 13

Attraktiv og nyoppusset enebolig med idyllisk beliggenhet, topp solforhold og utsikt - Separat utleiedel

 • Totalpris 14 240 242
 • Prisantydning 13 900 000
 • Omkostninger 340 242
 • BRA 221m2
 • P-Rom 216m2
 • Tomteareal 1 032m2
 • Soverom 4
 • Bad 3
 • Byggeår 1972
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke D

Om boligen

Eyvind Alnæs vei 13 er en stor og attraktiv familiebolig over 2 plan. Sentralt og barnevennlig boligområde på Ingierodden uten gjenboere mot vest. Innerst i stikkvei - første rekke mot friarealer og Gjersjøen hvor du finner hyggelige turområder og badeplasser. Tomten er stor/usjenert og utsikten er fantastisk. Masse sol.

Innvendig er boligen nyoppusset i 2022/2023. Hoveddelen har en stue i åpen kjøkkenløsning med peis og store vindusrekker mot skogen/utsikten. Kjøkkenet er fra HTH og har praktisk kjøkkenøy samt integrerte hvitevarer. Videre er det 4 soverom, bad/vaskerom, bad, 2 toalettrom og flere boder med gode lagringsmuligheter. Hybelen har også kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer, nytt bad, vindfang og gang med opplegg til vaskemaskin.

Radiator, bergvarme og nytt elektrisk anlegg.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Ingierodden, like utenfor Kolbotn sentrum. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon.

  Her har du også kort vei til både idrettsanlegg og flott natur. Gjersjøen ligger i gangavstand, og det er i tillegg kort vei til Kolbotnvannet med tursti, sittebenker og brygge. Badeturen kan du legge til Ingierstrand ved Bunnefjorden. Der finner du en vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger som er egnet for krabbefiske. Det er også en kort kjøretur til Tusenfryd, og til golfanlegg på Greverud og ved Gjersjøen.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor mange idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion og et flott fotball./ friidrettsanlegg. På Sofiemyr finner du både svømmehall og idrettshall. Dersom du vil kjøre slalåm er det kort vei til Ingierkollen slalåmsenter. Kolbotn tennisklubb har et anlegg som også kan benyttes hele året.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Mega og Kiwi Trollåsen. Det er kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og Kulturhus, og Kolbotn Torg med 60 butikker og restauranter. Dersom du ønsker et enda større utvalg av butikker, ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde med bil.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Ingierodden som ligger en spasertur på ca. 3 min unna boligen.
  Adresse
  Eyvind Alnæs vei 13 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 214 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Hall, arbeidsrom/kontor, gang, toalettrom, bod og teknisk rom samt hybeldel med stue/kjøkken, gang med opplegg for vaskemaskin, vindfang og bad. 
  Hybelen kan helt fint integreres med hoveddelen, og fungere som en stor tilleggsstue med eget bad. Godt med bodplass i underetasjen.

  1. etasje: Trapperom, bad, bad/vaskerom, toalettrom, 4 soverom (hvorav ett er innredet som allrom) og stue/kjøkken. Loft.

  Primærrom 216 kvm. Bruksareal 221 kvm. Det er kun teknisk rom og bod i underetasje som inngår i sekundærrom.

  Videre er det en garasje på 21 kvm ved inngangspartiet.

  Det henvises til tilstandsrapport fra tilstandsrapport (datert 26.01.2023) for spesifikasjon av arealer.

  Dagens planløsning stemmer ikke helt overens med de godkjente bygningstegningene hos kommunen fra 1971. Blant annet er soverom 3 og 4 slått sammen til et større soverom, disp.rom i 1. etasje er gjort om til soverom, vegg mellom vaskerom/bad og kjøkken er tettet, vegg mellom kjøkken/spisestue er fjernet og matbod i underetasje er gjort om til toalettrom. Arbeidsrom i underetasjen er definert som hobbyrom i de godkjente tegningene.
  Standard
  Nyoppusset/renovert i 2022/2023.

  Gulv:
  Gulv med enstavsparkett, fliser og støpt gulv.

  Vegger:
  Vegger med malte flater og fliser.

  Himling:
  Malte himlinger. Etasjeskillere i trebjelkelag.

  HOVEDDEL

  Kjøkken 1. etasje:
  Helt ny kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter i kombinasjon med eikefronter, benkeplater i kompositt og frittstående kjøkkenøy. Det er nedfelt stikkontakt i benkeplate på kjøkkenøy. Kjøkkenet har integrert kjøleskap, fryseskap, komfyr og bred induksjonstopp med integrert kullfilterventilator.

  Bad 1. etasje:
  Flislagt bad med dusj og servant. Innredning med eikefronter og speil med lys i rommet. Dusjvegger er i glass og det er regnfallsdusj. Rommet er i 2022/2023 pusset opp med ny smøremembran, flis på flis, innredning og utstyr. Det foreligger dokumentasjon på oppbygging av rommet.

  Bad/vaskerom 1. etasje:
  Flislagt bad/vaskerom med dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og 2 servanter. Innredning med glatte fronter og speil. Rommet er i 2022/2023 pusset opp med nye våtromsplater, ny smøremembran, fliser, innredning og utstyr. Det foreligger dokumentasjon på oppbygging av rommet.

  Toalettrom 1. etasje:
  Separat toalettrom med wc og servant. Servantskap i eik og speil i rommet. Det er nye overflater, innredning og utstyr i rommet.

  Toalettrom underetasje:
  Separat toalettrom med veggmontert wc og servant. Det er montert glatt servantskap og speil i rommet. Toalettrommet er helt nybygget i 2022. Det er montert lekkasjevarsler under veggmontert wc.

  HYBELDEL

  Kjøkken underetasje:
  Helt ny kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter og ventilator. Kjøkkenet har integrert kjøl/frys, komfyr og induksjonstopp.

  Bad underetasje:
  Fliselagt bad med dusj, wc og servant. Innredning med glatte fronter. Dusjvegger er i glass og det er regnfallsdusj. Rommet er i 2022/2023 pusset opp med nye våtromsplater , ny smøremembran, flis på flis, innredning og utstyr. Det foreligger dokumentasjon på oppbygging av rommet.

  Hybelen kan helt fint integreres med hoveddelen, og fungere som en stor tilleggsstue med eget bad.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TGIU (ikke undersøkt): Utvendige trapper (utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert).
  TG3: ikke benyttet.
  TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Radon (det ble foretatt radonmålinger i 2009 godt under tiltaksgrensen. TG2 gis da målingen er eldre enn 10 år). Overflater gulv på bad i hybel (eldre varmekabler) samt toalettrom i underetasje (kun naturlig ventilasjon).

  Resterende bygningselementer er gitt TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak), TG1 (mindre eller moderate avvik) eller TG0 (ingen avvik).

  Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon om tilstand.
  Utstyr
  Alle hvitevarer som var tilstede på visningen følger eiendommen. Det er innebygde garderobeskap (i eikefiner) i gang og to av soverommene. 

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning og med eventuell gjenstående leverandørgaranti.
  Bebyggelsen
  Enebolig opprinnelig oppført i 1972. Nyoppusset/renovert i 2022/2023.
  Byggegrunn er av fjell. Støpt grunnmur og grunnmur i leca rundt boligen. Trevegger med stående kledning fra byggeåret. Boligen er malt utvendig i 2022. Nye ytterdører med glass. Koblede vinduer med 1+1 lags glass og vinder med 2-lags glass og trekarmer. Vinduer er nymalte. Tresperrer og lett undertak av plastduk. Kaldtloft med adkomst via luke med stige. Det er taktekking av eldre stålplater fra 2005, og eldre lett undertak av plastduk. Noe eldre beslag, renner og nedløp i stål.

  Garasje oppført i 1972.
  Garasje med støpt dekke, trevegger med trepanel, saltak med eternittplater, elektrisk leddport, lys og strøm. Garasjen er nymalt i 2022. For øvrig eldre garasjestandard. Det gjøres oppmerksom på at eternittplater er spesialavfall da de innholder asbest.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Det er radiatorfyring i boligen. Radiatorer blir varmet opp av vann/vann varmepumpe fra 2008. Det er i tillegg nyere bergvarmeanlegg. Bergvarmepumpen har 200 liters bereder i seg (fullservice på anlegget i januar 2023). Bereder på 100 liter fra 2008 er plassert i teknisk rom i boligen.

  Original elementpipe, tilkoblet peisovn fra 2022 i stuen.

  Det er nytt elektrisk anlegg med automatsikringer fra 2022 i boligen. Det er opplyst at det foreligger samsvarserklæring på el-arbeider i boligen. Det er 2 separate sikringsskap med separate målere i boligen.

  Det er røykvarslere og pulverapparat i boligen.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1032 kvm.

  Pent opparbeidet tomt med plen, prydbusker og steinlagt biloppstillingsplass/innkjørsel. Baksiden av huset mot nord og vest, grenser mot skogen og består av naturtomt. Fin og usjenert beliggenhet.

  Det er nytt steinbelagt inngangsparti mot syd. I tillegg har boligen egen praktisk inngang til vaskerom/bad i 1. etasje.

  Fra gang/trapperom i 1.etasje er det utgang til en overbygget balkong i treverk på 14 kvm som har trapp ned til stor opparbeidet uteplass. Uteplassen er vendt ut mot skogen - uten innsyn.

  I følge eiendomskart, er garasjen (eventuelt taket til garasjen) noe inn på naboens tomt. I følge tidligere eier skal denne i realiteten være flyttet inn på egen tomt, men dette er ikke mulig å kontrollere av eiendomsmegler.
  Parkering
  Parkering i enkelgarasje og på gårdsplass for øvrig.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 17 156,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strømforbruk ca 20 000 kWh pr. år.
  Kostnad for kabel-tv/internett er påregnelig.

  Selger har ikke bebodd eiendommen og løpende kostnader er således basert på tidligere eiers bruk.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Enebolig Selveier, oppført i 1972, modernisert i 2022/2023.
  Antall rom (evt. senger)
  Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 3, Ekstratoalett: 2
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har offentlig adkomst med privat internvei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger. Kostnader knyttet til snøbrøyting og vedlikehold av privat adkomstvei er påregnelig.

  På kartet som viser ledninger i bakken fremkommer det at det er en parafintank på eiendommen. Dette er ikke tilfelle. Bekreftelse på fjerning/sanering foreligger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Store deler av området ligger i hensynssone for bevaring kulturmiljø og nedslagsfelt drikkevann.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 6048, tinglyst 02.12.1970. Vilkår i kjøpekontrakt.
  Bestemmelse om deleforbud, benyttelse, vann/kloakkledning og bebyggelse.

  Doknr: 4174, tinglyst 11.08.1971. Best. om vann/kloakkledn.
  Vedtak av kommunens reglement.

  De tinglyste erklæringene kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.

  Følgende servitutt/heftelse er under tinglysing:
  Gnr. 247, bnr. 213 (Eyvind Alnæs vei 17) har bruksrett til areal innenfor gnr. 247, bnr. 214 (Eyvind Alnæs vei 13), som vist på kart/skisse datert 31.01.2023. Eyvind Alnæs vei 13 har ikke rett til å foreta noen endringer av det nevnte arealet, herunder (men ikke begrenset til) oppføring av tiltak/konstruksjoner, terrenginngrep, fjerning av vegetasjon, etablering av uteplasser/hage, uten samtykke fra Eyvind Alnæs vei 17.

  Tillatelse til arealoverføring av nevnte areal fra Eyvind Alnæs vei 13 til Eyvind Alnæs vei 17 ble gitt i Nordre Follo kommunes vedtak 10. oktober 2022. Dersom arealoverføringen gjennomføres, faller denne erklæringen bort. Eyvind Alnæs vei 13 kan ikke motsette seg slik arealoverføring og plikter om nødvendig til å medvirke til at den blir gjennomført.

  Denne erklæring kan kun slettes etter samtykke fra Eyvind Alnæs vei 17.

  Ta kontakt med eiendomsmegler dersom noe er uklart i den forbindelse.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse for boligbygg (datert 05.12.1972) foreligger.

  Det foreligger tegninger for garasjen, dog ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Garasjen er registrert tatt i bruk hos kommunen.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  13 900 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 937 293,- Sekundær formuesverdi : 6 974 253,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Eiendommen er fullverdiforsikret av selger.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg